No fa massa dies, vaig trobar uns llobarros ben bonics al mercat. No eren massa grossos i tenien els ulls molt brillants. Així que, per a dues persones, vaig endur-me dos llobarros, amb cap inclòs perquè si els faig al forn m'agrada coure'ls sencers, per aprofitar-ne el suc i les galtes.
Aquesta vegada, vaig decidir que variaria una mica la recepta del més clàssic llobarro amb patates per a coure'l amb cervesa. Al Manel li van regalar una Inèdit, una cervesa que m'agrada força perquè és força aromàtica. I perquè el peix no em quedés com si fos bullit dins els líquid, vaig decidir incorporar la cervesa amb les verdures en la primera cocció de forn, abans d'introduir-hi el peix.
El resultat va ser molt satisfactori. La cervesa, no només afegeix aroma al conjunt del plat sinó que, a més, atorga certa acidesa a les patates i ceba, fent-les molt gustoses al paladar. També amoroseix el peix, fent-lo flonjo i molt aromàtic.
Ingredients:
2 llobarros mitjans
patates
ceba
pastanaga
cervesa Inèdit
llimona
fonoll fresc
Comencem a preparar les verdures. En aquest cas, tallant-les ben fines amb una mandolina. I anem fent les capes a la safata del forn. Fem les capes: patata, ceba, pastanaga, fonoll, el suc de mitja llimona i 1/4 dde litre de cervesa. Salpebrem, reguem amb una mica d'oli, i fem la cocció al forn, durant 20 minuts, a 180 ºC.
Passat els 20 minuts de forn, traiem un moment la safata i hi incorporem els llobarros salpebrats. Els reguem amb una mica més de cervesa i oli d'oliva. Els tornem a posar al forn, uns 20 minuts més, però amb foc més baix, uns 160 ºC.
Passat aquest temps, ja els tindrem a punt. Els servirem tot seguit, acompanant-los de les patates del forn, ja ben rosses i toves alhora.
Òstres, quina bona pinta que fa aquest plat! No he fet mai el peix amb la cervesa, sembla una bona idea ;)
ResponEliminaMarta
Amb el sabor de la cervesa han de quedar ben bons els llobaros!
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira
Sin ninguna duda buenisimo asi¡
ResponEliminapeto
Un plato para triunfar, sin duda, bicos
ResponEliminaEl llobarro al forn queda molt bo, prenc nota per possar-hi cervesa la propera vegada.
ResponEliminaPetons.
l'altre dia en vaig comprar dos per fer-los amb sal, i que bons van quedar!! amb la cervesa ho has clavat, jo quan no tinc vi blanc,li poso cervesa jeje petons
ResponEliminaOhhhh!!!! Genial el plat...que ja entra pels ulls...!!! Aquestes verduretes són l'acompanyament perfecte!!! Petons!
ResponEliminael llobarro és un peix bonissim, i així al forn i amb cervesa, Ummmm, per llepar-se els dits.
ResponEliminaUna recepta ben original, que bons els llobarros, i cuinats així han de ser deliciosos!
ResponEliminaRiquísimo!! Los pescados al horno me gustan mucho, además las patatitas así quedan casi más ricas que el propio pescado. Bss.
ResponEliminaSe acaba el sorteo, quieres verlo??? http://www.latataconxi.com/novedades-y-sorteo/
que rico queda así el pescado al horno, mmmm
ResponEliminaMmm el toc de cervesa deu quedar genial! petons
ResponEliminaMmm el toc de cervesa deu quedar genial! petons
ResponEliminaRequeteboníssimssss....amb aquet llitet que els i as fet !!!!..aquesta setmana els tinc en promoció...o sigui que totom a menjar llobarro !!!!
ResponEliminaPetons.
Els has fet un bon llit!! Un plat bo, sa i gairebé es fa sol!! Petons
ResponElimina