diumenge, 29 de gener de 2012

Crema de ceps amb entrebancs de ceps


Ja fa uns mesos un amic em va regalar una bossa de ceps trossejats que tenien una pinta boníssima. Me'ls va donar congelats i, per tant, em vaig poder permetre el luxe de guardar-los fins que em vingués la inspiració per fer-ne un plat ben bo. L'altre dia se'm va acudir fer-ne una crema. I la veritat és que va quedar molt bona.

Ingredients:
100 g de ceps trossejats (si no és l'època, congelats)
1 patata
1 ceba
1 rodó de formatge de cabra
125 g de crema de llet
oli, sal i un xic de pebre


És molt fàcil de preparar. L'únic que heu de fer prèviament és sofregir la ceba a punt de caramel. Després, la resta d'ingredients (ceps, patates i també les cebres) es posen a bullir. Al cap de 10 minuts hi afegim el rodó de formatge de cabra i la crema de llet i continuem remanant i bullint, afegint el punt de sal i pebre. Hi incorporem un rajolí d'oli d'oliva verge extra i, finalment, ho triturem. Perquè la crema quedi ben fina ho passem pel colador xinès. Ah! I reservem uns trossets de ceps pels entrebancs. Abans de servir la crema, els saltegem a la paella amb una mica d'oli i sal i els tirem per sobre. Jo ho vaig presentar amb got per donar-hi un toc final una mica diferent.


11 comentaris:

  1. Els ceps són la meva pedició!!
    Tu tens un BON amic :-)

    ResponElimina
  2. Ha d'estar molt bona, i amb el gust del formatge encara més.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Quina pitna! m'encanten les cremes i les sopes a l'hivern, però si te ceps....mil vegades més! petons

    ResponElimina
  4. M'encantaria! És senzilla de fer i un bon plat ara que ve el fred. Bona setmana

    ResponElimina
  5. Aquestes cremetes de bolets són un autèntic luxe! Els ceps són d'aquells bolets bolets que congelats queden genial, eh?
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. els ceps m'encanten i aquesta crema ummmmmmmm

    ResponElimina
  7. Quina cremete, per lleparse els dits!!!!! petonets.

    ResponElimina
  8. Jo també vull un amic com el vostre ;-) La crema em sembla boníssima.
    Petonets

    ResponElimina
  9. Dolors: Un Bon amic, sí. I molt amic dels bolets, també.

    Cris: el formatge li dóna un punt salat interessant...

    Roser: La crema de ceps és molt aromàtica, sí!

    Núria: Sí, és molt fàcil. El més important és tenir els ceps.. he he

    Sandra: Sí, genials. No perden gens si es congelen.

    Lolines: Doncs ja em diràs què tal si enn fas!

    Mamilu! Sí que va quedar bona, sí!

    Carmen: És un amic molt generós!

    Petons

    ResponElimina
  10. jo faig moltes vegades crema de ceps, una mica diferent a la teva , a casa ens encanta, la veritat es que també faig amb varetat de bolets, o amb fredolics...

    ptns

    ResponElimina
  11. Hola Marina!
    Sóc una fan dels ceps!! I trobar-te entrebancs a la crema és el millor!!! :D
    Una recepta genial!

    Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...