dimarts, 26 de març de 2013

Marmitako senzill


El d'avui és un plat senzill, que podeu fer amb pocs ingredients, o més, depèn del que tingueu a casa. D'aquí que l'hagi titulat "senzill", perquè aquesta recepta, com veureu, porta molt pocs ingredients però té un sabor intens i boníssim. Normalment, també s'hi posa pebrot. Si us agrada la tonyina us animo a preparar-la.

Ingredients:
Patates Red Pontiac
Ceba de Figueres
tomàquets frescos
tonyina tallada en daus
Brou de peix
Farigola fresca
Sal, oli  i pebre vermell


Comencem tallant les patates a daus. He escollit les Red Pontiac perquè és adequada per a ser cuita al forn, bullida, rostida, macerada o utilitzada en amanides i tambe cuita en forn microones. No queda gaire bé si la volem fer fregida.


Després, tallem la ceba en juliana i la sofregim amb una mica d'oli i sal, que suï, i amb les branques de farigola.


A continuació, ratllem els tomàquet, hi afegim un pessic de sucre i un pessic de sal més i també hi incorporem la tonyina a daus i les patates. Dues voltes perquè segelli una mica.


Finalment, hi afegim el brou de peix i un polsim de pebre vermell (picant o no, depèn de com us agradi més). 


Deixeu que l'olla vagi fent xup - xup durant uns 40 minuts. Ho deixeu reposar 5 minuts més amb el foc apagat i... ja ho podreu servir! Per a sucar-hi pa, no?








.


24 comentaris:

  1. Ostres i jo que em pensava que no m'animaria mai a fer-ne un... i em sembla que gràcies a tu algun dia el faré, m'apunto la recepta!

    Un petó!

    ResponSuprimeix
  2. Un plat supercomplet!! Creia que era més complicat de fer-lo però sembla ser que està al meu abast, jeje, a veure si trobo el moment per fer-lo. Un petó!

    ResponSuprimeix
  3. bonissim! t'ha quedat un plat d'aquells que alimenten escalfen i et posen de bon humor! m'encanta el marmitako! petons

    ResponSuprimeix
  4. Marmitako paso a paso, que rico es este plato, claro bien hecho. tus fotos invitan a olerlo, buenísimas.
    Felicidades y buena semana santa.

    ResponSuprimeix
  5. Marina, un plat senzill pero molt bo i ben presentat com tot el que fas.

    ResponSuprimeix
  6. Si que es veu fàcil i bonissim! petons

    ResponSuprimeix
  7. Sembla molt senzill de fer. I a més és un del plats dels que agraden a casa, de cullera i de sucar pa. No n'he fet mai, però amb aquest tutorial pot ser m'animaré a fer-lo. Bones mini vacances!!!

    ResponSuprimeix
  8. que buena pinta y para mojar pan, que es como me gusta! bicos

    ResponSuprimeix
  9. L'autor ha suprimit aquest comentari.

    ResponSuprimeix
  10. Que bo Marina! Sí que sembla senzill de fer i el resultat es veu fabulós! Ens agrada molt la tonyina, així que me l'anoto!! I realment és un plat per sucar-hi pa i per llepar-se'n els dits! ;)

    Un petó guapa!

    ResponSuprimeix
  11. Les fotografies parlen per si soles i sommio amb l'olor i tot!

    ResponSuprimeix
  12. Amb una tonyna com aquesta quedas de primera, mira que en tinc i ara mateix m'apunto la recepte per el divendres ....petonets reina.

    ResponSuprimeix
  13. Dice; "comeme, comeme"...me encanta. Un beso Acaramelada

    ResponSuprimeix
  14. Marina, dices sencillo, pero el resultado es bien vistoso, besitos.

    ResponSuprimeix
  15. Que lujazo de guiso¡¡¡ para chuparse los dedos¡¡¡, besos

    ResponSuprimeix
  16. Una molt bona recepta per fer aquesta setmana santa! A casa la tonyina triunfa! Petonets

    ResponSuprimeix
  17. Hola Marina, un plato excelente, como tu dices bueno y sencillo de preparar, tiene una pintaaaaaaaa.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponSuprimeix
  18. T'ha quedat genial, Marina! ^^ No sé pq pensava que els marmitakos eren més complicats. Havent vist el resultat i la senzillesa del plat, m'animaré a provar-lo :D
    He de confessar que la tonyina sempre la comprem enllaunada ^^" Crec que haurem de variar una miqueta, pq el plat que ens presentes té molt bona pinta :)

    Molts petonets ^^

    ResponSuprimeix
  19. A casa ens agrada molt el marmitako però no l'he fet mai!! Hauré de provar amb la teva recepta perquè t'ha quedat fantàstic!!

    ResponSuprimeix
  20. Quina pinta! I això de senzill, és perquè quan ho expliques tu, tot sembla més fàcil!!! Una abraçada Marina!

    ResponSuprimeix
  21. Molt bona recepta. Amb aquest suquet ideal epr sucar-hi pa:
    Petons

    ResponSuprimeix
  22. Quina bona pinta Marina, m'encanta!! aquestes patates han d'estar de vici!

    ResponSuprimeix
  23. Jo mai m’he atrevit a fer-lo aquest plat, sempre penso que no quedarà bé. Ara m’apunto la teva recepta , segur que la provaré. No és fácil, tu la fas fácil.
    Un petó i bones festes

    ResponSuprimeix

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...