Diumenge passat vam anar a visitar la Fira de la mongeta del ganxet, cigró menut i llentia pardina a Gallecs (Vallès Oriental). Fira't a Gallecs és una proposta que està impulsada per l'Associació Agroecològica de Gallecs, que manté una activitat activa durant tot l'any.
Gallecs és un territori agroforestal del Vallès Oriental. És un espai periurbà,
amb valors mediambientals, paisatgístics i culturals, on l'agricultura ecològica
comença a obrir-se pas a dins de la vida activa del món rural.
Els pagesos que viuen i treballen la terra a Gallecs, i les seves respectives
famílies formen l'Associació
Agroecològica de Gallecs, el principal objectiu de la qual és
"assolir el desenvolupament rural per mitjà de l'agricultura ecològica, i
garantir el relleu generacional dels pagesos de Gallecs". 'organisme de gestió supramunicipal que es fa càrrec de Gallecs és el Consorci de Gallecs, que actua de forma
coordinada amb l'Associació Agroecològica de Gallecs.
L'activitat del 18 de novembre va tenir lloc al matí, d'11.30 a 13.30 h i vam poder gaudir de diverses activitats: una exposició de llegums tradicionals, una xerrada a càrrec de Daniel Fenero i Anna Ribera, investigadors de la Fundació Miquel Agustí i Pep Salsetes, cuiner i gran coneixedor dels llegums tradicionals, es va realitzar una gimcana familiar, i es va poder degustar una hamburguesa vegetal de cigró menut i un plat de mongeta del ganxet, i també de les varietats del carai, la floreta i la del genoll de crist! Acompanyades amb cansalada. I també un pastís dolç de mongetes acompanyat amb mistela de Gallecs. Hi va haver tast de cervesa del Toc d'Espelta (cervesa ecològica i de gallecs), vam poder veure com es garbellen les mongetes i com s'ensinistra un cavall al camp, i vam poder veure diverses varietats d'hortalisses de la zona. Aquí en teniu un resum fotogràfic. La recepta... arribarà aviat!!!
Arribada. Al fons, l'ermita. Al costat, els cavalls de càrrega. I a sota, l'agrobotiga durant l'explicació sobre les propietats nutricionals dels llegums, fruits secs i cereals, combinats i sols.
Tomàquets, enciam fulla de roure i enciam escaroler, carbasses i... calçots! Tot de Gallecs.
Albergínies, carbassó, tomàquets de varietats locals, cervesa d'espelta Toc d'Espelta, d'agricultura ecològica
Varietats de llegums. Ens vam emportar un paquetetet de cigró menut!! A veure quina recepta en surt!
Separant el gra de la palla, que es diu!! És a dir, separant la mongeta de la tavella i garbellant-la.
A l'esquerra, desgranant la mongeta. A la dreta, algunes varietats locals.
L'ermita de Gallecs. Si no l'heu vist mai aneu-hi, és una preciositat!!
Degustació d'hamburgueses de cigrons i llenties amb ceba agredolça
Si us heu quedat amb ganes de més i teniu ganes de conèixer la zona de Gallecs encara hi ha una altra fira, el proper 2 de desembre, Fira de Nadal!
molt bona recomanació, ara vaig a mirar com s'hi arriba. Em ve molt de gust! petons
ResponEliminaEl lloc val la pena!! És preciós!
Eliminam'agrada la idea!! s'haurà de visitar! miraré lloc i si tinc temps per anar-hi....merci per la info!! petons
ResponEliminaT'ho recomano!
EliminaMe encanta! un reportaje precioso, bicos
ResponEliminaGràcies Viví!
EliminaQué chulada de Fira!! Me recuerdan a mi abuelo cuando desgranaba las mongetes, mis padres todavía lo hacen. Quina feinada!! Petons.
ResponEliminaSí, i tant! Va ser molt divertit veure-ho altra vegada!
EliminaAquests fires m'encanten! Moltes gràcies per la proposta!!!!
ResponEliminaUna abraçada ben forta!!!
De res! A veure si t'hi pots escapar, val la pena!
Eliminauna fira muy atractiva,me encantan¡¡ a ver si la proxima puedo ir
ResponEliminapeto
Anima't, el lloc és preciós.
EliminaQuina temptació! A veure si podem anar-hi
ResponEliminaA més, és al vostre vallès... he he he
EliminaUau! Si es que no pares, eh? Sempre que entro al teu bloc descobreixo coses diferents. Ets fantàstica! M'ho apunto. No coneixia Gallecs, ni tampoc la seva fira. Molt bo! Gràcies Marina per les teves aportacions, jo n'estic aprenent moltíssim! :) Una abraçada.
ResponEliminaDe res, Joel! Te'l recomano molt i molt, aquests lloc! Si pots anar a la fira del 2 val la pena, però si no també hi pots anar un dia qualsevol, que només per veure els horts i la feina que hi fan val la pena! Molt educatiu, Joel. De veritat!! petonets
EliminaUn reportatge fantàstic, sabíem que es feia aquesta fira però encara no podia anar-hi, a veure si per la del dia 2 ja puc, queda anotada doncs ens fas unes recomanacions molt interessants.
ResponEliminaPetons
A veure si et cures aviat i pots, val la pena el lloc!!
Elimina
ResponEliminaMarina; Un lloc que crec que val la pena, ho conec. Els productes que hi presentes, de molta qualitat.
Gràcies per les recomenacions. Salutacions¡¡ :-D
Sí, molt bonic, oi Josep?
EliminaTot això que expliques de la fira és molt interessant. Hem de donar suport als pagesos i donar una empenta a l'agricultura ecològica.
ResponEliminaI tant! És el lloc on comença tot, oi? Petonets!
EliminaCon lo cerquita que lo tengo, y este año no he podido ir...Buen reportaje
ResponEliminaBss
Gràcies Dolors. Encara pots anar-hi el dia 2!
EliminaJa m'hauria agradat anar-hi. ot té tan bona pinta. Qué bé aprofites els caps de setmana!
ResponEliminaPetons.
He he he! S'intenta, sí!!
EliminaMolt bones fotos i vaja fira guapa, diferent i interessant. M'agafa un poc enfora, però tu la m'has acostada. Petons!
ResponEliminaMe n'alegro, que Internet també acosti les coses bones!! petons
EliminaGallecs té un encant especial, oi? I tu prou sensibilitat com per transmetre-ho als teus lectors, gràcies!
ResponEliminaDe res, Ester! La veritat és que el lloc també transmet molt, aleshores és fàcil explicar-ho!! Petons
EliminaMira que hi he passejat un munt de vegades per aquí! sóc de lliçà d'amunt, queda al costat ben bé i els productes que donen i espero que no es perdi mai aquesta arrel són per estar-ne satisfets.
ResponEliminaM'encanta veure les teves sortides per les fires Marina! jeje Petons
Doncs gràcies Helena! A veure si t'hi animes el dia 2. Petonets!
EliminaMolt bon reportage Marina, ens hagues agradat anar, a veure si podem el diumenge. Petons
ResponElimina