divendres, 22 de juny de 2012

Sant Joan - Coca de melmelada de taronja i ametlla + Receptes de l'Enfogona't 3: el blat


Aquesta nit però, sobretot, demà a la nit, la majoria de nosaltres estarem celebrant la festa de Sant Joan. I això vol dir que estarem degustant les menges típiques d'aquesta data. En aquest país ja ho tenim, això, sempre acompanyem les festes amb "jalar" he he. En aquesta ocasió he volgut preparar una coca per demà, que porta pell de taronja confitada i també ametlla crua. L'únic problema és que volia fer un brioix i... ups! Em vaig descuidar la llet... malgrat tot, la vaig enfornar i el resultat ha estat una coca més format "pa", més densa però molt aromàtica! Aquí teniu la recepta:

Ingredients:
500 g de farina de força
2 ous
50 g mantega
65 g de sucre
1 pessic de sal
1 sobre de llevat de forner
50 g d'ametlla crua en pols
50 g de melmelada feta amb pell de taronja


D'entrada, haureu de preparar la massa mare, posant el llevat amb una mica d'aigua tèvia i farina (el llevat menja farina! ) i deixar-ho una mitja hora perquè fermenti. Després, barregeu tots els ingredients, posant l'ametlla en pols i la confitura de taronja en últim lloc. La melmelada que he fet servir està elaborada exclusivament amb pell. Talleu la pell a trossets molt fins, i feu una melmelada tradicional amb el sucre (meitat de pes que de fruita), remenant força estona fins que gelifiqui. Després, quan ja teniu la melmelada feta, ho podreu fer servir ara o més endavant, ja que les conserves duren, ben tapades, fins a un any! Bé, la massa us ha de quedar una cosa així:


Ho deixeu reposar una hora, amb un drap humit que tapi la massa perquè no s'assequi. Passat aquest temps, la massa haurà doblat el seu volum i ja la podreu estirar. Us adonareu que no queda una massa fina, homogènia, però això és degut als trossets d'ametlla i a la taronja i no us ha d'amoïnar. Enforneu durant 30 minuts a 130 g i... ja ho tindreu a punt!!


 Tot a punt. Bona revetlla!!!

I sense adonar-me'n... he fet una altra recepta de l'Enfogona't 3: el blat!! Perquè aquest mes de juny els blocs Quins fogons i Tapa't de tapes us demanavem receptes amb blat, i aquesta coca, de blat, en porta força.. així que l'afegeixo en el total de 22 receptes de l'Enfogona't 3: el blat. Moltes, moltíssimes gràcies per participar!!  Heu fet que el programa de Ràdio Castellar hagi canviat de color i que haguem compartir amb vosaltres un joc divertit i molt, molt creatiu. Ens ho hem passat bé, oi? I hem après molt! Hi ha receptes boníssimes de veritat. Com que hem anat una mica de bòlit... us demanem una mica més de paciència per a conèixer el guanyador o guanyadora d'aquest mes... intentarem dir-vos-ho la setmana que ve, tant aviat com tinguem fets els recomptes. De moment, però, les vostres receptes fantàstiques, aquí sota:

RESUM DE RECEPTES



L’Eva d’Affiston Cottage:

La M.Àngels de Cuina i gaudeix:

La Núria de Pa amb oli i xocolata:

La Roser de Trifàssic de Baileys:

La Marta de Cuina diari:

La Sandra i el Xavi de Els fogons de la Bordeta:
Torradetes caprese http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2012/06/10/torradetes-caprese/

El Miquel de les Receptes del Miquel:


El Manel de Cuinar és generós
Entrepà de pebrots, espàrrecs i anxoves amb salsa de romesco. http://cuinagenerosa.blogspot.com.es/2012/06/entrepa-de-pebrots-esparrecs-i-anxoves.html


La Gemma de Pel plaer de cuinar:

El Pascual de Viaje al centro de la cocina:

La Laura de Cuinejar:

L’Eva de Els meus plats:
Tòmaquets farcits d’amanida de blat http://elsmeusplats.blogspot.com.es/2012/06/tomaquets-farcits-damanida-de-blat.html

La Gemma de La cuina de casa:

La Gemma de Caprofiti:

La Sión de Fem un mos:

La Judith de El món de Juju:
Magdalenes de cireres http://elmondejuju.blogspot.com.es/2012/06/magdalenes-de-cireres.html

La Mònica de Coses de llàbiro:
Galetes de iogurt i ametlla
La Marina de Tapa’t de tapes:

24 comentaris:

  1. Què haig de fer si en vull tastar un tall ara mateix??? ;_____)
    Demà és la revetlla i no saps quin mono de coca que tinc... per cert, demà m'estreno amb la meva primera coca, jeje
    Petons i bona revetlla tinguis guapa :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sort amb la coca, Helena! Ja estaré al cas... petons i bona revetlla per a tu també!

      Elimina
  2. Que pinta tiene, el corte es espectacular ! muy buena para festejar el san juan "a noite mais meiga do ano" bicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Vivi! Bon san juan para ti también!

      Elimina
  3. Qué buena, con naranja confitada me encanta! Yo haré una petita mañana. Besos y bona revetlla!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues eso, a cuidarse conhi! Bona revetlla!!

      Elimina
  4. Ups, quin descuit deixar-se la llet! Però segur que és igual de bona ;)
    uau, un recull de receptes de blat fantàstic!
    Bona revetlla!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una tragèdia, Gemma... m'he quedat sense el brioix! Sort que tinc la coca... he he. M'hi hauré de fixar més el pròxim cop, que no es pot córrer amb aquestes coses... Bona revetlla!

      Elimina
  5. Marina, publicaré aquest matí, serveix?????????????????
    Ja ho sé vaig tardíssim.
    Petons i bona revetlla.

    ResponElimina
  6. Qué buena receta! Te la copio! Las fotos, sensacionales... Felicidades!

    ResponElimina
  7. Quina pinta la coca i quina patxoca la llista de l'Enfogona't.
    Bona revetlla!

    ResponElimina
  8. Ja no hi entro??? Vaja he arribat tard...Avui per berenar coca! ;-d;-D

    ResponElimina
  9. sigui de pa o de brioix les coques sempre són bones!!! molt bona revetlla guapa. petonets

    ResponElimina
  10. Finalment!!!!!!!

    http://cosesdellabiro.blogspot.com.es/2012/06/galetes-de-iogurt-i-ametlla.html

    Bona revetlla!

    ResponElimina
  11. OOoh, enhorabona!!
    I quina coca més bona!

    Per cert, pots posar-nos com a Sandra i Xavi? Que el bloc el portem tots dos :D

    Merci!

    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  12. Es una coca que entre l'ametlla i la melmelada de taronja ha de tenir un gustet d'allò més bo.
    Al final han passat els dies i no he fet res per l'enfogona't i no era difñicil l'ingredient.
    Petons i bona revetlla.

    ResponElimina
  13. Segur que estarà boníssima, a mi el toc de taronja als biscuits em pareix perfecte. T'ha quedat molt llaminera Marina. Bona revetlla!

    Petons

    ResponElimina
  14. Tot i aixo te molt bona pinta...a mi tambè amb passan aquestas coses, vols que tu digui...si si posa carynyo sempre surt bo !!!
    petonets.

    ResponElimina
  15. només de veure-la ja se'm fa la boca aigua!! m'encantaa!!! quines ganes que tinc de menjar coca i coca sense parar!! una molt bona proposta i felicitats per totes les receptes de blat aconseguides! petons

    ResponElimina
  16. a pesar del olvido seguro que tambien estaba buena,buena combinación Marina
    y un resumen de recetas genial
    bon cap de setmana i bona revetlla
    petons

    ResponElimina
  17. Que pinta por dios y que pena no poder disfrutar de este día por allí, besos.

    ResponElimina
  18. Boníssima coca, encara que no porti llet.

    ResponElimina
  19. Bueno,bueno MArina...pero que rico me cocinas....días sin venir y que despliegue nena.Como me gusta esta versión de coca,las masa con naranja,las encuentro requetericas.
    Me quedo con otra de tus ideas ;-))

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...