divendres, 8 de març del 2013

Farcellets de pollastre confitat i poma caramelitzada


Què us sembla si preprarem uns farcellets ràpids,gustosos i amb contrast? I si, a més, aprofitem les rampoines de la nevera? Doncs és la proposta que us vull fer arribar avui, amb aquests farcellets elaborats amb el pollastre cuit amb oli a baixa temperatura i les pomes que teníem a la panera. En un pim - pam i... ja ho tindreu! Us he de dir que és la primera vegada que faig servir la pasta brick i que no serà l'última, és que és boníssima i fàcil d'utilitzar!

Ingredients: 
Pasta brick
Sobres de pollastre (confitat a baixa temperatura)
poma (golden o fuji)
20 g de mantega
2 c. de sucre morè


D'entrada, pelem la poma, la tallem a grills i la saltegem amb la mantega i el sucre. La deixem refredar una mica. 


Mentrestant, esmicolem el pollastre, que en aquest cas, és el costat de la cuixa) però podeu fer-ho amb pit de pollastre, cuixa, i altres. La qüestió és que ja sigui cuit. Agafem la base de pasta brick i la tallem en forma de rectangles. Al centre, hi posem la poma caramelitzada a la base (2-3 talls) i una mica de pollastre desfilat).


Un cop tenim fet aquest pas, tancarem el farcell, primer pels costats d'amplada i després cargolarem. Així:


Finalment, col·locarem els farcellets en una safata per anar al forn, que ja tindrem preescalfat a 180 ºC. Els col·locarem, una mica separats l'un de l'altre i pintats amb una mica d'oli per sobre perquè quedin ben cruixents.


Al cap de 8-10 minuts ja els tindrem a punt! Aquesta pasta és una meravella... les combinacions de farcit poden ser infinites!!!



Una cosa bona que tenen aquests farcellets és que si no els consumiu al moment i se us estoven els podrem tornar a fer cruixents ràpidament amb un toc de planxa, volta i volta. Llestos!

.......................

Abans de marxar, avui m'agradaria fer èmfasi, també, en la celebració del
Dia Internacional de la Dona
Adjunto foto i una mica d'història de l'origen de l'efemèride. Bon cap de setmana!


La instauració d'aquesta data com a Dia Internacional de la Dona és fruit d'un llarg procés. Sovint s'atribueix la celebració de la data a l'incendi ocorregut el 1908 en una fàbrica tèxtil de Nova York. En aquest haurien mort un centenar de treballadores que s'havien declarat en vaga i tancat dins la fàbrica.
La realitat, però, és més complexa. Els fets de Nova York serien tres i no un únic incendi: la vaga de treballadores del tèxtil de 1857, l'incendi de la fàbrica Cotton i el Triangle Shirtwaist Company el dia 25 de març de 1911. En aquest últim van morir 142 obreres (la majoria immigrants joves) que l'any anterior havien protagonitzat una vaga per demanar millores laborals de la fàbrica.
   
Les primeres celebracions del Dia de la Dona foren, per part de les socialistes nord-americanes el darrer diumenge de febrer de 1908. A Europa l'any 1910 en la 2na Conferència Internacional de Dones Socialistes  Clara Zetkin va proposar l'establiment del Dia Internacional de la Dona per tal de promoure el sufragi femení, a més de la pau i la llibertat. Així doncs el 19 de febrer de 1911 les europees celebraren la diada.
El Dia Internacional de la Dona queda fixat en la data del 8 de març a partir de la sortida al carrer (en protesta per la manca d'aliments) de les dones russes el 8 de març de 1917.
El sentit de la diada respon a la lluita de les treballadores per tal d'obtenir millores laborals i socials. Al llarg del s.XX el Dia de la Dona s'utilitzà per reivindicar principalment el dret al vot femení.
La celebració de la data encara actualment respon al ressorgiment de les reivindicacions feministes dels anys seixanta i setanta, i va ser implantada per les Nacions Unides el 1977.













22 comentaris:

  1. Aquests farcellets són una delicia.
    Petons

    ResponElimina
  2. Això fa molt bona pinta!
    Alguna recomanació alternativa als que no som gaire de poma cuita?
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, Víctor! De fet, a mi se'm va acabar abans la poma que el pollastre i els últims farcellets els vaig fer... de pollastre amb melmelada de figues, que m'havia sobrat de l'altre dia! Et serveix? Petons i gràcies1

      Elimina
  3. Uiiii!! Això s´ha de fer!!! vaja pinta mes bona, amb aquest dos ingredients i tan cruixent!!! Petonets

    ResponElimina
  4. Senzill i amb ingredients que m'agraden... Genial per un bon dinar!!!
    Una abraçada!!

    ResponElimina
  5. Que bons Marina!! El contrast de dolç i salat m'encanta i a més a més amb el cruixent de la pasta brick...mmmm!!!! Una idea de 10!!

    ResponElimina
  6. Quina delicia, tot un encert de sabors. Molts petons.

    ResponElimina
  7. Que bons aquests farcellets! M'agraden molt aquests contrastos que tenen! La combinació de la poma amb el pollastre i amb el "crec-crec" de la pasta brick... mmmm! Que bons! Me l'enduc!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Molt bona idea per aprofitar les restes de pollastre!
    Abraçades!

    ResponElimina
  9. buena combinación Marina y con la pasta brick también queda muy bien
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  10. la pasta brick és un escandol!! i si a més li poses aquest farcit! genial Marina! m'encanta de debó! petons guapa

    ResponElimina
  11. QUè bo, Marina! els farcellets són una bona opció per les rampoines de la nevera com tu dius! el pollastre amb la poma... un 10!!!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Aperitiu de luxe. t´han quedat perfectes i deuen estar boníssim.
    Bona setmana

    ResponElimina
  13. Mai m'han sortit be els farcellets amb pasta brick ... quan veig alguns com els teus, se'm fa la boca aigua...

    ResponElimina
  14. M'encanten els contrastos dolç salat, jo en faig un de molt semblant amb confit d'ànec.
    I la pasta brick o la fil·lo, tan cruixents, m'encanten!

    ResponElimina
  15. La poma i el pollastre combinen de maravella, i amb el farcellet queda molt ben presentat.
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Neni....com aprofiteu el pollastre per casa, eh? La combinació amb filo i poma és de 10.

    ResponElimina
  17. Marina, m'ha encantat!! La combinacio de poma i pollastre es bonísima!! Petons

    ResponElimina
  18. Quina combinació més bona Marina!
    la pasta brick m'encanta! queda tant cruixent que qualsevol farcit hi quedaría bé!
    ptns!!

    ResponElimina
  19. A mi personalment m’encanta el contrast dolç i salat, jo ho he fet(encara que no la he penjat al bloc, encara) amb confit d’ànec.
    Quina pinta!! boníssima, et felicito.
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...