Avui us proposo uns pebrots farcits que, a més de sans, tenen la peculiaritat que s'han farcit i cuit sense aigua, ni oli ni cap altre líquid calent. Aquesta idea la vaig treure d'un programa que a mi m'agrada molt i que es diu La meva cuina grega (no sé si també l'heu vist algun cop?) que protagonitza una noia preciosa i bona cuinera, la Tonia Buxton. De fet, ella és cretenca però parla de les cuines de totes les illes mediterrànies amb aromes grecs, cretencs i xipriotes. D'ella només he aplicat aquest sistema tan curiós de coure al vapor. La resta d'ingredients han estat d'introducció pròpia... he he. Què necessitem?
Ingredients (per a dues persones)
2 pebrots taronges (que podeu substituir per pebrots vermells o verds)
Ceba de figueres
2 pastanagues picades petites
prunes deshidratades
pèsols
pit de pollastre
arròs basmati
espècies: comí, herbes provençals, pebre i gingebre
Brou de verdures
Per a la vinagreta:
oli, julivert i sal triturats
Comencem trinxant la pastanaga i la ceba ben petites, i les posem a enrossir amb una mica d'oli. A continuació, hi afegim el pollastre i la pruna, trossejats.
Seguim coent i, finalment, afegim l'arròs en cru i els pèsols (en aquest cas, congelats) remenem una mica i parem el foc.
Agafem els pebrots, en aquest cas són taronges però si voleu podeu combinar-los de diferents colors, que queda molt divertit. Traieu la tapa i les llavors i els farciu.
I és ara quan arriba la part divertida. Afegirem el brou de verdura dins l'olla, però no dins el farcit. De manera que l'arròs es courà AMB EL SEU PROPI VAPOR! Vaja, el vapor del brou i de les verdures, però sense gens d'aigua. Per això cal deixar coure els pebrots uns 40 minuts al foc amb l'olla tapada.
Després d'aquests 40 minuts posarem a coure els pebrots al forn durant uns 10 minuts més, perquè s'enrosseixin. I ja els tindrem llestos per menjar!
*** Volia posar algunes fotos finals però blogger no em deixa, em diu que tinc "el cupo" de fotos ple. Si algú sap com es pot solucionar i m'ho diu li agraïré molt...
No he provat mai els pebrots grocs i tinc bastanta curiositat! jejej t'ha quedat una recepta genial. petons
ResponEliminaMarina quina cosa tant maca, aquest Pebrot farcit amb verdures.
ResponEliminaApa, quina manera més original de coure'ls! M'encanta la manera de coure l'arròs... i ara no sé quin programa és aquest, l'hauré de buscar!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Ondia !!!...que bo !!!...m'agrada el teu pas a pas !!!...bona feina Marina.
ResponEliminason tremenadamente ricos estos pimientos rellenos Marina.
ResponEliminabona cuina
peto
No he vist mai el programa, però ja ho buscaré. Quina bona pinta que tenen, i molt complerts!
ResponEliminaUna abraçada
una pinta de luxe
ResponEliminaQuina manera més original de coure l'arròs! Molt bona idea!
ResponEliminaNo el conec el programa del que parles però el buscaré, sóc una enamorada de Grècia! ;)
Molts petons!
Nunca los he rellenado pero siempre me tientan. Besos!
ResponEliminaAna
Apa que bons Marina!!! una recepta molt sana!! ;) M'ha agradat molt el mètode de cocció... m'ho apunto ;)
ResponEliminaPetons guapa!
Que buenos tienen que estar!!!. Mi suegra también los rellena así, además de ricos quedan preciosos. Un beso
ResponEliminaWow! Qué rico! Me ha sorprendido el relleno! Delicioso! Tomo nota para un día de estos! Gracias!
ResponEliminaquin plat tan sa i bo Marina! me l'apuntoo! petons
ResponEliminaMarina, només se m'acut dir ................. boníssim
ResponEliminaQuin farciment més bo i la manera de coure els pebrots es diferent.
ResponEliminaMarina, per poder pujar les fotos tindràs que anar a Picassa i reduir el pes de les que tens, si les posses de mida 800 x 600 no sumen i podràs anar ficant més fotos, les que passen d'aquesta mida van sumant i arriba un moment que tens ocupats el 3 Gb que et corresponen.
Petons.
Gràcies Ana! Ho provaré!
EliminaJo també vaig veure algun episodi del programa, la noia era genial i super autèntica! I recordo que era fantàstica amb aquest tipus de receptes. M'encanta la cuina grega! Ha de quedar un pebrot molt més gustós.
ResponEliminaSense paraules: sa i boníssim! Gràcies per donar a conèixer aquestes receptes. Mare meva, si és que amb la quantitat de publicacions que ens fas en tenim per donar i per vendre... Gràcies!!! :) Petonets.
ResponEliminaJo també he vist alguna vegada a la Tonia Buxton i tinc uns bunyols pendents de fer!! Els pebrots ideals!! han de ser boníssims i super sans! una recepta per un menjar rodó!
ResponEliminaAquest estiu intentava no perdrem la cita amb "la meva cuina grega" jejeje. M'encanta aquesta idea i sobretot perquè hi has posat pebrots grocs! queden molt vistosos i són boníssims
ResponEliminaPetons :)
Ara, amb el canvi del canal 33 hem perdut uns quants programes de cuina molt bons. Esperem que retornin amb el temps i puguem tornar a fer plats tans bons com aquest. Jo també el veia.
ResponEliminaNani
Que pinta Marina, te han quedado deliciosos y muy completos.
ResponEliminaBesos
cocinando con Montse
Bonica! Quins pebrots més bons...m'encanta la cuina mediterrània!!és la millor! potser m'animo a fer.los, això si, sense pollastre...
ResponEliminaQuina bona fila que fan, aquests pebrotets! Ja en tenim una altra, de recepta, que podem adaptar per si la volem més o menys lleugereta (amb o sense pollastre)!
ResponEliminaEnhorabona pel blog! És fantàstic!
Els he tastat alguna vegada però no els he fet mai, sempre penso que em quedarà l'arròs cru o el pebrot desfet.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.
Enviaré aquesta recepta de farcit en Joan, ja que ell sempre els fa de carn, i aquests han d'estar molt bons. No conec aquest programa com has posat l'enllaç ara investigaré. Petons
ResponElimina