dimarts, 13 de març del 2012

Presentació de les II Jornades de calçots i carn bovina al restaurant Filigrana

La setmana passada vaig rebre la invitació d'Hotels Catalònia en motiu de les II Jornades de calçots i carn bovina que es duen a terme durant tota aquesta setmana. Allí, quan vaig arribar, m'hi vaig trobar la Patrícia, del departament de Comunicació d'Hotels Catalònia, a qui ja havia tingut ocasió de conèixer i que em va fer il·lusió retrobar. També m'hi vaig trobar diversos blocaires que ja coneixia i d'altres amb els qui encara no havia tingut ocasió de coincidir, i que em va agradar molt conèixer.


Per a la presentació de les jornades, ens van rebre el cuiner Lluís Ramos i un assessor de carn, l'Edgar Luque. L'espai on es va dur a terme aquesta presentació és el restaurant Filigrana, amb entrada des de l'Hotel Plaza i l'espai on s'estan duent a terme aquestes jornades a un preu de 38€ el menú (migdia i vespres).


Tots vam seguir atents l'explicació i vam seguir amb la degustació, acompanyada d'un Pruno 2009 D.O. Ribera del Duero. El primer tast va ser de calçots, en tempura i en croqueta, i un tartar de carn:

Tartar de vedella

croquetes de calçots

calçots en tempura i salsa de romesco

Vam seguir amb la degustació de quatre carns del món. L'Èdgar va elogiar especialment la carn de vaca japonesa, de la qual diu que se'n tenen en compte tots els detalls perquè sigui la millor del món (deia). A les vaques, els japonesos els fan massatges i els posen música, perquè la carn sigui més tendre i no s'estressi. Les maten de forma que no pateixin i... això sí, surt caríssima al mercat. Uns 20 € dos filets, ens va dir. No és fàcil de trobar als mercats, però a l'engròs sí que se'n ven al notre país. Últimament, és una carn que s'ha posat de moda, no només per les seves qualistats organolèptiques sinó també per les seves propietats nutricionals, ja que la seva grassa és interna, de les que aporten col·lesterol bo.

Wagyu (carn de vaca japonesa)

Angus irlandès (angus vermell)

Black Angus (Nebraska - EEUU)

Cebón gallec

Després de l'explicació i el tast vam donar per acabada la presentació, tot i que ens van recordar que durant tota aquesta setmana, i fins al 17 de març, es pot demanar aquest menú al Filigrana. No sé si hi aniré perquè, sincerament, una cosa és tastar-ho tot alguna vegada i l'altra molt diferent és anar a buscar a fora el que ja tenim bo a casa. Vull dir que... la carn de vedella de Girona és fantàstica! I ben criada i més econòmica! Jo la prefereixo, i si m'hi he de gastar els estalvis no em racarà, com sí que ho faria gastar-me'ls per una vedella japonesa, per més bona que sigui...

Però bé, observacions a part, abans de marxar vaig acomiadar-me dels blocaires Miquel , La Sión i el seu home, la Neus i la Belén i me'n vaig anar a agafar el metro, encara amb un regust de carn bona al paladar.  

21 comentaris:

  1. Ooooh, nosaltres no hi vam poder anar... i això que ho tenim a 5 minuts de casa! Segur que va ser molt interessant
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Era molt bona, però no per menjar-ne gaire sovint, que els gustos intensos també cansen! Petonet

      Elimina
  2. Ja he llegit atres blocs i veig que ho vareu oasar la mar de bé...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ens ho vam passar bé, molt distès i per aprendre coses noves!

      Elimina
  3. No ho dubto que siguin bones aquestes carns, fan molt bona pinta, però com dius aquí tenim bones carns i a un preu més raonable.
    De totes maneres sempre va bé que et convidin a tastar diferentes productes i t'expliquin sobre ells.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Ana, i tant! L'Edgar va dir que aquí mengem carn de nens petits, perquè és molt suau i rosadeta... però jo discrepo. Hi ha carns molt bones, també! Tot és saber on les compres... no?

      Elimina
  4. Quanta raó tens amb això de què els aliments Gironins són fantàsics. A ESfruita, la nova botiga online de fruita i verdura, també ho pensem per aquest motiu t'oferim la millor fruita i verdura de qualitat a bon preu.

    Passa't-hi si et va bé i fes una ullada per veure què et semblen els nostres productes: www.esfruita.com

    Moltes gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Acabo d'entrar al vostre web i m'ha encantat! Que ben organitzat ho teniu, i tot és té en compte! A veure si aviat us faré alguna comanda...? Encantada de conèixer-vos. I bona feina!

      Elimina
    2. Quina notícia més bona. Moltes gràcies pels elogis!

      ESfruita

      Elimina
  5. Jo no vaig poder anar per un compromís familiar, però ja he vist que us ho vàreu passar super bé!!
    Petons
    Mónica-Recetas de Mon

    ResponElimina
  6. Eren bones ehhh!! i les croquetes...aquestes tambe estaven molt bones.
    petons

    ResponElimina
  7. me alegre de volver a coincidir contigo y poder probar este pequeño tast
    y como dice la Neus las croquetas muy buenas tambien
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, moy buenas. També em va agradar tornar-te a veure, que sempre hi ets! Petons

      Elimina
  8. Respostes
    1. Gràcies Albert! Jo no t'havia vist mai per aquí... benvingut!

      Elimina
  9. Que bo, tot sembla boníssim, la carn japonesa fa temps que tinc ganes de provar-la, vaig veure un reportatge de com tractaven les vaques i vaig flipar molt.
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Hola Marina,

    Va ser una jornada molt interessant. Em va agradar molt coneixe't.

    Tot just, acabo de publicar el meu post. Sé que vaig una mica tard, (estic molt ocupada amb la feina, els estudis a la UOC, la familia, etc) però no per això volia deixar de fer-ho.

    Petons.

    Belén.

    ResponElimina
  11. A mi també em va agradar, Belen! Ara em miro la teva crònica. Jo també estic a la UOC des de fa anys i ja sé què és no tenir temps... he he.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...