El d'avui és un plat senzill, que podeu fer amb pocs ingredients, o més, depèn del que tingueu a casa. D'aquí que l'hagi titulat "senzill", perquè aquesta recepta, com veureu, porta molt pocs ingredients però té un sabor intens i boníssim. Normalment, també s'hi posa pebrot. Si us agrada la tonyina us animo a preparar-la.
Ingredients:
Patates Red Pontiac
Ceba de Figueres
tomàquets frescos
tonyina tallada en daus
Brou de peix
Farigola fresca
Sal, oli i pebre vermell
Comencem tallant les patates a daus. He escollit les Red Pontiac perquè és adequada per a ser cuita al forn, bullida, rostida, macerada o utilitzada en
amanides i tambe cuita en forn microones. No queda gaire bé si la volem fer fregida.
Després, tallem la ceba en juliana i la sofregim amb una mica d'oli i sal, que suï, i amb les branques de farigola.
A continuació, ratllem els tomàquet, hi afegim un pessic de sucre i un pessic de sal més i també hi incorporem la tonyina a daus i les patates. Dues voltes perquè segelli una mica.
Finalment, hi afegim el brou de peix i un polsim de pebre vermell (picant o no, depèn de com us agradi més).
Deixeu que l'olla vagi fent xup - xup durant uns 40 minuts. Ho deixeu reposar 5 minuts més amb el foc apagat i... ja ho podreu servir! Per a sucar-hi pa, no?
.
Ostres i jo que em pensava que no m'animaria mai a fer-ne un... i em sembla que gràcies a tu algun dia el faré, m'apunto la recepta!
ResponEliminaUn petó!
Un plat supercomplet!! Creia que era més complicat de fer-lo però sembla ser que està al meu abast, jeje, a veure si trobo el moment per fer-lo. Un petó!
ResponEliminabonissim! t'ha quedat un plat d'aquells que alimenten escalfen i et posen de bon humor! m'encanta el marmitako! petons
ResponEliminaMarmitako paso a paso, que rico es este plato, claro bien hecho. tus fotos invitan a olerlo, buenísimas.
ResponEliminaFelicidades y buena semana santa.
Marina, un plat senzill pero molt bo i ben presentat com tot el que fas.
ResponEliminaSi que es veu fàcil i bonissim! petons
ResponEliminaSembla molt senzill de fer. I a més és un del plats dels que agraden a casa, de cullera i de sucar pa. No n'he fet mai, però amb aquest tutorial pot ser m'animaré a fer-lo. Bones mini vacances!!!
ResponEliminaque buena pinta y para mojar pan, que es como me gusta! bicos
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQue bo Marina! Sí que sembla senzill de fer i el resultat es veu fabulós! Ens agrada molt la tonyina, així que me l'anoto!! I realment és un plat per sucar-hi pa i per llepar-se'n els dits! ;)
ResponEliminaUn petó guapa!
Les fotografies parlen per si soles i sommio amb l'olor i tot!
ResponEliminaAmb una tonyna com aquesta quedas de primera, mira que en tinc i ara mateix m'apunto la recepte per el divendres ....petonets reina.
ResponEliminaDice; "comeme, comeme"...me encanta. Un beso Acaramelada
ResponEliminaMarina, dices sencillo, pero el resultado es bien vistoso, besitos.
ResponEliminaQue lujazo de guiso¡¡¡ para chuparse los dedos¡¡¡, besos
ResponEliminaUna molt bona recepta per fer aquesta setmana santa! A casa la tonyina triunfa! Petonets
ResponEliminaHola Marina, un plato excelente, como tu dices bueno y sencillo de preparar, tiene una pintaaaaaaaa.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
T'ha quedat genial, Marina! ^^ No sé pq pensava que els marmitakos eren més complicats. Havent vist el resultat i la senzillesa del plat, m'animaré a provar-lo :D
ResponEliminaHe de confessar que la tonyina sempre la comprem enllaunada ^^" Crec que haurem de variar una miqueta, pq el plat que ens presentes té molt bona pinta :)
Molts petonets ^^
A casa ens agrada molt el marmitako però no l'he fet mai!! Hauré de provar amb la teva recepta perquè t'ha quedat fantàstic!!
ResponEliminasenzill i bonissim
ResponEliminaQuina pinta! I això de senzill, és perquè quan ho expliques tu, tot sembla més fàcil!!! Una abraçada Marina!
ResponEliminaMolt bona recepta. Amb aquest suquet ideal epr sucar-hi pa:
ResponEliminaPetons
Quina bona pinta Marina, m'encanta!! aquestes patates han d'estar de vici!
ResponEliminaJo mai m’he atrevit a fer-lo aquest plat, sempre penso que no quedarà bé. Ara m’apunto la teva recepta , segur que la provaré. No és fácil, tu la fas fácil.
ResponEliminaUn petó i bones festes