dijous, 4 de desembre del 2014

Idees per Nadal - Púding d'escalivada amb salsa d'anxoves


Avui us proposo una idea d'entrant per Nadal, un púding vegetal molt gustós i força fàcil de preparar. És molt versàtil perquè tant es pot menjar fred com calent i podem tenir-lo preparat el dia d'abans, un avantatge, sense dubte, per als dies que vindran, ja que les festes nadalenques són dies de molta feina als fogons i és d'agraïr no tenir-ho tot per fer a última hora.

En un primer moment, aquesta recepta d'avui la vaig pensar per presentar-la al repte de Memòries d'una cuinera del passat més de novembre i dedicat a l'escalivada, però no vaig arribar a temps d'enviar-la quan tocava. Pel Memòries, finalment, em vaig decantar per un flam d'escalivada amb salsa d'olives que ja havia publicat al blog feia uns mesos i que podeu consultar aquí

Malgrat tot, ja ho sabeu prou bé els qui us agrada cuinar com a mi, que quan se'ns fica una recepta entre cella i cella ens és difícil deixar-la córrer fàcilment, així que ja us podeu imaginar que el púding que tenia al cap va acabar materialitzant-se, sí, i també la salsa que l'acompanya.

Ingredients:
1 pebrot vermell escalivat
1 albergínia escalivada
250 cl. de llet
1 sobre de "cuajada royal"
3 ous
sal
nou moscada

Per la salsa:
4-5 anxoves
oli d'oliva verge extra
sal
pebre negre mòlt


Comencem a preparar aquest púding barrejant els ous, la llet, el sobre de "cuajada" en polsi un pessic de sal. Ho batem bé. Hi ratllem una mica de nou moscada, per amorosir la mousse en aroma.


Com que la meva idea era fer un púding "marmolejat", és a dir, que imités la idea del plum-cake marmolejat que trobem a les botigues especialitzades, vaig decidir fer dues barreges, separadament; de pebrot i d'albergínia, respectivament.

Aquesta barreja la fem de la següent manera: triturem el pebrot/l'albergínia, hi incorporem la meitat de la llet, farinaci i ous, i ho batem.



Ara, aboquem les cremes al motlle. Jo n'he utilitzat un de rectangular però podeu utilitzar-ne un altre dde forma diferent. Untem el motlle amb oli. Al fons, hi posem la crema d'albergínia, que és més espessa. A sobre, hi anem tirant la de pebrot, irregularment.


Un cop tenim les barreges dins el motlle, l'introduïm al forn (preescalfat) a 180 ºC durant 35-40 minuts.


Passat aquest temps, traiem el púding del forn i el desemotllem. Preparem la salsa que l'acompanyarà: batem l'anxova amb l'oli, el pebre i la sal. 


Llesquem un parell de porcions del púding per cap i les reguem amb la salsa d'anxoves. Ho escalfem al microones, si volem, o bé ho mengem fred. Bon profit!













15 comentaris:

  1. Una manera d'allò més original de presentar una escalivada i amb el toc d'anxoves , tot una delícia. petonets

    ResponElimina
  2. Quina bona idea la salsa, li escau molt bé al sabor de l'escalivada. Una bona idea per les festes que ja les tenim aquí.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Nos vendrá muy bien esta receta Marina, sobre todo a los que en casa hacen ascos a la carne y al pescado.
    Petons.
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. Que buena idea Marina, tomo nota para hacerla, besos

    ResponElimina
  5. Una gran idea!!!!!!! Que bo.....Marina!!! Ets una artista!!!
    Creus que sortirà bé en un motlle de silicona amb forma de corona? Si pots....ja em diràs!!!
    Gràcies per endavant i...petons!
    Olga

    ResponElimina
  6. Me gusta la idea, es perfecto para estas fiestas. Bss.

    ResponElimina
  7. M'ha agradat molt Marina, i tens tota la raó quan dius que tenir cosetes ja preparades per aquests gran àpats que s'acosten, és d'agraïr, perquè tenir-ho de fer tot el mateix dia és massa! ;) Té una pinta fabulosa, ha de quedar boníssim i amb aquesta salseta... nyam!

    Un petonet guapa i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. Quina manera més bona i diferent de menjar escalivada! I si la fem en porcions individuals genial per servir d'acompanyament per les festes.
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  9. Molt bona idea, a més resulta refrescant que sempre va bé per aquests dies de menjars pesats, un petó Marina!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  10. Que be que ens aniran aquestes receptes tan bones per aquets díes.....mu apunto !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Estupenda Marina me la dejo pendiente.
    Petons guapa.

    ResponElimina
  12. Aquest entrant ha estat oficialment incorporat a la llista de possibles pel dinar de Nadal...estic estudiant la cosa, i aquesta proposta teva em sembla genial!!! Petonarros!

    ResponElimina
  13. Marina, és un entrant la mar de bò, una idea genial per aquestes Festes

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...