La meva proposta pel repte d'aquest mes de Memòries d'una cuinera són unes magdalenes de carbassa amb unes pipes. De carbassa, naturalment! La idea no va venir perquè sí sinó que és fruit d'un regal que un bon amic, l'Alfonso, em va fer. Una carbassa gegant! Ja n'he fet estofats, cremes, melmelada... i encara me'n quedava un troç, que si no m'afanyava se'm faria malvé. Així que, com a cuinera d'aprofitament que em considero, de la carbassa que em quedava en vaig fer unes magdalenes que han resultat ser bones, bones. Serà qüestió de repetir-les aviat! La recepta base que vaig seguir és del Xavier Barriga. M'agradava la idea de fer-les amb oli, sense gens de mantega. Ell les presenta amb canyella i llimona, així que aquestes que us proposo aquí tenen una aroma diferent però segur que totes són bones!
Ingredients:
2 ous
175 g de sucre
60 cl de llet
190 cl d'oli d'oliva
210 g de farina
5 g de llevat en pols (impulsor)
un pessic de sal
100 g de purè de carbassa
Pipes de carbassa torrades
Comencem a prepar les magdalenes barrejant els ous i el sucre amb l'ajut d'unes barilles.
A continuació, i a poc a poc, també hi incorporem la farina i el llevat en pols.
Finalment, hi barregem la carbassa i les pipes. Prèviament, haurem preescalfat el forn a 200 ºC.
Col·loquem la massa dins els paperets de magdalenes i les posem al forn 15 minuts, a 180 ºC.
Passat aquest temps, la les tindrem a punt per menjar! M'he adonat que aquestes magdalenes són encara més bones si ens les mengem el dia següent! Deu ser que tot queda més reposat... bon profit!
Quina bona pinta!
ResponEliminaT'han quedat genials Marina i segur que amb el toc de la carbassa queden ben diferents!! Bona proposta!
ResponEliminaEls dolços amb carbassa ja va quedar demostrat pel 15 que eran uns grans triomfadors, i tu ens en portes un nou exemple! Boníssimes
ResponEliminaPetonets
Sandra
Marina, se m'acaben les paraules per expressar, ¡¡que bones són les teves receptes!!
ResponEliminaUf, Marina, què bones! M'encanten els dolços amb carbassa...els acabo de descobrir però m'encanten!
ResponEliminaMmmmmm, que més puc dir!!
ResponEliminaHan quedat precioses i de segur que boníssimes i amb pipes de carbassa!!
Açi s'aprofita tot!!!
B7sss
T'han quedat molt bé, les pipes de carbassa només les poso a l'amanida, ja va siguent hora que les aprofiti per altres coses.
ResponEliminaUn abraçada
Ummmm que buenas Marina, te han quedado perfectas¡¡¡ besos
ResponEliminahummmmmmmmmmm que bones
ResponEliminaEstic contenta de haber-te servit d'ajuda, sé que quan et pasa que no pots pujar les fotos et dessesperes sense saber qué fer i qualsevol pista ajuda molt. D'aquesta manera podem veure les magdalenes tan bones que ens portes avui per endolcirnos la tarda.
ResponEliminaPetons.
Quina pinta! No m'extranya que fessis magdalenes amb la carbassa! A mi a l'estiu em va passar igual... Vaig estar vivint sola una temporada i tenia un kilo d'espinacs tots per a mi.
ResponEliminaM'hi vaig fer truites, coques, pizzes, entre moltes d'altres coses XD Al final ja no sabia què fer-ne! Hahahah
Però sens dubte, una carbassa s'ha d'aprofitar! Està massa bona per a que es perdi i s'hagi de llençar :)
Molts petons ^^
M'agrada la idea!!! Aquest mesos hem d'aprofitar la carbassa
ResponEliminaMolt bones aquestes magdalenes, segur que la carbassa i les pipes els donen un gust ben especial.
ResponEliminaMarina, es cierto con la calabaza podemos hacer infinidad de recetas, pero lo de las pipas es muy original, molt xules!!
ResponEliminaDoncs mira encara no he fet res dolç amb carbassa i les teves magdalenes m´han encantat. petonets Marina
ResponEliminaMarina, t'han quedat genials ets un crak!!!!!
ResponEliminaMarina, que bones!! M'ha encantat la idea de afegir les pipes. Un peto!
ResponEliminaMe imagino dando un mordisco a la magdalena y encontrarme con las pipas....mummmm rico,rico. besicos
ResponEliminamolt bones, i quina pinta!perfectes per esmorzar ara! petons
ResponEliminaNena que original! I que bones segur! Petons
ResponEliminaapuntadíssimes Marina!!! m'han entrat moltes ganes de tastar-les!!! ;P molts petonets i gràcies per participar
ResponEliminaDoncs anima't, Judith! Gràcies per la proposta!!
EliminaFa dies que vull tastar una coca o magdalenes amb carbassa ara que sé que m'agrada mé en dolç que salat.
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per aprticipar.
A vosaltres per aquesta proposta tan xula!!
EliminaLa carabassa tant típica d'aquest moment, jo no sé si li passa a tothom, la poso a tot arreu! felicitats per la proposta
ResponEliminaAquestes magdalenes de carbassa han de ser boníssimes. Quin rendiment li has tret a la carbassa (per molt gegant que fos...). Això si que és una cuinera amb recursos!!! Petons!!!
ResponEliminaHola guapa, m'he posat a fer aquestes magdalenes i he vist q vas posar 50gr de llevat químic? Jo crec q es molt x la quantitat d faria i suposo q li deu sobrar un 0 al 5. He provat ls d destapant casoles i les vaig fer amb 5gr. A veure q passa!! Besets
ResponEliminaMmm, doncs ara si q les he provat i han quedat de muerte noia! Felicitats i gràcies x compartir-la!!
ResponElimina