Segueixo, un cop més, amb una recepta salada. I ho faig avui per explicar-vos aquesta recepta que serveix com a plat únic, perquè porta proteïna (la del rap), hidrat (la del cuscús) i vitamines i fibra (de la carbassa i pebrot). Se'm va acudir per tres raons; la primera, és que ja feia dies que tenia desig de rap i feia setmanes que a casa no en fèiem; la segona, perquè vaig trobar aquests preciosos pebrots vermells al mercat, petits però prou amples com per a admetre un bon farciment a l'interior; la tercera, perquè ens van sobrar moniatos de la castanyada i, com que a mi m'agraden moltíssim, me'n vaig voler aprofitar. Us explico a continuació la preparació que vaig fer, si bé sabeu que podeu modificar-ne alguns dels ingredients, si no us convencen o bé si voleu substituir-los per d'altres que us facin més el pes.
Ingredients:
dos moniatos mitjans
rap (uns 150 g)
2 pebrots vermells petits i amples
100 g de cuscús
Fonoll fresc (unes branques)
1 ceba
1/2 albergínia
fruits secs amb pinyons i panses
comí mòlt
Per tenir-lo a punt per després, deixarem cuit el cuscús. Ja us he explicat alguna vegada com es fa. Bulliu aigua amb una culleradeta de sal. I després l'aboqueu sobre el cuscús, en un bol a part i fora del foc. Ho deixeu reposar fins que el cuscús s'hagi begut tot el líquid. I seguidament, un cop a temperatura ambient, aneu separant els grans de cuscús amb una forquilla, perquè no facin grumolls.
Preparem les verdures. Tallem la ceba i el moniato, a daus mitjans.
Mentrestant, tallem el rap a daus i en rebutgem l'espina del centre. Enfarinem els talls de rap i els passem pel wok amb una mica d'oli, volta i volta, perquè s'enrosseixin.
En una paella, posem a coure la ceba i el moniato amb una mica d'oli i sal. Quan comencin a enrossir, hi afegim la mitja albergínia, tallada a daus. Ho anem remenant amb l'espàtula. Al cap de 10 minuts, ho condimentem amb una mica de comí mòlt.
Passat aquest temps, afegim la barreja de verdures al wok on hi ha el rap.
Seguim remenant i, ara, hi afegim els fruits secs i el cuscús. Apaguem el foc.
Traiem el tap dels pebrots vermells. I els farcim amb aquesta barreja de verdures i cuscús.
Posem els pebrots, ja farcits i amb la tapa de la cua posada, en una safata per anar al forn, que omplirem amb un dit d'aigua. Enfornarem a 180 ºC durant 30 minuts.
Passat aquest temps, ja els tindrem a punt per servir. Bon profit!
Recepta molt acolorida i boníssima... segur!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Quina bona pinta Marina! A mi, doncs, m'agrada tot el que porta, així que segurament hi posaria exactament tot el que hi has posat tu. El plat és molt complet i realment ha d'estar molt i molt bo!
ResponEliminaUn petonàs guapa!
Molt bona recepta d'aprofitament, original i molt gustosa!
ResponEliminaQuina combinació de sabors més original!
ResponEliminaUna abraçada,
palmira
Tienen que estar deliciosos, qué aspecto!! Un abrazo y buena semana, Clara.
ResponEliminaAquesta mida es perfecte per farcir. Doncs si, un plat ben complert, no li manca rés.
ResponEliminaPetons.
Una combinació d'ingredients exquisita i una presentació ben original.
ResponEliminaPETONS
Un plat, si m'ho permets, DE PEBROTS!!! Això de combinar peixet, cous-cous i moniato...em sembla una gran idea! Petons!
ResponEliminaQuè bones que són les verdures farcides! i amb la combinació d'avui queda un plat ben saborós i equilibrat, m'encanta. Un petó!
ResponEliminaUyyuuuyuuyyyy....aixo te una pinta espectacular !!!!!....amb aquets ingrediens no mu puc perdre !!!!!
ResponEliminaPetonets.
Buena y sana combinacion Marina y un deseo cumplido bien bueno.
ResponEliminapeto
mmmmmmmmm, que bons!
ResponElimina