divendres, 23 de març del 2012

Tortellini de mató i espinacs amb salsa de sobrassada i espinacs


Una mica per sortir de la rutina, i així no fer sempre la pasta amb sofregit de tomàquet o salsa amb crema de llet, i una mica perquè la sobrassada m'agrada molt, freda i calenta, avui us proposo un plat de tortellini fàcil, fàcil... que de tan fàcil fa riure.

També es pot preparar amb un altre tipus de pasta, com amb els spagueti o els macarrons, per exemple. Sigui com sigui, només ens calen dos ingredients que normalment agraden a tothom, sobretot als de ses illes, a més de la pasta que haguem escollit.

Ingredients:
Tortellini frescos de mató i espinacs (que podeu substituir per una altra pasta)
1 tall de sobrassada
1 manat d'espinacs frescos
formatge ratllat (opcional)
Sal

Començarem bullint la pasta i, com que és fresca, només haurà d'estar coent durant uns 8 minutets. Hi haurem afegit un pessic de sal. A continuació, l'escorrarem i la ruixarem amb aigua freda per tallar-li la cocció. La tornarem a posar al cassó on l'hem bullit.

Traurem la pell de la sobrassada i la ficarem, un xic trossejada, dins el cassó amb la pasta. Tornarem a encendre el foc, però a poca potència, i remenarem. Veurem com, a poc a poc, la pasta va canviant de color i s'impregna del color taronja característic de la sobrassada, gràcies al pebre vermell que conté.

A part, haurem tallat en juliana unes fulles d'espinacs frescos. També els introduirem a la cassola on tenim la pasta amb la sobrassada. I remenarem amb compte de no trencar els tortellinis. Si ho fem amb macarrons podrem ser una mica més salvatges, ja que no són tan delicats. L'´últim pas serà l'emplatat. Podem decorar, si ho volem, amb una mica de formatge ratllat o a trossets, jo hi posaria el formatge de Maó, ja que de sobrassada va el plat... no?

Bon cap de setmana!

32 comentaris:

  1. Marina... avui espera'm que vinc a dinar!!! M'encanta el toc de sobrassada!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Enhorabona! Acaben de mencionar el teu bloc a RAC1! T'ho mereixes!
    Una abraçada!
    Eduard!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carai Eduard? Això va de debò...? Et ben juro que no hi tinc padrins, eh? Ja miraré d'escoltar-ho... però ara, ara? Petons! (Per cert, encara no et coneixia. encantada de saludar-te i t'espero ben aviat.)

      Elimina
  3. bon dia Marina!!!!!, ummmmmmmmmm, enhorabona per aquest bon plat!!!!! i per la menciço a RAC1

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Lolines! Ara ja m'he sentit. Vaja, a mi no, als periodistes de RAC1, és clar! és una menció al final del track, però fa molta il·lu!!! Bon cap de setmana!

      http://open.spotify.com/local///0323+07h+%28Divendres+23-03-12%29+++EL+MON+A+RAC1%5b1%5d/3600

      Elimina
  4. Hola Marina, felicidades dobles, por tu mención y por tu plato. ¿Yo también puedo venir a comer?

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'encantaria Conchi... però ja no en queden... ups! Petonet i bon cap de setmana.

      Elimina
  5. Doncs res, amb sobrassada la propera vegada!
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  6. A mi tambe m'encanta la sobrassada, tant freda com calenta...
    Petonets.

    ResponElimina
  7. La copio ja, amb el teu permís, es clar. Es una idea molt bona per variar i fàcil de fer.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Ostres el farcit dels tortellini ja és un punt a favor perquè m'encanta, però la salsa? mare meva quin dinar més bo em faria avui!!
    Petons i bon cap de setmana :)

    ResponElimina
  9. felicitats por salir en Rac-1 te lo mereces y me alegro un montón
    Buen plato,y tremenda combinación,me ha encantado, pero no te lo comas todo y traete un tapper por si pasamos hambre con tanta cerveza esta tarde ja,ja
    fins a la tarda
    peto

    ResponElimina
  10. Per la nevera tinc un tall de sobrassada:)))))) Petons

    ResponElimina
  11. Vaya pintaza, Marina! Una forma que nunca hemos comido la pasta rellena (y somos fans de los tortellinis de requesón y espinacas) pero que seguro algún día probaremos. Con lo que nos gusta la sobrasada!

    ResponElimina
  12. Uuaauuu quina explosió de sabors!!! m'encantaaaaaa!! petons i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  13. fàcil, però no fa riure, al contrari, em sembla una proposta prou seriosa per provar-la ben aviat. a mi també m'encanta la sobrassada, i a primera vista sembla pasta amb salsa de tomàquet, de manera que en menjar-la, la sorpresa deu ser gran i agradable.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Manel! Ja em diràs si t'agrada, si proves de fer-ho. Petons

      Elimina
  14. Nunca lo he probado con sobrasada...lo probaré...Un besito

    ResponElimina
  15. Quina combinació més acertada, m'encanta la sobrassada, tant freda com calenta, així que aquesta salsa me l'emporto. Una recepta boníssima.

    Petons

    ResponElimina
  16. Espinacas,sobrasada y queso,te lo compro,buenísimaaaa!!!

    ResponElimina
  17. És una recepta molt de Ses Illes, je je je... allà la combinació de mató i espinacs és molt clàssica i, evidentment, la sobrassada també ;) Una bona proposta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que em va fer pensar en Mallorca, hi tinc família i m'hi vaig transportar durant una estona! Petonet guapa

      Elimina
  18. Marina, quin plat més gustós. M'agraden la pasta, la sobrasada i els espinacs. així que...
    Nani

    ResponElimina
  19. Uf! És un plat bomba....M´encanta la sobrassada i la pasta.Felicitats! Ja ets vip!!!

    ResponElimina
  20. Marina, vaig fer una adaptació d'aquesta recepta fa unes setmanes (amb pasta casolana) i va sortir molt bona. Gracies per la recepta!

    (per cert, no tens botó de busqueda??)

    ResponElimina
    Respostes
    1. oh, que bé Sonia! Me n'alegro que sortís bona! Doncs no tinc botó, no... és que no sé com es posa aqeust botó de búsqueda... és un gadget? M'ajudes¿?

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...