Aquesta nit però, sobretot, demà a la nit, la majoria de nosaltres estarem celebrant la festa de Sant Joan. I això vol dir que estarem degustant les menges típiques d'aquesta data. En aquest país ja ho tenim, això, sempre acompanyem les festes amb "jalar" he he. En aquesta ocasió he volgut preparar una coca per demà, que porta pell de taronja confitada i també ametlla crua. L'únic problema és que volia fer un brioix i... ups! Em vaig descuidar la llet... malgrat tot, la vaig enfornar i el resultat ha estat una coca més format "pa", més densa però molt aromàtica! Aquí teniu la recepta:
Ingredients:
500 g de farina de força
2 ous
50 g mantega
65 g de sucre
1 pessic de sal
1 sobre de llevat de forner
50 g d'ametlla crua en pols
50 g de melmelada feta amb pell de taronja
D'entrada, haureu de preparar la massa mare, posant el llevat amb una mica d'aigua tèvia i farina (el llevat menja farina! ) i deixar-ho una mitja hora perquè fermenti. Després, barregeu tots els ingredients, posant l'ametlla en pols i la confitura de taronja en últim lloc. La melmelada que he fet servir està elaborada exclusivament amb pell. Talleu la pell a trossets molt fins, i feu una melmelada tradicional amb el sucre (meitat de pes que de fruita), remenant força estona fins que gelifiqui. Després, quan ja teniu la melmelada feta, ho podreu fer servir ara o més endavant, ja que les conserves duren, ben tapades, fins a un any! Bé, la massa us ha de quedar una cosa així:
Ho deixeu reposar una hora, amb un drap humit que tapi la massa perquè no s'assequi. Passat aquest temps, la massa haurà doblat el seu volum i ja la podreu estirar. Us adonareu que no queda una massa fina, homogènia, però això és degut als trossets d'ametlla i a la taronja i no us ha d'amoïnar. Enforneu durant 30 minuts a 130 g i... ja ho tindreu a punt!!
Tot a punt. Bona revetlla!!!
I sense adonar-me'n... he fet una altra recepta de l'Enfogona't 3: el blat!! Perquè aquest mes de juny els blocs Quins fogons i Tapa't de tapes us demanavem receptes amb blat, i aquesta coca, de blat, en porta força.. així que l'afegeixo en el total de 22 receptes de l'Enfogona't 3: el blat. Moltes, moltíssimes gràcies per participar!! Heu fet que el programa de Ràdio Castellar hagi canviat de color i que haguem compartir amb vosaltres un joc divertit i molt, molt creatiu. Ens ho hem passat bé, oi? I hem après molt! Hi ha receptes boníssimes de veritat. Com que hem anat una mica de bòlit... us demanem una mica més de paciència per a conèixer el guanyador o guanyadora d'aquest mes... intentarem dir-vos-ho la setmana que ve, tant aviat com tinguem fets els recomptes. De moment, però, les vostres receptes fantàstiques, aquí sota:
RESUM DE RECEPTES
L’Eva d’Affiston Cottage:
Focaccia d’all i romaní http://alfristoncottage.blogspot.com.es/2012/06/focaccia-dall-i-romani.html
La M.Àngels de Cuina i gaudeix:
Pastís de tofu, xampinyons i verdures http://cuinaigaudeix.blogspot.com.es/2012/06/pastis-de-tofu-xampinyons-i-verdures.html
La Núria de Pa amb oli i xocolata:
Magdalenes de plàtan http://pambolixocolata.blogspot.com.es/2012/06/magdalenes-de-platan.html
La Roser de Trifàssic de Baileys:
Amanida de foie, kikos i vinagreta de mòdena http://trifasicdebaileys.blogspot.com.es/2012/06/amanida-de-foie-kikos-i-vinagreta-de.html
La Marta de Cuina diari:
Cassoletes de pollastre i beixamel http://cuinadiari.blogspot.com.es/2012/06/cassoletes-de-pollastre-i-beixamel.html
La Sandra i el Xavi de Els fogons de la Bordeta:
Torradetes caprese http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2012/06/10/torradetes-caprese/
Torradetes caprese http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2012/06/10/torradetes-caprese/
El Miquel de les Receptes del Miquel:
Pa de barra a la termomix http://lesreceptesdelmiquel.blogspot.com.es/2012/06/pan-de-barra-en-la-tx.html
La Palmira de Come conmigo:
Cake salat de faves tendres i ricotta http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/article-creo-que-me-he-vuelto-a-enamorar-mini-cakes-salados-de-habitas-tiernas-y-ricotta-106827888.html
Cake salat de faves tendres i ricotta http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/article-creo-que-me-he-vuelto-a-enamorar-mini-cakes-salados-de-habitas-tiernas-y-ricotta-106827888.html
El Manel de Cuinar és generós
Entrepà de pebrots, espàrrecs i anxoves amb salsa de romesco. http://cuinagenerosa.blogspot.com.es/2012/06/entrepa-de-pebrots-esparrecs-i-anxoves.html
La Gemma de Pel plaer de cuinar:
Tartaletes de salmó http://pelplaerdecuinar.blogspot.com.es/2012/06/tartaletes-de-salmo.html
El Pascual de Viaje al centro de la cocina:
Rosetes de bacó i i ceba http://viajealcentrodelacocina.blogspot.com.es/2012/06/rosetas-de-bacon-y-cebolla.html
La Laura de Cuinejar:
L’Eva de Els meus plats:
Tòmaquets farcits d’amanida de blat http://elsmeusplats.blogspot.com.es/2012/06/tomaquets-farcits-damanida-de-blat.html
Tòmaquets farcits d’amanida de blat http://elsmeusplats.blogspot.com.es/2012/06/tomaquets-farcits-damanida-de-blat.html
La Gemma de La cuina de casa:
Coca de llardons i avellanes http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/2012/06/19/coca-de-llardons-i-avellanes/
La Gemma de Caprofiti:
Galetes de llimona http://caprofiti.blogspot.com.es/2012/06/galetes-de-llimona.html
La Sión de Fem un mos:
Pastís de dues xocolates http://femunmos.blogspot.com.es/2012/06/pastis-de-dues-xocolates_19.html
La Judith de El món de Juju:
Magdalenes de cireres http://elmondejuju.blogspot.com.es/2012/06/magdalenes-de-cireres.html
La Mònica de Coses de llàbiro:
Galetes de iogurt i ametlla
La Mònica de Coses de llàbiro:
Galetes de iogurt i ametlla
La Marina de Tapa’t de tapes:
Crestes orientals de pollastre http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2012/06/crestes-orientals-de-pollastre.html
Canelons freds d’espinacs i salsa de pebre http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2012/06/canelons-freds-despinacs-amb-salsa-de.html
Què haig de fer si en vull tastar un tall ara mateix??? ;_____)
ResponEliminaDemà és la revetlla i no saps quin mono de coca que tinc... per cert, demà m'estreno amb la meva primera coca, jeje
Petons i bona revetlla tinguis guapa :)
Sort amb la coca, Helena! Ja estaré al cas... petons i bona revetlla per a tu també!
EliminaQue pinta tiene, el corte es espectacular ! muy buena para festejar el san juan "a noite mais meiga do ano" bicos
ResponEliminaGracias Vivi! Bon san juan para ti también!
EliminaQué buena, con naranja confitada me encanta! Yo haré una petita mañana. Besos y bona revetlla!
ResponEliminaPues eso, a cuidarse conhi! Bona revetlla!!
EliminaUps, quin descuit deixar-se la llet! Però segur que és igual de bona ;)
ResponEliminauau, un recull de receptes de blat fantàstic!
Bona revetlla!
Una tragèdia, Gemma... m'he quedat sense el brioix! Sort que tinc la coca... he he. M'hi hauré de fixar més el pròxim cop, que no es pot córrer amb aquestes coses... Bona revetlla!
EliminaMarina, publicaré aquest matí, serveix?????????????????
ResponEliminaJa ho sé vaig tardíssim.
Petons i bona revetlla.
Qué buena receta! Te la copio! Las fotos, sensacionales... Felicidades!
ResponEliminaQuina pinta la coca i quina patxoca la llista de l'Enfogona't.
ResponEliminaBona revetlla!
Ja no hi entro??? Vaja he arribat tard...Avui per berenar coca! ;-d;-D
ResponEliminasigui de pa o de brioix les coques sempre són bones!!! molt bona revetlla guapa. petonets
ResponEliminaFinalment!!!!!!!
ResponEliminahttp://cosesdellabiro.blogspot.com.es/2012/06/galetes-de-iogurt-i-ametlla.html
Bona revetlla!
OOoh, enhorabona!!
ResponEliminaI quina coca més bona!
Per cert, pots posar-nos com a Sandra i Xavi? Que el bloc el portem tots dos :D
Merci!
Petonets
Sandra
Fet! Bona revetlla, parella!
EliminaEs una coca que entre l'ametlla i la melmelada de taronja ha de tenir un gustet d'allò més bo.
ResponEliminaAl final han passat els dies i no he fet res per l'enfogona't i no era difñicil l'ingredient.
Petons i bona revetlla.
Segur que estarà boníssima, a mi el toc de taronja als biscuits em pareix perfecte. T'ha quedat molt llaminera Marina. Bona revetlla!
ResponEliminaPetons
Tot i aixo te molt bona pinta...a mi tambè amb passan aquestas coses, vols que tu digui...si si posa carynyo sempre surt bo !!!
ResponEliminapetonets.
només de veure-la ja se'm fa la boca aigua!! m'encantaa!!! quines ganes que tinc de menjar coca i coca sense parar!! una molt bona proposta i felicitats per totes les receptes de blat aconseguides! petons
ResponEliminaa pesar del olvido seguro que tambien estaba buena,buena combinación Marina
ResponEliminay un resumen de recetas genial
bon cap de setmana i bona revetlla
petons
Que pinta por dios y que pena no poder disfrutar de este día por allí, besos.
ResponEliminaBoníssima coca, encara que no porti llet.
ResponEliminaBueno,bueno MArina...pero que rico me cocinas....días sin venir y que despliegue nena.Como me gusta esta versión de coca,las masa con naranja,las encuentro requetericas.
ResponEliminaMe quedo con otra de tus ideas ;-))