La d'avui és una tapa molt fàcil de fer i de gust sorprenent. Ja fa temps vaig veure com Jordi Roca caramelitzava uns rossinyols (els bolets, s'entén) amb mel. I vaig pensar que potser sí que el bolet també accepta el dolç! Això sí, dolç però no massa. He decidit posar-ho en pràctica amb uns xampinyons i han sortit prou bons, certament. Us explico com:
Ingredients
Xampinyons
mel
sal i oli
pernil salat
D'enstrada, netegem i laminem els xampinyons, i els posem a sofregir amb oli i un pessic de sal. Quan comencin a agafar el color torradet hi afegim la mel, en cru.
A continuació, col·loquem el pernil salat en una safata i els coem un minut al microones a màxima potència. Ens quedaran, ja ho veureu, molt cruixents. L'únic que haureu de fer serà esmicolar-lo. I col·locar-lo damunt dels xampinyons, ja cuits. Us recomano consumir-los al moment, i calents, ja que si no perdran el punt cruixent (tan el pernil com els xampis). Bon profit!
Doncs tenen molt bona pinta, i donen molt de joc amb la caramelització. Apuntat! Petons
ResponEliminaJa em diràs! Petons
EliminaLa combinació resulta sorprenent però estic segura que molt encertada, sobretot si la recepta surt d'en Jordi Roca ;)
ResponEliminaAhir me mare em va donar rovellons, potser m'animo a provar-ho amb ells!
Ja em diràs, Gemma!
EliminaOstres! Un plat senzill i fàcil de fer... M'encanta! Me l'apunto per fer aquesta setmana. Gràcies pel teu comentari, m'ha agradat moltíssim!
ResponEliminaPetonets ben creatius!
Gràcies Joel!
Eliminabuena pinta tienen de esta manera un aperitivo original y de buena fuente
ResponEliminapeto
;-)
EliminaHe de tastar els bolets amb toc dolç perquè em teniu molt intrigada!
ResponEliminaPetons.
M'hi ha agradat molt, prova-ho i em dius!
EliminaQue rico y original, no había probado los champis con miely tiene muy buena pinta, esto lo tengo que preparar. Un beso.
ResponEliminaGràcies Sandra!
EliminaLa combinació entre el dolç i el salat sempre és impactant. A més, si tenim en compte que els xampinyons són molt gustosos, tenim un afegit al plat. Mirarem de provar la recepta i veure quin tast tenen!
ResponEliminaJo crec que queden molt bons...!
Eliminamare meua què bo!!! bsts
ResponEliminaGràcies guapa!
EliminaQuina delícia!!! Un gran contrast de sabors, m'encanten!
ResponEliminaBona setmana!!!!
Igualment!
EliminaTinc un quants xampinyons a la nevera i això de fer-los amb mel i pernil, m’ha cridat molt l’atenció, doncs el contrast de sabors sembla boníssim.
ResponEliminaPetons
La combinació dolç-salat m'agrada molt, però amb bolets és ben original!!! haurem de provar!
ResponEliminaMolt original i molt bo. Se'm fa la boca aigua!
ResponEliminaMarta
doncs si que es sorprenent si la combinació, pero com sempre, s'ha de tastar que despres ens trobem amb sorpreses aixi d'agradables! petons
ResponEliminaPer què no? La mel m'agrada per cuinar, segur que sorprenen aquests xampis.
ResponEliminaPetons.
Esta receta no puedo dejarla pasar por alto, me he encantado y me voy a comprar champis jajajjaja, besitos.
ResponEliminaquina combinacio mes gustosa
ResponEliminaQue ricos, me encanta esa combinacion, besos
ResponElimina¿amb toc dolç? original i de ben segur bonìssim
ResponEliminaOndia!!! un altre tapa per Nadal!!! Me la apunto... encara que ja tindré que començar a fer una tria... Ajajajajaja
ResponEliminaGracies per la recepta, Marina.
Ptns i Salut!!!
Lourdes.
Guauuuuu, quinta pintassa!!!!! quatre ingredients i una tapeta d´allò més bo... m´imagino el "crak, crak"... ho faré. Petons,
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaMmm...mel i pernil. Hauré de tastar-ho!
ResponEliminaUna tapa sorprenent, m'agrada el toc de la mel. Petons!
ResponEliminaConcho !!!...se m'havia passat aquesta recepta....fuassss....és total. Quina gran tapa, si senyora. Caurà avui mateix per sopar perquè ho tinc tot, jeje.
ResponEliminaWowww, que original la combinación con miel debe estar deliciosa ¡¡. besicos
ResponElimina