dimarts, 12 de gener del 2016

Raves envinagrats


A vegades, les receptes sorgeixen per casualitat. Un bon dia, veus una imatge o sents un comentari, l'endemà trobes el producte, i de sobte tens unes ganes terribles de posar en pràctica allò que has vist o sentit. Així és com va sorgir la recepta que avui us explico. La Mònica Escudero va penjar a l'Instagram una fotografia d'uns raves rodonets, que havia macerat en vinagre (podeu veure la imatge aquí). Quina bona pinta! Vaig pensar quan el Manel em va ensenyar la foto. Això ho he de tastar, tenint en compte que els raves sempre m'han agradat moltíssim! Podeu intentar de fer-ne a l'estil oriental fent servir aquesta recepta de cogombres agredolços substituint-los per raves. I que és un aliment que, per si això fos poc, em recorda l'amanida de la meva àvia, que sempre n'hi duia.

Vet aquí que la casualitat va voler que just l'endemà d'haver vist la foto anéssim a comprar a la fruiteria i ens topéssim amb uns raves vermells rodons i amb els raves allargassats vermells i blancs que són els que finalment he fet servir, perquè trobo que són un tipus de raves que no piquen mai (els altres, segons com, piquen una mica) ni amargantegei. A partir d'aquí, vaig inventar-me la meva pròpia vinagreta, que té en comú amb la de la Mònica que utilitzo com ella el vinagre de poma. Ecològic i tot, en aquesta casa!

Ingredients:
Un manat de raves frescos
Vinagre de poma
oli d'oliva verge extra
1 pessic de sal
1 pessic de sucre


D'entrada, netegem els raves. Els traiem les cues, les fulles i els rentem. A continuació, els tallem en quatre parts sense arribar al final, però prou oberts com perquè l'envinagrat hi penetri. Posem 1 part de vinagre de poma, dues parts d'oli d'oliva, un pessic de sal, un pessic de sucre i ho remenem bé. 


Ho batem amb una bareta manual i deixem reposar la barreja tota la nit a la nevera. Els tapem amb paper film. L'endemà, els traiem de la nevera.


Els tastem per saber si ja estan al punt (ja veureu que canvien de gust) i els servim d'aperitiu. O bé els posem a sobre d'una amanida d'enciam, també hi deuen quedar ben bons! Bon profit.



 


 
 

7 comentaris:

  1. m'encanten els "encurtits"!!! fins i tot d'albergínia n'he tastat, tot i que no mata massa el gust! aquests no els havia vist mai i m'encanta la idea!! m'ho apunto a veure que surt...petons

    ResponElimina
  2. M’encanten el raves amb la fulla inclusa, però els tinc que provar fets així com a tapa.
    Petons i Bon Any

    ResponElimina
  3. Envinagrats no els he tastat i veient les teves fotos ja m'els imagino ben bons, de vici que quan tastes un ja no pots parar.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Ostres, doncs jo crec que mai a la vida he provat els raves!! no m'han fet mai gaire el pes, però així envinagrats la cosa canvia!! un petó!

    ResponElimina
  5. Una tapa que fa molt de goig! bona i ben presentada! petons

    ResponElimina
  6. En cru no m'agraden els raves, però potser així si que m'agradarien...ho tindrem que provar!!
    Petons a tots i feliç Any Marina!!

    ResponElimina
  7. M'encanta aquesta presentació minimalista dels raves. Segur que en amanida són deliciosos. Petons.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...