dilluns, 18 de gener del 2016

Sopa de xampinyons amb all negre

 

Finalment, arriba el fred. I amb ell, a casa arriben les sopes. Ens agraden tot l'any, de fet, però és quan el cos ens reclama un plat calent quan ens hi posem de debò. Aquesta vegada, he buscat una recepta que ens anés bé a nosaltres i a la petita Arlet, que de fet li agrada tot, però que aquesta sopa especialment debora. Us explico la recepta que he fet i que incorpora, altra vegada, l'all negre, un producte que ja sabeu que m'encanta. La veritat és que la sopa ens ha anat molt bé per a fer-nos passar la fredor d'aquests dies durant una estona. Tasteu-la i ja em direu!

Ingredients:
xampinxons (una safata)
1 rosegó de pa sec o eixut
1 ceba 
2-3 alls  crus
1 all negre 
1 bol de brou vegetal
1 pessic de sal 
pebre negre mòlt


D'entrada, tallem la ceba i l'all. La ceba, en juliana. I l'all, laminat. Posem a sofregir la ceba. A continació, incorporem els xampinyons també laminats i nets. Ho rectificarem de sal i ho sofregirem durant uns 7-8 minuts.


Seguidament, incorporarem un all negre partit en dos, i el pa. Ho sofregirem tot uns 5 minuts més. A continuació, incorporarem el brou vegetal (en aquest cas, he fet servir un brou sobrer de la verdures de feia dos dies). També hi afegirem el pebre negre mòlt. Afegirem sal, només si cal, perquè en principi el brou també en porta. Ho deixarem coure uns 5 minuts.


Un cop tots els sabors s'han barrejat, triturarem la sopa amb la batedora.





I ja la podrem servir! La podem finalitzar amb un rajet d'oli d'oliva verge extra en cru. Bon profit!

 


 




5 comentaris:

  1. Jo també estic "en plan" menjar sopes!! aquesta de xampinyons fa molt de temps que la tinc a pendents, i no hi ha moment que la faci, això que és de les meves receptes super fàcils! me n'has fet venir ganes amb la teva entrada! petons

    ResponElimina
  2. Jo no sóc gaire de sopes (per això ja tinc el meu fill, que fins i tot a l'estiu en menja!), però reconec que quan fa el fred que ara tot just comença, un bon plat calent va de meravella. I amb xampinyons és molt saludable!
    Petons

    ResponElimina
  3. M'agraden molt els alls negres i també la sopa de xampinyons, el teu plat es per mi un 2 x 1 que vé molt de gust.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Sóc una fan del all negre, per les bones propietats que té.
    Provaré a posar-lo amb una sopeta.
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...