dimarts, 18 de juliol del 2017

Coca de verdures i salsitxes

Deixa'm discrepar de qui diu que no sap cuinar, que no s'hi entén, amb els fogons. A vegades, si hi posem una mica d'il·lusió, imaginació i paciència, podem aconseguir plats ben bons i vistosos. Per un sopar informal, en aquest cas, he elaborat aquesta coca de verdures (tipus pisto) amb botifarra. A partir de la massa que us explicaré, vosaltres mateixos hi podrieu fer les variants que volguessiu. Per exemple, en comptes de verdures posar-hi salsa de tomàquet i xampinyons, o fer-la tipus margarita, amb formatge, o bé posar-hi pernil dolç, o bé sardines a sobre, o bé... una infinitat de possibilitats que segur que  segur que us podreu fer a mida! Aquesta que us presento avui m'ha servit per acompanyar la resta de coses que hem portat amb els companys de feina en un sopar informal i molt divertit a la terrasseta de la Ràdio que ens ha servit per saludar les vacances!!

Ingredients:
Una làmina de pasta de full
1 albergínia
1/2 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1 ceba
3- 4 salsitxes 

El secret d'aquesta recepta és, sense dubte, l'elaboració de la masas. Es tracta d'una làmina de pasta de full que no hem deixat que s'inflés amb la cocció. Això ho podeu aconseguir fàcilment, col·locant la làmina sobre la safata del forn i aixafant-la, a sobre, amb una planxa gruixuda i pesant. La deixeu coure a 180ºC durant 40 minuts i ja la tindreu rosseta i cruixent! I ben fina! Heus aquí la coca. 




Ara, un cop la coca és cuita, iniciem el sofregit. Tallem a la concassé la verdureta. La sofregim, salant-la al gust. Ben bé, hi estarem una mitja hora o tres quarts. A continuació, apaguem el foc i farcim la coca, col·locant uniformement les verduretes cuites. I, finalment, coem unes salsitxes. Les podeu substituir per anxoves, sardines, etc... es tracta d'afegir una mica de proteïna a la coca. Tot i que la podeu menjar vegetal, si ho preferiu. I ja ho tenim! 







2 comentaris:

  1. No discrepo gens, ja que aquesta coca m´encanta...i m´encanta saber cuinar poc.

    ResponElimina
  2. Hi ha gent que més que no saber cuinar es que no l'hi agrada. Una coca com aquesta es ben fàcil, no hi ha excusa per no fer-la.
    Petons.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...