dijous, 12 de gener del 2012

Pelaies saltejades amb cigrons i trompetes de la mort

El d'avui és un plat ben senzill però, no per aquest motiu, molt complet i variat. En ell hi trobem les tan necessàries vitamines, proteïnes, minerals i fibres. Que funciona com un plat únic, vaja, i que és molt fàcil de preparar si teniu els ingredients a casa o podeu anar-los a comprar al mercat de prop de casa.


Ingredients (per a una ració):
Dues pelaies mitjanes
100 g de cigrons
30 g de trompetes de la mort assecades
Oli d'oliva
Una picada d'all i julivert
Llimona (opcional)
oli i sal

El que farem primer serà hidratar els bolets un dia abans amb aigua. L'endemà, l'aigua s'haurà enfosquit i la podrem aprofitar per afegir a la cassola, perquè hi doni més aroma. Aquestes trompetes de la mort van ser un regal d'un amic, i no tenia molt clar si serien molt o poc aromàtiques. He de dir que el resultat va ser excel·lent, només que en ser dessecades perden una mica la textura. Però això passa amb tots els bolets dessecats.

Bé, seguim el procés afegint els bolets a la cassola on tenim els cigrons, i ho salem tot una mica. Quan ja s'ha begut una mica el suc fosc dels bolets, incorporem una picada d'all i julivert i ho deixem fer xup-xup cinc minuts més.

En una planxa, coem les pelaies. Hi posem una mica d'oli, però molt poc perquè si ho fem amb la planxa ben calenta ja no se'ns enganxarà, i enrossim els peixos. Finalment, ja fora del foc, les salem amb unes quantes escates de sal maldon. Muntem el plat amb els cigrons i les trompetes com una guarnició, i les pelaies dominant el plat. Si volem, podem ruixar els peixos amb una mica de llimona, tot i que personalment, si el peix és ben fresc, no hi fa cap falta.


8 comentaris:

  1. una receta muy buena,muy sana y muy bien combinado todo lo necesario en este estupendo plato

    ResponElimina
  2. Un plat boníssim, així també variem de la combinació cigrons amb espinacs.
    Petons.

    ResponElimina
  3. PLat complet, sa i deliciós! A més, peix i llegums són dos ingredients que hauríem de menjar més sovint ;)

    ResponElimina
  4. Las pelaies que bones!!!!aquet matí a la parada las he vengut totes!!!deurían voler fer la teva estupenda recepta!!!!petons.

    ResponElimina
  5. Cuando estoy en Menorca como las pelayas muy a menudo. Me encantan!! y con esa mezcla de garbanzos de acompañamiento divinas. Besos

    ResponElimina
  6. A mi el peix, ni fu ni fa...però aquestes pelaies acompanyades amb els cigrons, que m´encanten, són un plat de luxe que de gran em menjaria.

    ResponElimina
  7. Miquel, gràcies per la visita!

    Coses de Llàbiro: Tens raó, no sempre van amb espinacs, els cigronets!

    Gemma: Tens raó, llegums i peix haurien d'estar més amunt en el rànquing...

    Mamilu: Quina sort que tens, de tenir-ne tan a prop de la vista! Que vagi bé la parada! A veure si vinc un dia a veure't.

    Anna: A Menorca i a tot arreu, les pelaies són molt bones, oi?

    Cristina: No t'agrada gaire el peix? Però les pelaies són d'aquells que sí, no? De fet, són fàcils de menjar... jo ho faig pessigant la carn amb els dits! Mai amb coberts.

    Petonets

    ResponElimina
  8. Una recepta molt bona, jo tenia el peix una mica abandonat, però de mica en mica i torno a agafar l'afició. La teva es una bona proposta.
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...