dilluns, 11 de març del 2013

Cassola de guatlles amb faves i carxofes


A vosaltres no ho sé, però a mi m'agraden molt els plats amb aus, començant pel pollastre, i seguint per les perdius o les guatlles, com les que vaui us presento. Aquest que veieu és un plat de cassola, d'aquests que venen més de gust quan fa fred però que poden menjar-se si no en fa, sempre que tinguem les verdures que porta aquest plat i que són de temporada (faves i carxofes). Es tracta d'un plat tradicional i un pèl entretingut, però el resultat val la pena. Som-hi?

Ingredients (per a dues persones):
2 guatlles
Faves
Carxofes
1 ceba de Figueres
1 pastanaga
1 got de vi ranci
brou de carn
Menta
All, avellanes i pa torrat (per la picada)


Comencem el plat enrossint les guatlles en una cassola de ferro colat. Després, les reservem.


A la mateixa cassola, hi sofregim la ceba i la carxofa. Quan comenci a ser rosseta, hi incorporem un gotet de vi ranci.


Seguim coent hi incorporem altre cop les guatlles, també hi posem les fulles de menta.


Ara també hi afegim les faves, ja pelades, el brou de carn, que ja tindrem prèviament fet, i la pastanaga tallada a rodanxes.


Ho diexem fer xup-xup durant mitja hora. Passat aquest temps, hi afegim la picada.



Ho deixem coure 10 minuts més i parem el foc. Deixem que reposi i, moments abans de servir, ho tornem a escalfar i ho servim. Bon profit i bon dilluns!




I si voleu preparar les guatlles d'un altra manera, aquí també teniu unes








22 comentaris:

  1. mmm...has canviat el disseny del bloc no?! m'agraden els canvis!! i les guatlles, amb aquest acompanyament em sembla un genial plat de caça! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, l'he canviat! Mira, així no em canso tant... més alegre, aquest! he he. M'alegro que t'agradi!

      Elimina
  2. Marina, esto tiene un aspecto extraordinario, ideal para recibir a la primavera.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
  3. Un plato completo y delicioso. Un abrazo y feliz semana, Clara.

    ResponElimina
  4. Un guisadet suculent per sucar-hi pa!
    I amb verdures de temporada, és veritat que és un plat per gaudir-ne tot l'any.

    ResponElimina
  5. Ei! has canviat el look del bloc!! T'ha quedat ben bonic!! Aquest guisat t'ha quedat ben bo! petons

    ResponElimina
  6. Qui té un tros de pa per ficar-hi mà? Un senyor plat d'aquells que quan estan fent xup-xup ja venen ganes de tastar-lo.

    ResponElimina
  7. M'encanten le faves!! boníssim i m'encanta el canvi de disseny del blog! petons

    ResponElimina
  8. Molt bo!!! Marina, ahir a Tot és comèdia, de la cadena Ser van recomanar el teu blog, em va fer ilu sentir-ho.
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. oh! Doncs a mi encara me'n fa més, d'il·lu, ara que m'ho has dit! gràcies per fer-m'ho saber i per venir a visitar-me! Petonets

      Elimina
  9. Ha d'estar molt bo encara que a casa les aus petites no ens les menjaríem, no n'he fet mai, mira, em fa cosa! tot i així fa molt bona pinta!

    ResponElimina
  10. Quins colors! Aquest plat té una pinta boníssima. A mi també m'agrada molt cuinar les aus, combinen amb tot. Gràcies pel teu comentari. Besets.

    ResponElimina
  11. Quin pas a pas més complet, amb unes fotos espectaculars!. Encara que sigui cassola per al fred, si ja no en fa, només cal deixar-la refredar una mica i a gaudir-la igual!

    ResponElimina
  12. Marina yo tambien oi tu blog en la cadena ser enhorabuena¡¡
    muy buena esta combinacion estas aves me encantan y con las verduras de temporada queda genial
    Y me gusta el cambio de look del blog
    peto

    ResponElimina
  13. Caram quin plat més bó!!! Faves i carxofes s'han d'aprofitar ara que estem en temporada que desprès ja les trobarem a faltar. Les fotos i el pas a pas perfecte, i trobo el nou disseny del blog molt fresc. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  14. Hola Marina, un plato genial, con las verduritas queda muy bueno.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  15. A mi em fa llàstima fer les guatlles tan petites, però si m'ho dones fet ni m'ho penso, a més amb faves i carxofes molt millor, un tant primaveral.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Un plat molt bo amb les faves y carxofes.
    Petons

    ResponElimina
  17. Hola: fins avui no he escrit mai aqui pero vos vaig seguint. F a temps que estic mirant le cassoles de ferro ,Ara venen les preguntes: Quines teniu que no siguin esmaltades(Lecreuset i Staub son carissimes). DE ferro nomes tinc una paella LODGE i estic molt content , estic mirant les cassoles d'aquesta marca Dutch Ovens o forns holandesos de 26 diametre i la capacitat de 4qt = un galò
    que es quasi 4 L. He trobat tambe les GENSE que son sueques d e la mateixa capacitat unes amb tapa metalica i les altres amb vidre.Com que no vull res fabricat a la Xina nomes conec aquestes 2 marques.Quant es parla de la tipica cassola catalana de ferro actualment hi ha algu que les fabrica aqui o ja son nomes objectes vintage heretats de la familia? gracies.

    ResponElimina
  18. Té una pinta aquesta cassoleta de guatlles impresionant! i el toc de faves i carxofes, m'encanta!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...