divendres, 20 de novembre del 2015

Nit de cuina sense aire amb Tony Botella al TBTC

Un vespre d'un divendres qualsevol, però que no és com qualsevol divendres. Aquest cop, al costat d'uns sis bloguers més, ens diposem a viure una experiència auditiva i gustativa força desconeguda. La de l'anomenada cuina al buit, que strictu sensu hauria d'anomenar-se cuina sense aire, segons ens clarifica Tony Botella, l'artífex de TBTC, l'escola de cuina al buit per a professionals. A l'enllaç trobareu més informació detallada, si us interessa el tema. 

D'entrada, em sobta l'espai on ens trobarem amb l'escola de cuina que us dic, Tony Botella Taller de Cuina es troba enmig d'un turonet a Badalona, envoltat de natura. En concret, aquí:
Colònia Sant Antoni
Torre s/n (Canyet)
08216 Barcelona

Aquí és on es desenvolupen els cursos de cuina que el Tony ofereix per a professionals de la restauració: el d'introducció bàsica a la cuina al buit, el de banquets i el d'alta cuina. També s'hi fan cursos exprés de 4 hores i màsters de tres setmanes, cursos de tapes i altres propostes més específiques. Són cursos cars, sí, ja ens ho diu ell mateix, però de qualitat i dotats de bon professorat i una infraestructura potent. El Tony té, a més d'experiència com a cuiner i profe, un llibre sobre cuina al buit publicat, i crec que ja n'està preparant un altre.

Aquí us mostro una fotografia de part de la parantel·la que vam gaudir de la sessió i del mestre Tony Botella.


A més de ser un crack com a cuiner, el Tony ens explica el que el va empènyer a aprofundir en la cuina al buit. A més, ens comenta que completant les coccions amb un josper podem gaudir d'unes carns que són increíblement meloses per dins i cruixents per fora. En dono fe, com veureu més endavant, que no diu cap mentida...

Seguim amb un vídeo on se'ns aclareix una mica què es fa i com la cuina al buit. Mentrestant, el Tony ens fa rumiar sobre com funciona aquesta manera de cuinar o preparar els aliments, més aviat. I ens demostra que podem fer meravelles. Diria miracles, sinó fos que tot es pot demostrar científicament, com el Tony mateix ens demostra a la pissarra.... 


Ara, un cop feta la teòrica, veiem un exemple pràctic. Com es pot extreure l'aire completament d'un aliment sense que aquest quedi contaminat per agents externs i sense que torni a entrar aire? Doncs amb un tros de neoprè, doblement incrustat. Així ens ho fa veure ell mateix, tot i que jo no sàpiga explicar-vos-ho prou bé amb paraules:


Un cop coneixem més bé què és el buit, com es fa, què s'hi pot fer, i com es treballa a l'escola TBTC, passem a la part dels fogons, on tastarem algunes de les coccions al buit. 



En concret, tastarem aquestes. Ep, no és un plat per cadascú sinó per compartir, eh?
Tot és cuit al buit, les carne, verdures, salses i macerats. Tot, tot.

Vedella

Gall d'indi

Conill

Coll de xai

pop

Finalment, i satisfets de la descoberta i entusiasmats amb la cuina al buit, ens acomiadem del Tony Botella. Algú ja pensa i tot en fer-hi un curs ampliat...! he he he. 

Tony Botella, moltes gràcies per obrir-nos les portes i encomanar-nos la teva passió. I gràcies, Àgata, per fer-nos la descoberta i fer la feina d'enredar el Tony i a tots nosaltres. 









1 comentari:

  1. Quines fil·ligranes! El món de la cuina no deixa mai de sorprendre'm...
    Marta

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...