dimarts, 6 d’octubre del 2015

Wok de carbassa, cigrons i albergínia a la sidra








Sempre m'ha agradat, la carbassa. Bé, de fet, m'encanten totes les hortalisses. Tinc la sort que, a casa, ens agraden molt a tots i per això sempre en tenim a la nevera. Crues o bé cuites, que després reaprofitem per a fer altres plats, boníssims i variats.

És cert, tot s'ha d'explicar, que la carbassa es passeja més sovint per la nostra nevera des que l'Arlet ja menja sòlids. Sovint n'hi poso, al dinar, perquè hi dóna molt bon gust i és fàcil de rosegar. En el nostre cas, això és important perquè la petita no menja purès, només aixafat, un xic triturat o trossos sencers. És un ingredient molt versàtil, tant pot servir per a fer-ne crema com per acompanyar alguna carn o altres verdures. Amb peix també hi queda ben bona! A més, com que té un gust suau, se la pot condimentar amb un munt d'espècies, i ja ho sabeu els qui em seguiu que hi tinc debilitat, per les espècies... 

Bé, val a dir que aquesta vegada no he fet fotos del pas a pas, i és que no tenia intenció de fotografiar el plat fins que el vaig tastar i vaig poder comprovar, de gust, que havia sortit deliciós. Suposo que el truc rau en la sidra, una beguda que vam portar d'Astúries aquestes passades vacances d'estiu. En tot cas, avui us presento un plat vegetarià, queda clar. Us anoto els ingredients i com el vaig fer, per si us hi animeu.

Ingredients:
carbassa (tipus violí)
albergínia
ceba tendra
cigrons (tipus pedrosillanos)
cúrcuma
1 got de sidra asturiana
comí
sal i pebre negre
pipes de girasol torrades i salades

El que farem primer és coure els cigrons, que haurem deixat en remull el dia abans. A casa, sempre ens coem el llegum però si a vosaltres us fa mandra sempre podeu comprar-lo fet. M'agrada molt més posar-hi cigró menut de Gallecs o pedrosillanos que els grossos (que no sé si tenen un nom específic). Mai, de pot. A continuació, talleu a daus la carbassa i l'albergínia i les enrossiu al wok, amb una mica d'oli. Quan comencin a agafar color, incorporeu un got de sidra. Seguiu remenant i, al cap d'uns 10 minuts, també hi incorporeu la ceba, tallada en juliana. Remeneu 10 minuts més. Seguidament, afegiu els cigrons i les espècies. Jo hi he posat cúrcuma (molt bona contra els refredats) i comí (bon digestiu). Seguiu remenant una mica, només 2 -3 minuts, i ja podreu apagar el foc. 


Ho serviu en un plat fondo, ja que us sortirà un plat amb suquet, i ho decoreu amb unes pipes de girasol, ja torrades i salades. També hi he posat una mica de julivert. Bon profit!



6 comentaris:

  1. A nosaltres també ens agraden molt aquests tipus de plats però mira que la sidra amb cigrons i carbassa mai se m'havia acudit!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  2. Estic fent una dieta vegana i la teva recepta em ve de perles. Segur que cau! :)
    Petons.

    Amadeu

    ResponElimina
  3. La carbassa queda molt bé amb les llegums, la setmana passada vaig fer unes mongetes seques amb carbassa, en comptes de cúrcuma vaig possar curry i van quedar molt bones també, ara m'imagino el teu plat i venen ganes de tastar-ho.
    Una sort que l'Arlet mengi tan bé i menys triturat perque trobi tots els sabors.
    Petons.

    ResponElimina
  4. A mí también me gustan muchas todas las hortalizas y verduras aunque debería de comer más, lo reconozco. Tu wok me parece de lo más apetecible y muy sano. un besote!!

    ResponElimina
  5. La sidra és una de les meves debilitats...però no hi he cuinat mai...hauré de provar-ho!!!

    ResponElimina
  6. A mi no m'entusiasmen les verdures, la veritat. Però cuinades així encara me les menjo prou be!
    Petons als tres!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...