dimarts, 11 d’octubre del 2016

Coca de forner ensucrada

Ja he explicat al blog, crec recordar, que aquest any la nostra filla Arlet ja porta un esmorzar a l'escola que sigui capaç de menjar-se ella soleta, de forma autònoma, sense necessitat que ningú la peixi. Ella ja hi està acostumada, a menjar sense gaire ajuda, perquè des d'un bon principi l'hi hem acostumat. Així, doncs, no ha estat difícil deixar les papilles que li preparaven l'any passat les mestres per esmorzar, per un entrepà, unes magdalenes o una coca com la d'avui. L'esmorar, com sempre, ben acompanyat d'un làctic i d'una mica de fruita, perquè no li falti de res. Us explico com l'he fet perquè potser us hi animareu i tot, que és ben fàcil i queda boníssima, ja ho veureu.

Ingredients:
100 g d'aigua
100 g de llet
50 g d'oli
400 g de farina normal
14 g de llevat de forner (fresc o en pols però no impulsor)
20 g de sucre
1 pessic de sal
Un rajolí d'anís del mono
sucre per empolsinar per sobre


Preparem la massa abocant en un bol la farina, el llevat, el sucre, l'oli, la llet i, finalment, la sal. Com ja és habitual darrerament, veureu que la meva petita ajudant també ha col·laborat en l'elaboració d'aquesta coca ;-)


Un cop ho tenim tot al bol, engeguem la màquina de pastar, si en tenim, i hi afegim els 100 g d'aigua. Quan ho hem barrejat tot, ho traiem del bol i ho acabem d'amassar a mà, sobre una superfície plana. Ho anem amassant i, al cap d'uns 10 minuts, parem i ho tapem amb un drap humit. Recuperem la massa al cap d'una hora, aproximadament. Mentrestant, hem untat un paper sulfuritzat amb oli d'oliva suau.





Donem forma a la massa, estirant-la uniformement. Després, l'untem amb oli i, amb els dits, la marquem. L'empolsinem amb força sucre i l'enfornem durant uns 15-20 minuts a 180ºC. Cinc minuts abans de finalitzar la cocció, la ruixem amb anís.


I ja la tindrem a punt! La traiem del forn i la deixem refredar. L'acompanyarem amb un bon tros de xocolata. A esmorzar! 










7 comentaris:

  1. Boníasima!!! Sort que t'ajuda l'Arlet... molts petons!!@

    ResponElimina
  2. Boníasima!!! Sort que t'ajuda l'Arlet... molts petons!!@

    ResponElimina
  3. M'encanta la coca de forner! Aquesta teva es veu espectacular, Marina!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. A casa també ens agrada molt aquesta coca, un bon esmorzar per l'Arlet que ja es tota una cuinera, tens bona ajudant.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta, jo crec que hi fa molt les manetes de l'Arlet!

    ResponElimina
  6. Té estil la nena...promet! i quin tros de coca.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...