diumenge, 8 de gener del 2012

Les dolces de Finlàndia

Les pastes dolces de Finlàndia són, pels qui ens agrada molt el dolç, una temptació difícil de controlar. M'imagino que el fred d'aquella regió ha fet que, tradicionalment, es dediquin força hores del dia (que val a dir que només té 6 hores de llum a l'hivern... sí, només de 9 a 15 hores pots veure el sol) a preparar múltiples llepolies casolanes. A l'interior de les llars s'hi està molt calent. I ve molt de gust dedicar tota la paciència del món a elaborar algunes de les propostes que ara us ensenyo. Llàstima que les fotos no es puguin degustar...!


A més de pastissos, també es poden trobar moltes pastes com aquestes: 
 
Com heu pogut comprovar, les melmelades s'inclouen a molts dels dolços finlandesos. I és que n'hi ha tantes...! Que és molt difícil decidir quina és la més bona. Les melmelades reines, però, són les de fruits del bosc, que moltes vegades també acompanyen plats salats, especialment, el ren, que en tenir un gust potent contrasta molt bé amb les melmelades àcides-dolces.


El joc de bitlles és molt popular i, fins i tot, les pastes ho demostren. Aquí teniu uns dolços que imiten els "bolos" de les bitlles.

I, ja que les dates s'ho valen, també trobem llepolies nadalenques en forma de galeta, acompanyades, és clar, d'un hot wine, un vi especiat boníssim que se serveix calent:

Bé, i fins aquí el resum finlandès de salmons, plats salats i dolços de Finlàndia. L'última recomanació que us puc fer és que si en alguna ocasió teniu l'oportunitat d'anar-hi no ho dubteu. Us ho passareu bé. Això sí, de finlandès no n'entendreu ni un borrall. Menys mal que l'anglès el dominen! Fins aviat.



13 comentaris:

  1. Hola Marina
    Quin reportatge tan bo que has fet aquests dies. Molt interessant

    ResponElimina
  2. Aquets finlandesus que bó que u tenen tot!!!Ojalá algún día i pugui anar a de ser molt interesant.
    Molt petons i que tinguis una bona setmana.

    ResponElimina
  3. Gràcies Núria! Un plaer que t'hagi agradat.

    Mamilu, és tot molt bo! Tot i que també hi ha la part lletja, la dels fast-food...

    petons!

    ResponElimina
  4. Quin espectacle llaminer mare meva.....ja t'hi vas poder conformar amb fer fotos i prou??? realment saben com aprofitar el temps els finlandessos. Petons! ;)

    ResponElimina
  5. He he... després van venir els tastos. Però tantes fotos no m'hi cabrien. Aquestes potser fan més de goig. Sí que en saben! És clar que nosaltres tenim la terrasseta i els passejos a l'aire lliure, a canvi... he he. Petonets!

    ResponElimina
  6. Vaig tenir la sort de tastar el ren i la veritat és que em va agradar força. Ara que el primer pastís es veu tremendo: dolç dolçissim i humit humitissim. Com a mi m'agrada!!

    ResponElimina
  7. De tofee... i tremendo, sí. Si hagués pogut me l'hagués emportat a la maleta! hi hi. Petonet

    ResponElimina
  8. Hola MARINA ...te he encontrado por el blog de DOLORSS ..lo que me gustan estos post sobre FINLANDIA ..sobre todo ver como hacen con el salmón y el reno...y los dulces ..jaja que golosos ...te sigo y te invito a participar y compartir mi blog ..besos desde VIGO -ESPAÑA MARIMI

    ResponElimina
  9. Hola! Encantada. Ahora ya te sigo. Besos!

    ResponElimina
  10. ostras veo que el viaje a finlandia ha sido tambien gatronomicamente tambien muy intesante,tienes razon al pasar tantas horas en casa y con tanto frio les vienen de gusto estos ricos pasteles
    peto

    ResponElimina
  11. Mustikkakauramuru Blàbärshavresmulan, per quan ho he demanat ja han tancat la botiga dels dolços, deu ni dó amb el finés, no?. Quin viatge noia, enveja de la sana!!!



    Apa, una abraçada o com diuen a Finlandia “Suukkoja ja halauksia!”.



    Lluís

    ResponElimina
  12. Aquest fantàstic viatge a Finlàndia segur que ha servit a més de passar uns dies meravellosos a un país extraordinari, per aprendre força sobre el salmó, el ren i els dolços.
    Quina enveja, però sana sana !!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  13. Quina delicia de dolços! Se m'ha fet la boca aigua...
    M'ho apunto per anar-hi en un futur, ara només de vacances que això de tantes poques hores de sol, a mi em donaria algu!
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...