dimarts, 29 de setembre del 2015

Plumcake d''oli d'oliva, plàtan i nous


Avui us presento un plumcake i un mini plumcake que he fet aquesta setmana. Que per què dos, em direu? I per què un més petit que l'altre? Doncs suposo que perquè ja se'm comença a encomanar allò de: el que cuines per a tu ho cuines també pel teu fill o filla. No és la primera vegada que em passa que, elaborant una recepta, no només penso en fer-la bona pel Manel i per mi, sinó que també intento que la petita Arlet pugui tastar allò que s'ha cuinat. En aquest cas, el plumcake gros porta els mateixos ingredients que el petit, simplement que estan cuits dins de motlles diferents. El primer, el gros, ens l'hem quedat per menjar a casa. El segon, el petit, li he posat a l'Arlet per fer un esmorzar a mig matí a la guarderia i n'hi ha prou com perquè les mestres també el puguin tastar. 

D'una recepta que he fet servir de  base per calcular les quantitats i que vaig veure a la revista Sabor, jo he volgut substituir la mantega, poc adequada pels bebès de menys d'un any, per oli d'oliva verge extra. D'altra banda, he reduït la quantitat de sucre, que trobava excessiu si tenim en compte, a part d'això de vigilar el sucre en els infants, que la recepta porta plàtan, una fruita que com ja sabeu és prou dolça i també molt nutritiva. També he inclòs les nous ben picades, que porten energia (molt bona pels més menuts), i les he picat ben fines perquè em semblava que si els trossos quedavan molt grossos, la "peque" podria ennuegar-se. Així, doncs, aquí ho teniu. 

Ingredients:
3 ous
125 g de sucre morè
100 g d'oli d'oliva verge extra
2 plàtans madurs
70 g de nous pelades
250 g de farina de blat
2 g de llevat en pols
opcional: xocolata desfeta per sucar


Comencem batent els ous i el sucre, fins que la barreja dobli el seu volum. Seguidament, aixafem els plàtans amb una forquilla i els incorporem a la barreja anterior. A continuació, hi afegim l'oli d'oliva, i seguim batent. 


Ara, si tenim una batedora elèctrica (en aquest cas, he fet servir la Kmix), canvieu l'accessori de batedor pel de mesclador. Incorporeu les nous, un cop trinxades, després la farina i, finalment, el llevat. Ho remeneu durant 5 minuts a velocitat mitja.


Quan la massa ja sigui ben homogènia, l'aboqueu en un motlle de silicona de plumcake prèviament untat amb oli.


En el meu cas, he fet dos plumcakes. Els enfornem durant 30-35 minuts a 180 ºC. Punxeu amb un escuradents abans d'apagar el forn per  comprovar que l'interior del pastís és cuit.


Deixeu refredar els plumcakes i els serviu acompanyats d'una bola de gelat, una xocolata desfeta, una crema anglesa... en fi, el que més us agradi! Sol ja és boníssim! Molt gustós, amb el plàtan, i menys greixós que el clàssic plumcake. Bon profit!










6 comentaris:

  1. sóc molt molt fan dels plumcakes, i si tenen oli enlloc de mantega molt més sa! aquest m'agrada amb el toc de platan ! bona idea! petons

    ResponElimina
  2. M'encanten les dues versions...les profes de l'Arlet es lleparan els dits!!!

    ResponElimina
  3. Un plum cake apte per tota la familia, millor amb un bon oli i poc sucre.
    Segur que l'Arlet es llepa els dits.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Segur que les mestres t'ho van agrair... i l'Arlet contenta!! un bon esmorzar!! petons

    ResponElimina
  5. Segur que les mestres t'ho van agrair... i l'Arlet contenta!! un bon esmorzar!! petons

    ResponElimina
  6. Doncs són un esmorzar fantàstic i saníssim, com dius. T'han quedat fantàstics.
    Marta

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...