dijous, 13 de juny del 2013

Melmelada de pastanaga



Avui us proposo una melmelada dolça de pastanaga, una melmelada que amenitzarà alguns dels vostres plats  oferint a l'acompanyament un toc lluent i ben... taronja!! Perquè la de pastanaga, un cop convertida en melmelada, conserva el color intens i una lluentor com poques. De totes les melmelades de verdures que he fet, que ja en són unes quantes, la de pastanaga m'ha agradat especialment per una raó: Quasi no redueix perquè té molt poca aigua! Això vol dir que per tants quilos de pastanaga gairebé obtenim els mateixos quilos de melmelada de pastanaga. A més, queda molt esponjosa i bona, per acompanyar plats de peix, torrades matineres o bé formatges secs i curats.

Ingredients:
Pastanagues
El suc de mitja llimona
Sucre (1/4 del pes de les pastanagues)


Comencem la melmelada pelant i tallant a rodanxes de la mateixa mida les pastanagues que volem coure. Les posem a escalfar en una olla amb el suc de mitja llimona, que evitarà que s'oxidin. 


Seguim coent i hi afegim el sucre.


És en aquest moment quan observarem que la cocció es torna aigualida. Això és per efecte del sucre calent, que es transforma en una mena d'almívar. No ens hem d'esverar ni retirar part del líquid, ja que és precisament aquest el que courà la pastanaga i la convertirà en melmelada. Anirà reduïnt a poc a poc, fins que ja portem 3/4 d'hora de cocció.


Passats aquests 3/4 d'hora agafarem la tourmix i triturarem el preparat de pastanagues. I seguirem coent 15-20 minuts més.


Mentrestant, hem posat els pots a esteril·litzar, bullint-los amb aigua durant 15 minuts.


I quan ja tinguem la melmelada al punt (ho podeu comprovar si tirant una mica de melmelada en un plat i arrossegant-la amb l'ungla s'arruga) ja ho podrem ficar dins els pots, ben etiquetats i guardats en un lloc fosc, sec i fresc.








26 comentaris:

  1. Aquesta melmelada ja l’imagino acompanyant uns bons formatges Ummm
    Petonets

    ResponElimina
  2. Ummmm!!!! quina pinta, la provaré de fer segur!
    Després de l'experiència que vaig tenir ja fa uns anys tastant un pastís de pastanaga, i descobrint-la com a element dolç als plats em va encantar.
    Salut!

    ResponElimina
  3. hago mermelada de todas las frutas, pero esta no se me ha ocurrido nunca, la verdad que tiene muy buena pinta, bsts

    ResponElimina
  4. Marina, que ara et podem dir que fas la competència als Fruits Saborosos!!!! No vaig veure el Karakia, per tant no puc opinar! Ara ja pots verionar el Carrot cake's!!! Ptns

    ResponElimina
  5. mmmm...aixo si que es un meravellosa Font de carotens per l'estiu!! amb una cullerada al dia ens durara el moreno tot l'estiu!! m'ho apunto Marina que m'ha encantat, ja que em costa menjar la pastanaga segur que aixi pasa molt millor amb una torrada amb mantega i aquesta mermelada!! i veig que de sucre poc aixi que perfecte! petons guapi

    ResponElimina
  6. Ha quedat un color taronja realment preciós!
    I segur que molt bona!

    ResponElimina
  7. No l'he provada mai la melmelada de pastanaga!! però segur que està boníssima, almenys a tots els postres on he ficat pastanaga hi ha quedat genial!

    ResponElimina
  8. Ep, he estat quasi 2 setmanes sense poder entrar als blogs que m'agraden i veig que m'e perdut un bon grapat de receptes interessants. Molt xula la trobada que féreu. I m'apunt les dues receptes de confitura, la de cireres i aquesta. Som una fanàtica de les confitures i essent la cirera la meva fruita preferida no pot ser que no la mantengui en conserva. Gràcies guapa!

    ResponElimina
  9. Aquesta no la he probat però segur que m´agrada. Quin color mes maco. Petons

    ResponElimina
  10. Aquestes fulles on has presentat la melmelada em sonen una mica :-)

    ResponElimina
  11. Ara sí que arribo al teu blog! I m'agrada, m'agrada molt, té un estil clar, i bones receptes. Tot i que t'he de confessar que estic una mica saturada de receptes de cuina, però hi ha persones que les fan totes interessants i sempre aporten alguna cosa, com tu.
    Per tant espero segur-te atentament, Petonets.

    ResponElimina
  12. Vaja, veig que no hi ha la possibilitat de suscriure's per correu, llàstima, és que així sempre em perdo entrades, perquè no me'n entero. Petons.

    ResponElimina
  13. si és tan bona com la presència que té, èxit assegurat!

    ResponElimina
  14. Inspiració de diumenge ;-)???
    Quin color més maco té la melmelada de pastanaga, veritat? A casa vola... amb les torrades matineres.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  15. Això de menjar-la amb peix em sembla una gran idea. Quan en tingui a l'hort, en faré. Per les fotos, ha d'estar boníssima.

    ResponElimina
  16. La meva filla és una "fan" de totes les melmelades casolanes, ja li he passat la recepta.
    De ben segur que està bonissima

    ResponElimina
  17. Té un color preciós Marina, aquesta no l'he fet mai.
    Petons.

    ResponElimina
  18. No la he probado nunca, seguro que está muy buena y tiene un color precioso.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  19. Marina, he de començar a posar en pràctica aquestes melmelades tant bones que ens vas ensenyant, perquè totes tenen una pinta fabulosa!!

    Petons guapa!

    ResponElimina
  20. Ahhhhh! El meu color preferit en una melmelada que encara no he tastat!! Fantàstica :)

    ResponElimina
  21. Les melmelades d'hortalisses no em tiren gaire, però cada vegada que en veig una de les que penges..... em costa molt resistir-me!! Aquesta t'ha quedat genial i el color és preciós, ideal per combinar amb la carn, per gustos i contrast de colors!! Veient les melmelades que penges no trigaré gaire en posar-m'hi de ple!

    ResponElimina
  22. Quin color més bonic té aquesta melmelada. Pot ser m'engresqui a fer-la si com dius, no mingua gaire. No com les maduixes que quan la fas queda en un no rés. i també té al seu favor el preu d'aquesta hortalissa, barateta, barateta. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  23. Crec que no l'he tastat mai. Té un color preciós! Deu quedar molt bona!
    marta

    ResponElimina
  24. Hi sucaria uns palets salats de formatge....! Ja se'm fa la boca aiguda!

    ResponElimina
  25. El sucre pot ser morè? O ha de ser blanc? Quina diferència hi ha?

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...