divendres, 21 de novembre del 2014

Galetes de xocolata i coco, unes postres de Nadal versionades


Buscava unes galetes per fer que no hagués fet mai, per variar una mica, i volia que incorporessin el coco com a ingredient perquè volia aprofitar el que m'havia sobrat de la recepta de panellets que vaig fer a finals d'octubre i que ja us vaig explicar aquí. Buscant per la xarxa, vaig topar-me no només amb unes galetes que portaven coco sinó que, a més, em vaig trobar una sorpresa, acabava de descobrir una versió de les tradicionals galetes CORDIALES.

Per si vosaltres tampoc no les coneixeu, us comento que els Cordiales són unes postres nadalenques de la zona de Múrcia i València, fetes bàsicament amb dos ingredients: l'ametlla i el cabell d'àngel, que no són pas els ingredients que faré servir avui però que s'elaboren de manera similar, ja que el cabell d'àngel farceix l'ametlla, així com el coco la xocolata, a la recepta que us explicaré a continuació. Els Cordiales són unes galetes de convent. La versió que vaig trobar és a thermorecetas, una web de receptes per Termomix. Com que a casa no tenim termomix ni en tindrem, en principi, a curt termini, l'únic que vaig utilitzar de les instruccions de les galetes pseudo cordiales van ser els ingredients. La preparació la vaig fer seguint el que conec d'altres vegades que he fet galetes. L'ordre dels ingredients, important, perquè pot alterar el producte.

Ingredients per la massa:
160 g de sucre
150 g de mantega pomada
60 g de maicena
50 g de cacau en pols
2 rovells d'ou
1 clara i 1/2 d'ou
230 g de farina de pastissos


Ingredients pel farcit de coco:
75 g de coco
1/2 clara d'ou
35 g de sucre
35 g de llet


Per fer la massa, el que barregem primer són els dos rovells d'ou i la clara i mitja amb el sucre. Batem fins que la crema s'emblanqueixi.


Ara, incorporem la farina. Remenem. Hi afegim després la maicena. Tornem a remenar. I el cacau pur en pols, tornant a remenar. En últim lloc, hi afegim els greixos. En aquest cas, la mantega. Ho barregem tot bé.


Ens ha de quedar una massa compacta, molt elàstica, semblant a una plastilina.


Mentre la deixem reposar una mica, elaborem el farcit de coco barrejant el sucre, el coco, la mitja clara d'ou i la llet.


Ara, comencem a formar les galetes. Primer, fem una bola de la mida de dos centímetres, aproximadament. A continuació, pressionem el centre per fer un petit clotet on hi introduïrem el farcit de coco. A continuació, farem una altra boleta més petita i la pressionarem perquè ens quedi com una moneda, aixafada. Serà la tapa que col·locarem a sobre el coco, per tapar la galeta farcida. Segellarem els costats amb els dits. I ja tindrem la primera galeta. Observeu el pas a pas, més clarificador.


Anem fent totes les galetes i les col·loquem sobre el silpat per anar al forn.


Enfornem durant 20 minuts a 170 ºC.


Passat aquest temps, les traiem i les deixem refredar a temperatura ambient. Us han de sortir unes galetes cruixents per fora i esponjoses per dins. Us aguantaran bé durant 3-4 dies dins d'una capsa de galetes. Bon profit i a gaudir d'aquest Nadal, de moment, amb aquesta primera proposta dolça!














14 comentaris:

  1. Ostres doncs no la coneixia, però semblen delicioses Marina!! I amb la xocolata i el coco, ha de sortir-ne una versió fabulosa i es veuen molt suaus i tovetes, que bones!!

    Una abraçada guapa i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Ja hem de començar a pensar en "cosetes" per Nadal.
    Aquestes galetes tan bones, em guardo la recepta.

    ResponElimina
  3. guauuuuu la verdad es q es una pasada!!!! pedazo de galletas mas ricas q nos traes hoy!!! me encanta

    ResponElimina
  4. Avui hem coincidit amb galetes de xocolata! Qué bones amb aquest farcit, m'apunto l'idea!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Boníssimas amb aquet farcit-----petonets.

    ResponElimina
  6. Me parecen deliciosas y quedan muy bonitas, un bocado divino. Besos

    ResponElimina
  7. doncs jo no les coneixia pero m'agraden molt! recepta apuntada! petons

    ResponElimina
  8. El coco i la xocolata també fan molt bona parella, per tant esrà clar que mossegar una d'aquestes galetes i trobar-se el coco es una bona sorpresa.
    Petons.

    ResponElimina
  9. De xoco i farcides de coco...la meva perdició!! Petonets

    ResponElimina
  10. El chocolate y el coco siempre fueron, son y serán buenos aliados por mucho que le pese a la naranja y aquí está la prueba.
    Besos.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  11. mmm... de vici total, i amb una sorpresa de coco molt agradable!

    ResponElimina
  12. Quina delícia de galetes! Aquesta combinació de xocolata i coco és irresistible! Una abraçada! Anna de retallsdecuina,cat

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...