dimarts, 25 d’octubre del 2016

Guatlles amb samfaina i trompetes de la mort

 Avui us proposo un plat de guatlles, una au que a mi m'agrada molt. Ja trobareu en aquest mateix blog unes guatlles en escabetx amb pebre rosa i alguna altra recepta que ara no recordo.  En tot cas, no trobareu aquesta proposta d'avui, gustosa i molt de temporada, ara que ja ha arrencat l'època dels bolets. He escollit unes trompetes de la mort fresques que, si bé no hem trobat nosaltres al bosc (ja m'hagués agradat) sí que he adquirit al mercat perquè feien molt bona cara. Som-hi.

Ingredients: 
4 guatlles
1/2 pebrot vermell
1/2 albergínia
1/2 ceba
3-4 grans d'all
1/2 porro
3 gots de brou vegetal
2-3 c. de llard d'ànec
10-12 grans de coriandre en gra
1 raig de brandy per flamejar
I les trompetes, és clar!

Aquí, alguns dels ingredients

Comencem salpebrant les guatlles, les tirem a la cassola amb oli roent. A continuació, hi afegim el llard d'ànec, perquè s'enrosseixin bé. Seguim coent, volta i volta, i també hi afegim el conyac, brandy o esperit que tinguem i que sigui dolcet i flamegi. També hi afegirem el coriandre en gra i els alls, aixafats prèviament amb un ganivet. Mentrestant, tallem les verdures a daus grossets: el pebrot, l'albergínia, la ceba, el porro. I ho reservem. 


Ara, arriba el moment de reservar les guatlles en un plat i, a la mateixa cassola, hi sofregim les verdures amb una mica d'oli. Seguidament, al cap d'uns 2-3 minuts, incorporem els bolets, les trompetes de la mort, en aquest cas. Hi fem un parell de voltes més, abans d'incorporar-hi també les guatlles. I ho reguem tot amb un brou (jo l'he fet servir vegetal, però també hi aniria bé de pollastre). Ho deixem coure tot, a foc mig, durant uns 45 minuts. Un cop passat aquest temps, ho deixem reposar una mica.


I ja ho tindrem a punt! Ens ho podem menjar el mateix dia o bé l'endemà, que encara serà més bo i tot! Bon profit!









2 comentaris:

  1. Que delicia de plato me encanta y con esas trompetas de la mort, exquisit !!

    ResponElimina
  2. Que delicia de plato me encanta y con esas trompetas de la mort, exquisit !!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...