dimarts, 25 de juny de 2013

Coca de Sant Joan 2013


Aquestes van ser les meves coques de Sant Joan. M'he esperat a posar-les perquè em feia gràcia explicar que ens les vam menjar al massís del Canigó aquest cap de setmana. És clar, havien d'esperar, per poder-vos mostrar les fotografies d'un dels llocs que vam visitar; Vilafranca de Conflent, on com a molts pobles de Catalunya, va tenir lloc l'arribada de la flama. La idea era menjar-nos la coca al cim del Canigou, però el mal estat de la pista i la restricció d'accés només a les persones autoritzades, va fer que la coca ens la mengéssim al càmping on ens vam allotjar. En tot cas, la coca sí que va acompanyar-nos! 

Si no la vaig fer de crema va ser, precisament, perquè aquesta coca havia d'aguantar un o dos dies sense nevera, i a temperatura ambient. Les altes temperatures que podia haver patit van fer que optés pel cabell d'àngel, un bon substitut de la crema, no? La recepta la vaig treure del blog de la Myriam, Como agua para chocolate, tot i que vaig haver d'adaptar mides perquè em sortia molt líquida, si seguia quantitats exactes que ella indicava. 

Ingredients:
150 g de llet tèbia
50 g de llevat fresc
120 g de mantega pomada
4 ous
80 g de sucre
1 ratlladura de llimona
1 kg de farina de força
1 c. i mitja de sal
Cabell d'àngel
cireretes confitades


Comencem la coca barrejant la llet tèbia amb el llevat, que deixarem reposar a part. 


Després, barregem la resta d'ingredients, amb els ous prèviament batuts, i també hi ratllem la llimona. 



Ho barregem bé durant 15 minuts, després dels quals també hi incorporem el llevat i la llet. Tornem a remenar 5 minuts més i ho deixem reposar a la nevera, tapat amb un drap, durant 4-5 hores.



Passat aquest temps, traiem la massa de la nevera, que haurà triplicat el seu volum.


La dividim en 5 porcions i les comencem a treballar, estirant-les amb un corró.



Després, les posem en una safata de forn i les deixem reposar mitja hora més, perquè es tornin a inflar. A continuació,  fem unes incisions en diagonal, on hi posarem el cabell d'àngel. Al costat, les cireretes confitades partides pel mig.


I ara les enfornem durant uns 25 minuts a 180 ºC. 


Després, les traiem del forn i... ja les tindrem a punt! Ens aguantaran a fora dos o tres dies.




I aquest és l'indret on enguany vam passar el Sant Joan, a la regió de Conflent. En concret, aquest és el poble de Vilafranca de Conflent, que si no heu visitat mai, us recomano. Impressionants, les muralles!

























29 comentaris:

  1. que sitio tan bonito para visitar, ya lo creo!
    una cocas fantatitas y con cabello de angel deliciosas, bicos

    ResponElimina
  2. Boníssima aquesta coca de cabell d'àngel!! I la visita molt interessant!! Un Sant Joan ben aprofitat! Petonets!

    ResponElimina
  3. El lloc es precios !! i les coques amb crema o no et van quedar precioses . Segura que estaben bonissimes:
    petons

    ResponElimina
  4. Fa goig veure totes les coques juntes, Marina i que bones han de ser!!! No conéc el Conflent, sol de veure'l quan la Diada per la tele, pero segur que ho vareu pasar molt be, el lloc és preciós. Petons i bona setmana.

    ResponElimina
  5. Hola Marina, lo primero gracias por nombrarme en el blog. Las cocas te quedaron muy bien y no entiendo porque te quedó líquida, supongo que depende de la harina, porque a mí esas medias fueron perfectas y también para otras personas, pero bueno la cosa es que la adaptaste y te salieron buenas.
    Las fotos del sitio son preciosas y me alegro que la revetlla de san joan saliera bien. un besoteeeeeeeeeeee

    ResponElimina
  6. Quin bé de Déu de coques!! L'any passat vaig intentar fer-ne, més que res, per poder celebrar la Diada encara que fos lluny, però ni de tros em van quedar tant guapes... Per cert, quina enveja que m'han fet aquest munt de fotos :(

    ResponElimina
  7. oleee Marina que maqeus t'han quedat! i que bones ehhh!! petonets

    ResponElimina
  8. Que maco tot! I les fotografies precioses!

    ResponElimina
  9. És el que té le Canigou... costa trobar dia per pujar-hi, el millor temps finals de juliol però aquesta temporada ves a saber... amb el clima tan raret que estem tenint. Ara deu estar molt nevat encara!

    I quin lloc millor per estar-se per Sant Joan i menjar la coca que al Canigó????

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. M'han encantat aquestes coques Marina!

    Jo soc més de crema, però a aquestes de cabell d'àngel no els sabria dir que no, jajaja!

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també, Víctor! Però fer-les de crema era un risc, perquè s'havien d'estar dos dies a fora, i per no patir de contaminació de salmonelosi i així, vaig pensar que era millor la confitura de cabell d'àngel. Gràcies per la visita! Petons

      Elimina
  11. Tu haces cocas en serie jeje estupendas. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  12. molt bones les coques i més amb cabell d'àngel.
    Petons

    ResponElimina
  13. Menjar una coca d'aquestes al cim del Canigó és el millor premi que es pot tenir després de l'esforç per la pujada, je je je... Llàstima que al final us la megessiu al càmping, però segur que la vau trobar igual de bona ;)

    ResponElimina
  14. Aquesta opció de cabell d'àngel em sembla molt interessant...a veure si tinc temps de provar-la per Sant Pere! Per cert, Vilafranca és genial! Quina enveja...(ep! de la sana!).

    ResponElimina
  15. Quin fantàstic premi!! em sembla que la provaré de fer amb alguna petita variant!

    ResponElimina
  16. Marina, mira que son buenas las cocas caseras. Yo también hice y gustaron mucho. Las tuyas chulísimas. Besos.

    ResponElimina
  17. Hasta hace poco no la conocía Marina y me parece exquisita, te quedó espectacular!
    Un besito grande y feliz semana

    ResponElimina
  18. Quanta responsabilitat a la motxilla, no??? Jo hagués patit de valent perquè arribessin a punt..... A mi també m´agrada molt la de crema però no tinc un no per aquestes.

    ResponElimina
  19. Quin munt de coses!! Quina crack!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  20. Les coques, bonisims.
    El poble és espectacular '.
    I l'arribada de la flama és tan emocionant com preciós.

    ResponElimina
  21. Hola Marina, que ricas te han quedado, es que están riquísimas.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  22. Un gran cap de setmana amb un final dolç!!!;) ptnts

    ResponElimina
  23. Quina bona colecció de coques ...i quina festa !!!.....sempre portes coses bonicas.....petonetssss.

    ResponElimina
  24. Noia quines coques!!!! Són espectaculars!!! Artista!! Ptons

    ResponElimina
  25. Igualment bones amb el cabell d'àngel i més segures per aguantar altes temperatures.
    Unes fotos molt maques d'un lloc preciòs.
    Petons.

    ResponElimina
  26. Han d'estar de vici aquestes coques amb cabell d'àngel.
    Fan molt bona pinta.
    Un petó.

    ResponElimina
  27. Que maques i bones que et van quedar Marina! I quin lloc més bonic per gaudir-ne!!

    Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...