Què us sembla si preprarem uns farcellets ràpids,gustosos i amb contrast? I si, a més, aprofitem les rampoines de la nevera? Doncs és la proposta que us vull fer arribar avui, amb aquests farcellets elaborats amb el pollastre cuit amb oli a baixa temperatura i les pomes que teníem a la panera. En un pim - pam i... ja ho tindreu! Us he de dir que és la primera vegada que faig servir la pasta brick i que no serà l'última, és que és boníssima i fàcil d'utilitzar!
Ingredients:
Pasta brick
Sobres de pollastre (confitat a baixa temperatura)
poma (golden o fuji)
20 g de mantega
2 c. de sucre morè
D'entrada, pelem la poma, la tallem a grills i la saltegem amb la mantega i el sucre. La deixem refredar una mica.
Mentrestant, esmicolem el pollastre, que en aquest cas, és el costat de la cuixa) però podeu fer-ho amb pit de pollastre, cuixa, i altres. La qüestió és que ja sigui cuit. Agafem la base de pasta brick i la tallem en forma de rectangles. Al centre, hi posem la poma caramelitzada a la base (2-3 talls) i una mica de pollastre desfilat).
Un cop tenim fet aquest pas, tancarem el farcell, primer pels costats d'amplada i després cargolarem. Així:
Finalment, col·locarem els farcellets en una safata per anar al forn, que ja tindrem preescalfat a 180 ºC. Els col·locarem, una mica separats l'un de l'altre i pintats amb una mica d'oli per sobre perquè quedin ben cruixents.
Al cap de 8-10 minuts ja els tindrem a punt! Aquesta pasta és una meravella... les combinacions de farcit poden ser infinites!!!
Una cosa bona que tenen aquests farcellets és que si no els consumiu al moment i se us estoven els podrem tornar a fer cruixents ràpidament amb un toc de planxa, volta i volta. Llestos!
.......................
Abans de marxar, avui m'agradaria fer èmfasi, també, en la celebració del
Dia Internacional de la Dona
Adjunto foto i una mica d'història de l'origen de l'efemèride. Bon cap de setmana!
La instauració d'aquesta data com a Dia
Internacional de la Dona és fruit d'un llarg procés. Sovint s'atribueix la
celebració de la data a l'incendi ocorregut el 1908 en una fàbrica tèxtil de
Nova York. En aquest haurien mort un centenar de treballadores que s'havien
declarat en vaga i tancat dins la fàbrica.
La realitat, però, és més complexa. Els fets de Nova
York serien tres i no un únic incendi: la vaga de treballadores del tèxtil de
1857, l'incendi de la fàbrica Cotton i el Triangle Shirtwaist Company el dia 25 de març de 1911. En aquest últim van morir 142 obreres (la
majoria immigrants joves) que l'any anterior havien protagonitzat una vaga per
demanar millores laborals de la fàbrica.
Les primeres celebracions del Dia de la Dona foren,
per part de les socialistes nord-americanes el darrer diumenge de febrer de
1908. A Europa l'any 1910 en la 2na Conferència Internacional de Dones
Socialistes Clara Zetkin va proposar l'establiment del Dia Internacional de la Dona per tal de promoure el sufragi femení, a
més de la pau i la llibertat. Així doncs el 19 de febrer de 1911 les europees
celebraren la diada.
El Dia Internacional de la Dona queda fixat en la
data del 8 de març a partir de la sortida al carrer (en protesta per la manca
d'aliments) de les dones russes el 8 de març de 1917.
El sentit de la diada respon a la lluita de les
treballadores per tal d'obtenir millores laborals i socials. Al llarg del s.XX
el Dia de la Dona s'utilitzà per reivindicar principalment el dret al vot
femení.
La celebració de la data encara actualment respon al
ressorgiment de les reivindicacions feministes dels anys seixanta i setanta, i
va ser implantada per les Nacions Unides el 1977.
Aquests farcellets són una delicia.
ResponEliminaPetons
Això fa molt bona pinta!
ResponEliminaAlguna recomanació alternativa als que no som gaire de poma cuita?
Petons!
I tant, Víctor! De fet, a mi se'm va acabar abans la poma que el pollastre i els últims farcellets els vaig fer... de pollastre amb melmelada de figues, que m'havia sobrat de l'altre dia! Et serveix? Petons i gràcies1
EliminaUiiii!! Això s´ha de fer!!! vaja pinta mes bona, amb aquest dos ingredients i tan cruixent!!! Petonets
ResponEliminaSenzill i amb ingredients que m'agraden... Genial per un bon dinar!!!
ResponEliminaUna abraçada!!
Que bons Marina!! El contrast de dolç i salat m'encanta i a més a més amb el cruixent de la pasta brick...mmmm!!!! Una idea de 10!!
ResponEliminaQuina delicia, tot un encert de sabors. Molts petons.
ResponEliminate questa de vici
ResponEliminaQue bons aquests farcellets! M'agraden molt aquests contrastos que tenen! La combinació de la poma amb el pollastre i amb el "crec-crec" de la pasta brick... mmmm! Que bons! Me l'enduc!
ResponEliminaUna abraçada!
Molt bona idea per aprofitar les restes de pollastre!
ResponEliminaAbraçades!
bonissims i facils de fer.
ResponEliminabuena combinación Marina y con la pasta brick también queda muy bien
ResponEliminabon cap de setmana
peto
la pasta brick és un escandol!! i si a més li poses aquest farcit! genial Marina! m'encanta de debó! petons guapa
ResponEliminaQUè bo, Marina! els farcellets són una bona opció per les rampoines de la nevera com tu dius! el pollastre amb la poma... un 10!!!
ResponEliminaPetonets
Aperitiu de luxe. t´han quedat perfectes i deuen estar boníssim.
ResponEliminaBona setmana
Mai m'han sortit be els farcellets amb pasta brick ... quan veig alguns com els teus, se'm fa la boca aigua...
ResponEliminaM'encanten els contrastos dolç salat, jo en faig un de molt semblant amb confit d'ànec.
ResponEliminaI la pasta brick o la fil·lo, tan cruixents, m'encanten!
La poma i el pollastre combinen de maravella, i amb el farcellet queda molt ben presentat.
ResponEliminaUna abraçada
Neni....com aprofiteu el pollastre per casa, eh? La combinació amb filo i poma és de 10.
ResponEliminaMarina, m'ha encantat!! La combinacio de poma i pollastre es bonísima!! Petons
ResponEliminaQuina combinació més bona Marina!
ResponEliminala pasta brick m'encanta! queda tant cruixent que qualsevol farcit hi quedaría bé!
ptns!!
A mi personalment m’encanta el contrast dolç i salat, jo ho he fet(encara que no la he penjat al bloc, encara) amb confit d’ànec.
ResponEliminaQuina pinta!! boníssima, et felicito.
Una abraçada