dilluns, 27 d’octubre del 2014

Panellets de coco, pinyons, cafè i codonyat


Si a la publicació anterior us mostrava un recull dels panellets que he publicat en anys anteriors al blog, avui us presento els que aquest cap de setmana he fet a casa, aprofitant que ara, amb la nena, tant el Manel com jo ens hi passem força temps, a casa. Enyuany, m'he decantat pels clàssics de pinyons, a més dels de coco, que a mi són els que més m'agraden i que em consta que a l'Aleix també li agraden molt (i ho he aprofitat perquè ara ve molt sovint a sopar per veure la seva germaneta petita i n'hi podrem donar), i de codonyat (aquests són els que agraden a ma mare i també n'hi podrem oferir perquè últimament també ve sovint per casa; ser àvia per primer cop il·lusiona, ja se sap).

Aprofito l'avinentesa per participar en el repte de Memòries d'una cuinera, aquest mes dedicat als panellets. De panellets en podem fer de molts gustos i formes i són molt divertits de compartir amb els més menuts de la casa. Una bona manera d'entrar a la cuina amb una tradició molt bonica que ens avisa que som a la tardor.

Ingredients pels panellets de pinyons, cafè i codonyat:
250 g d'ametlla mòlta
125 g de sucre blanc
500 g de moniato bullit
codonyat
nescafè granulat
pinyons
2 rovells d'ou

Ingredients pels panellets de coco:
125 g de coco
75 g de sucre
125 g d'ametlla mòlta
350 g de moniato
1 rovell d'ou
coco ratllat per arrebossar
cirereta confitada


El que fem primer és barrejar els ingredients pels panellets de coco. Posem el coco ratllat en un bol, hi afegim l'ametlla. i després el moniato i el sucre. Remenem bé fins que ens quedi una massa homogènia. 


Un cop tenim la massa, n'agafem petites porcions i els donem forma de boleta. Seguidament, els pintem amb rovell d'ou i els arrebossem amb coco ratllat. Quan tinguem les boles fetes, les col·loquem sobre una safata per anar al forn, sobre silpat si podeu, perquè no se'ns enganxin, i col·loquem una cirereta confitada a sobre de cada panellet.


Enfornem 15-20 minuts a 200 ºC i ja els tindrem.


Per fer la resta de panellets, barregem el moniato amb l'ametlla mòlta i el sucre. Una part de la massa, la farem servir pels panellets de pinyons i codonyat. L'altra, la barrejarem més tard amb el nestcafè.


Procedirem a fer els diferents farcits, pintant prèviament les boles de panellet amb rovell d'ou (en farem servir dos). Els de pinyons, arrebossats. Els de codonyat, farcits per dintre. Els de cafè, donant-los forma de gra de cafè.


Els enfornarem a uns 200ºC durant 20 minuts, i ja els tindrem a punt. 


Un cop fred, podem arrebossar els de cafè amb sucre llustre, els donarà un toc final interessant. Els servirem tots en una safata i els guardarem en un lloc sec, si és que volem que ens durin diversos dies. 

Bona castanyada!!









20 comentaris:

  1. Quin bé de Déu!
    I sense ous? No ho he provat mai, jo enposo bastants, per un K crec que en poso 4! Poso el rovell fent una gema amb el sucre i aigua i la clara muntada...Però aqueststeus fan tan bona pinta...
    Petons.

    ResponElimina
  2. Ummmm, quin munt de bonissims panellets

    ResponElimina
  3. Marian una bona mostra n'has fet:
    Petons

    ResponElimina
  4. quina pintassa Marina!! bona castanyada! petons

    ResponElimina
  5. Que buenos que estan siempre, y de todas las clases¡
    Bona setmana
    Peto

    ResponElimina
  6. Segur que eren deliciosos...perquè la peque no en pot menjar que si no...al·lucinaria!!!! Petons!

    ResponElimina
  7. Marina...les parteres després de parir no respiren i tu...cantes, cuines...i més! jejeje...Es veuen súper gustosos i amb un color que encisen.

    ResponElimina
  8. Deu n'hi do Marina com et cundeix el temps! Quina safata de panellets més bons, encara que els meus preferits siguin els de pinyons, tots m'agraden.
    Petons.

    ResponElimina
  9. T'han quedat genials! Una abraçada Marina!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  10. Quins panellets més bons!! Tots fan moooolt bona pinta!! Us van quedar genial, segur que a tots els hi encantaran!! :)

    Un petonet guapa!

    ResponElimina
  11. Aquest any per primera vegada vaig fer els panellets clàssics però tenim aquí tota una experta!! Els de codony els haurem de tastar!
    Una abraçada,
    palmira

    ResponElimina
  12. Segur que amb l'excusa de visitar l'Arlet, tots marxaran ben carregat de panellets, je je je...

    ResponElimina
  13. Todos se ven buenísimos!!!Pero me quedo con el de piñones, me encantan!!
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  14. L'any que ve ja tindràs una ajudanta a la cuina!;) Si els cuides tan bé en tindràs cada dia de convidats!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  15. quin assortiment més xulo Marina! Ja veig que amb l'Arlet segueixes tan productiva com sempre! petonets per tots i feliç castanyada! ;)

    ResponElimina
  16. Pero qué maravilla de surtido! Me he quedado de piedra! No sé si sería yo capaz de hacer tantos y tan variados... y tan ricos!

    ResponElimina
  17. Quin goig aquesta safata!! i què bé que la nena us deixi estonetes per poder continuar fent cosetes bones ;). Els meus preferits són els de codonyat i coco... així que com el germà i l'àvia també m'animaria a venir!! un petó!

    ResponElimina
  18. Segur que ja no en queda, oi?? n'heu fet un bon repertori!!! petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...