Alguns de nosaltres ens hem afegit a la celebració dels dos anys de blog de la Bet de Tasta Rutes. Fa molta il·lusió veure com un blog creix i creix i com, de sobte, et convida a créixer al seu costat. De seguida vaig tenir clar que volia participar-hi, encara que el temps se'ns tira a sobre (ja ho sabem tots plegats) i pels pèls no arribo a temps pel petit - gran homenatge que li volia fer.
Crec que ha escollit una molt bona manera de celebrar l'aniversari. Perquè, a més de contribuïr a eixamplar el ventall de receptes dels blogs, també fa una clara aposta pel nostre país, el que ens estimem profundament i que ens ofereix un munt de coses enriquidores. Cultura, gastronomia, ciència, festes i tradicions... en fi, a l'agenda no ens cabrien totes les activitats que s'arriben a fer a cada poble i ciutat de Catalunya. I la Bet, al seu Facebook, cada divendres ens recorda alguna de les coses que podem fer (cosa que li agraeixo molt perquè són del tot temptadores).
Si vosaltres també voleu participar-hi, a última hora com jo he fet ;-/, encara podeu! Aquí teniu tot el que cal fer per participar-hi: Concurs Tasta Rutes
Si he triat és perquè és una recepta de la Bet i perquè, justament demà al matí, anem a fer un taller de ratafia,perquè ara és el temporada de fer-ne, quan les nous encara són verdes! O sigui que, a sobre, podem fer un pastís amb producte de temporada i també de proximitat, perquè les 40 herbes i les nous verdes les anirem a buscar al mateix rodal de Castellar del Vallès. Amb les pluges d'enguany ha de sortir-nos, per força, una ratafia boníssima! Ja tenim a punt les garrafes d'aiguardent anisat dolç, i ja tan sols cal creuar els dit perquè demà no plogui gaire... Som-hi, la recepta:
Ingredients:
4 ous
250 g de sucre roig
300 g de farina
50 ml d'oli d'oliva
5 ml de llet
150 ml de ratafia (l'estrella!)
1 poma golden
1 sobre de llevat en pols
1 grapat de nous
1 c. de suc de llimona
pinyons per decorar (opcional)
Comencem pelant la poma, la trossegem i la deixem macerar amb dues cullerades de ratafia i dues de suc de llimona.
A continuació, separem els rovells de les clares i batem els rovells amb el sucre, fins que doblin el volum.
Després, hi afegim l'oli...
la llet...
...i la ratafia!
Ho batem tot i anem incorporangt la farina...
... les pomes...
... la clara d'ou que havíem reservat i que hem preparat a punt de neu....
... i les nous.
Quan ho tinguem ben homogeni ho posarem en un motlle i hi tirarem pinyons i sucre per sobre.
Ho enfornem a 170 ºC durant 45 minuts, aproximadament. Després, ho traiem del forn, desemotllem i... ja ho podrem tastar! Queda molt esponjós i gruixut, o sigui que en tindreu de sobres per convidar a qui volgueu! Perquè fer país... també és això, compartir les coses bones!
Gràcies, Bet, per aquesta proposta tan xula i... felicitats!
I continuarà! El proper dia... taller de ratafia al Vallès (la crònica)!
Caram que bo i quina manera tant deliciosa per celebrar aquests dos anys! Fa una pinta boníssima i té una textura genial Marina! I de ratafia... mmm...
ResponEliminaMolts petons guapa!
Fantàstica!!!!
ResponEliminaLa coca de ratafia també és molt típica del meu poble, Sta. Coloma de Farners, on cada tardor s'hi fa la festa de la ratafia (30a edició, ja!) i amb concurs inclòs. Et deixo un link per si et pot interessar.
http://www.ratafia.cat/
Jo no n'he fet mai però el meu pare si en feia.
Gràcies, bonica, i que passis un molt cap de setmana i revetlla de Sant Joan!!!
Marina, si porta ratafia, és ben segur que està bonissim aquest coc
ResponEliminaFa molt de goig , Marina, aquesta coca!!! La meva tieta en feia cada any de ratafia allà l'Empordà. Dies i dies a sol i serena li sortia un licor boníssim. Sort i bona revetlla.
ResponEliminaOh. Marina t'ha quedat una coca preciosa .........et creuras que faig ratafia cada i encra no n'he mai cap de coca . precisament ara estic recollint les herbes per posar-la aquest cap de setmana.
ResponEliminapetons
que bueno este coc de ratafia Marina y un corte magnifico
ResponEliminaBona revetlla
Peto
Marina m'agafen ganes de fer-lo!!! Que hi hagi sort!!!Ptnts
ResponEliminaQué bó aquest coc Marina, em menjaría un bon troç. Sort al concurs!
ResponEliminaTé que ser molt interesant fer el taller de ratafia recollint totes les herbes i les nous verdes, ja ens ho explicaràs.
Petons.
Aquesta coca amb ratafia, poma, nous i pinyons no pot fallar! me l'apunto perquè aquestes receptes sempre triomfen!
ResponEliminaHola Marina!ostres has fet al coc de ratafia!! (estava intrigada des de que m'has dit que era recepta meva) ^^ moltíssimes gràcies per participar, la veritat és que t'ha quedat fantàstic!! I és boníssim oi?
ResponEliminaQue xulo aquest taller de ratafia, això sí que és fer país! ;)Ja ens explicaràs com ha anat.
Petons i molta sort! ;)
Quin troç de coca! Te una pinta boníssima. Ja ens diràs com ha anat el taller de ratafia ;)
ResponEliminaUna abraçada
Mmmm!!!! Ha de ser deliciós!!!! Com m'agrada la ratafia!!! Ptons
ResponEliminaCoca, pa de pessic.... uauhhh!! Te quedat de vici, i a sobre amb el toc de ratafia.... ufff que bo!!!
ResponEliminaQuina aroma més bona la d'aquest coc, tot un encert la ratafia!
ResponEliminaQuina coca/ pastís més bo, amb ratafia deu quedar molt bé!! l'haurem d'intentar de fer, a veure què surt
ResponEliminaHomeeeeeeeeeeee, això ha de ser pecat!...com a mínim...Té una pinta aquesta coca que només amb la foto ja paga. Però quan llegeixes que duu ratafia...és que ha de ser ESPECTACULAR!!!, una abraçada guapa, i BONA REVETLLA!
ResponEliminaMarina, aquest Coc de ratafia amb aquest color i aquest talls es perfecta.
ResponEliminaBona revetlla de Sant Joan.
Amb ratafia feta a casa molt més bona segur!!! :)
ResponEliminaOhhh que deliciós que t'ha quedat!!! petons
ResponEliminaBONÏSSIMA !!!!!! ben acompanyada per un bon chupito de ratafía i......la gloria !!!!
ResponEliminaPetonassosssssssss.
Hola, te envío el link aun concurso de cocina de trucha por si es de tu interés
ResponEliminahttp://concursorecetas.esacua.com
Saludos
M'encanten els cocs o pans de pessic que porten algun licor, jo normalment anís, però estic convençuda que amb ratafia deu quedar tremendament bo
ResponEliminaPetonets
Una coca fantàstica... i esperem més receptes amb la ratafia casolana! Una abraçada Marina!
ResponElimina