Ja fa uns mesos un amic em va regalar una bossa de ceps trossejats que tenien una pinta boníssima. Me'ls va donar congelats i, per tant, em vaig poder permetre el luxe de guardar-los fins que em vingués la inspiració per fer-ne un plat ben bo. L'altre dia se'm va acudir fer-ne una crema. I la veritat és que va quedar molt bona.
Ingredients:
100 g de ceps trossejats (si no és l'època, congelats)
1 patata
1 ceba
1 rodó de formatge de cabra
125 g de crema de llet
oli, sal i un xic de pebre
És molt fàcil de preparar. L'únic que heu de fer prèviament és sofregir la ceba a punt de caramel. Després, la resta d'ingredients (ceps, patates i també les cebres) es posen a bullir. Al cap de 10 minuts hi afegim el rodó de formatge de cabra i la crema de llet i continuem remanant i bullint, afegint el punt de sal i pebre. Hi incorporem un rajolí d'oli d'oliva verge extra i, finalment, ho triturem. Perquè la crema quedi ben fina ho passem pel colador xinès. Ah! I reservem uns trossets de ceps pels entrebancs. Abans de servir la crema, els saltegem a la paella amb una mica d'oli i sal i els tirem per sobre. Jo ho vaig presentar amb got per donar-hi un toc final una mica diferent.
Els ceps són la meva pedició!!
ResponEliminaTu tens un BON amic :-)
Ha d'estar molt bona, i amb el gust del formatge encara més.
ResponEliminaUna abraçada
Quina pitna! m'encanten les cremes i les sopes a l'hivern, però si te ceps....mil vegades més! petons
ResponEliminaM'encantaria! És senzilla de fer i un bon plat ara que ve el fred. Bona setmana
ResponEliminaAquestes cremetes de bolets són un autèntic luxe! Els ceps són d'aquells bolets bolets que congelats queden genial, eh?
ResponEliminaPetonets
Sandra
els ceps m'encanten i aquesta crema ummmmmmmm
ResponEliminaQuina cremete, per lleparse els dits!!!!! petonets.
ResponEliminaJo també vull un amic com el vostre ;-) La crema em sembla boníssima.
ResponEliminaPetonets
Dolors: Un Bon amic, sí. I molt amic dels bolets, també.
ResponEliminaCris: el formatge li dóna un punt salat interessant...
Roser: La crema de ceps és molt aromàtica, sí!
Núria: Sí, és molt fàcil. El més important és tenir els ceps.. he he
Sandra: Sí, genials. No perden gens si es congelen.
Lolines: Doncs ja em diràs què tal si enn fas!
Mamilu! Sí que va quedar bona, sí!
Carmen: És un amic molt generós!
Petons
jo faig moltes vegades crema de ceps, una mica diferent a la teva , a casa ens encanta, la veritat es que també faig amb varetat de bolets, o amb fredolics...
ResponEliminaptns
Hola Marina!
ResponEliminaSóc una fan dels ceps!! I trobar-te entrebancs a la crema és el millor!!! :D
Una recepta genial!
Petons!