Aquest matí hem sortit a buscar herbes per fer la ratafia de casa d'aquest any. Un cop més, repetim la tradició i, amb una colla d'amics, ens retrobem per fer l'excursió ratafiaire. No és només una senxilla recerca d'herbes remeieres, sinó que alhora també és una bona jornada matinal gaudint dels boscos del rodal de Castellar del Vallès, un tresor que tenim a tocar de casa i que ens agrada aprofitar. L'objectiu, queda clar, és el d'omplir el cistell amb les herbes de temporada i les nous necessàries per a fer una bona ratafia.
Els menuts de casa també s'ho passen d'allò més bé perquè, pel camí per on solem anar, hi ha cavals i algunes cabres.
Acabada la recol·lecció, fem els tastos de les ratafies elaborades l'any anterior i ho acompanyem amb unes delícies porques que portin ratafia: magdalenes, pastissos, coques... i, ja ben satisfets, ens dediquem durant les hores en què el sol apreta a preparar, cadascú a casa seva, la nostra ratafia. I a esperar que l'any que ve sigui la més bona de totes!
Ratafia (la nostra)
3 nous per litre
poniol
menta
cua de cavall
farigola
romaní
sempreviva
hipèric
camamilla
regalèssia
anís estrellat
maria lluïsa
orenga
rogeta
clau
canyella
pell de taronja
pell de llimona
+ 3 litres d'anís
I després... guardar la barreja 40 dies a sol i serena i farem el primer tast per Nadal!
El punt òptim, arribarà l'any següent...
I AQUÍ encara teniu una altra recepta de ratafia, que vam elaborar l'any 2015.
I AQUÍ, la ratafia del 2013.
Tenia un tiet que era afeccionat a fer licors casolans: de taronja, de farigola, de poniol, etc. I també feia una ratafia ben bona. Però mai ens va donar la recepta :D. Ara ja en sé una! Gràcies marina!. Petonets.
ResponEliminaDoncs aquí encara en tens una altra, mira!! http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2015/06/ratafia-2015.html
EliminaI una altra, aquesta, del 2013! Amb fotos del detall de les plantes! http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2013/06/taller-de-ratafia-les-feixes-de.html
Elimina