dijous, 12 de setembre del 2013

Spritz Aperol, un aperitiu italià


El vam tastar per primera vegada l'any passat a Venècia i ens hi vam enganxar des del primer moment. En aquesta ciutat italiana l'Spritz Apérol és una beguda d'aperitiu molt habitual. Tothom, tingui la condició i edat que tingui, i sigui quina sigui l'estació de l'any, dedica una estona a degustar aquesta beguda. 

Podríem dir-n'hi còctel? En tot cas, és una combinació molt afortunada feta amb la beguda italiana d'aperitiu Aperol, a més de cava i soda, i gel picat. Fa uns mesos que podem veure un anunci de l'Spritz Aperol però us confesso que ha estat impossible trobar-ne als supermercats habituals de casa nostra. 

Així que hem hagut d'esperar-nos a tornar a tastar l'Spritz Aperol fins aquest mes de juliol, perquè hem tingut la sort de passar part de les vacances a Itàlia visitar ciutats com Ferrara, Pàdua, Verona o Parma. En una d'elles, ara no recordo quina, vam trobar l'Aperol en un supermercat i ens el vam endur cap a casa!

I per recordar els bons dies de vacances vam fer un dinar taronja. Homenatjant l'Aperol que tant ens va enamorar, per primera vegada, a la vila veneciana. Com que l'ampolla és gran hem pogut ver diverses versions de l'Spritz. Tot i això, ja se'ns ha acabat així que des d'aquí també llanço una pregunta: Algú sap on trobar-ne?

La versió més sui generis la vam descobrir fa poc i probablement encara ens agradi més que l'orignal. Us apunto les dues.

Ingredients (versió original):
3 parts de cava brut nature blanc
2 parts d'Aperol
1 part de soda
1 rodanxa de taronja
4 glaçons
*** Servir ben fred!

Ingredients (versió sui generis):
4 parts de cava rosat brut nature
1 part d'Aperol
1 part de gasosa
1 rodanxa de taronja
4 glaçons
*** Servir ben fred!

Vam acompanyar l'Spritz Aperol amb un dinar vermell-taronja:  gaspatxo, gambes, musclos al vapor amb verdures. Servit tot plegat en unes tovalles amb colors taronges. Aquí en teniu el resum!












23 comentaris:

  1. Si que és veritat que ha sigut en els últims dies que estan fent molta campanya d'aquesta veguda, totalment desconeguda fins ara... i què vols que et digui, em sembla que la teva versió amb cava rosat i gasosa em crida més l'atenció, jeje!

    Petons!

    ResponElimina
  2. He vist els anuncis, però no la beguda, tampoc la he tastat, però anb el cava rosat ha de quedar molt bo.
    Un bon menú, ves fen-me un lloc a la taula que vinc!
    Petons.

    ResponElimina
  3. he vist l'anunci i tenia curiositat per aquesta beguda, aixi que haurem d'ajudar-te a trobar-la i de pas probar-la! el dinar molt indicat per degustar aquesta beguda!

    ResponElimina
  4. Doncs jo no he vist ni l'anunci, Marina. Però ara que ho sé estaré atenta i jo també el voldré tastar. I un dinar com aquest, a mi em bé molt de gust!!! Ptnts.

    ResponElimina
  5. Doncs no ho he provat mai però si porta cava segur que m'agrada!! jejej Em sembla que te que estar la mar de bo! petons

    ResponElimina
  6. Ha de ser boníssim! Gràcies, guapa!

    ResponElimina
  7. Mira si se'n fa campanya que la meva filla m'ho diu casa vegada. A mi l'Spritz me'l van presentar fa una mica més d'un any i la veritat és que m'agrada força, però només l'he tastat amb Campari. Algun dia en faré amb Aperol
    Gràcies per penjar-ne la recepta!

    ResponElimina
  8. He tingut l'oportunitat de tastar-ho i la veritat és que és un aperitiu molt bo! Petonàs

    ResponElimina
  9. Mmmm mai l'havia vist aquest aperitiu, pero ha d'estar bonissim!!! Segur que entra super bé! Petons,

    ResponElimina
  10. Un dinar de luxe, Marina. I no hi ha cap beguda que es pugui comprar aquí i que se li assembli? Així podríem fer-nos-en una idea. Petons.

    ResponElimina
  11. fantastic!! jo el vaig probar un dia fent un aperitiu, aquí, i em va agradar tant que em vaig comprar l'aperol i ens en hem fet durant tot l'estiu!! es bonissim!!!! petons

    ResponElimina
  12. Has inventat la cuina cromàtica, o be "cromocuina" :D (Hauré de probar aixó de l'Aperol....

    ResponElimina
  13. mmm que bò es l'Sptritz.... precisament conec un bar al costat de la catedral d'un noi italià que en tè i ven l'ampolla...si t'interessa et paso l'adreça.
    El dinar..... de campeonat!!!!!! així m'agrada cromàtic!!!!
    Salutacions!!!!

    ResponElimina
  14. Marina esa bebida se ve deliciosa, a mí es que todo lo que lleve cava me gusta y esto debe ser una maravilla, espero probarla en Italia!

    Saludos1!

    http://losantojosdeclara.blogspot.com.es/2013/09/pesto-de-albahaca.html

    ResponElimina
  15. Ummmm...segur que m'agrada....avui he vist el anunci a la tele....y he pensat....que es això??
    Petonets.

    ResponElimina
  16. Uff, pero qué maravilla, seguro que está más que deliciosa!
    Me encanta Marina!
    Un besito

    ResponElimina
  17. Quin dinar més bo Marina! Aquest any s'ha començat a conèixer més l'Spritz, potser també gràcies a la televisió i cada vegada més bars en tenen. I és cert que és boníssim!
    El dinar fabulós, i combinar els colors és genial, no hi ha res com un dinar preparat amb tanta il·lusió! Petons

    ResponElimina
  18. Noia, quin aperitiu i quin dinar!!! Qui hagués pogut degustar aquest àpat!!! Ja em fixaré a veure si en veig per Girona!

    ResponElimina
  19. Aquest aperitiu el vaig veure ahir repassant un capítol italià del Karakia. Diuen que és per obrir la gana. No l'he begut mai, però ha de ser deliciós!

    ResponElimina
  20. Als Mercadona de Badalona i de Blanes, hi ha Aperol. És tot just al cantó del Campari. Per si pot interessar.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...