El vam tastar per primera vegada l'any passat a Venècia i ens hi vam enganxar des del primer moment. En aquesta ciutat italiana l'Spritz Apérol és una beguda d'aperitiu molt habitual. Tothom, tingui la condició i edat que tingui, i sigui quina sigui l'estació de l'any, dedica una estona a degustar aquesta beguda.
Podríem dir-n'hi còctel? En tot cas, és una combinació molt afortunada feta amb la beguda italiana d'aperitiu Aperol, a més de cava i soda, i gel picat. Fa uns mesos que podem veure un anunci de l'Spritz Aperol però us confesso que ha estat impossible trobar-ne als supermercats habituals de casa nostra.
Així que hem hagut d'esperar-nos a tornar a tastar l'Spritz Aperol fins aquest mes de juliol, perquè hem tingut la sort de passar part de les vacances a Itàlia visitar ciutats com Ferrara, Pàdua, Verona o Parma. En una d'elles, ara no recordo quina, vam trobar l'Aperol en un supermercat i ens el vam endur cap a casa!
I per recordar els bons dies de vacances vam fer un dinar taronja. Homenatjant l'Aperol que tant ens va enamorar, per primera vegada, a la vila veneciana. Com que l'ampolla és gran hem pogut ver diverses versions de l'Spritz. Tot i això, ja se'ns ha acabat així que des d'aquí també llanço una pregunta: Algú sap on trobar-ne?
La versió més sui generis la vam descobrir fa poc i probablement encara ens agradi més que l'orignal. Us apunto les dues.
Ingredients (versió original):
3 parts de cava brut nature blanc
2 parts d'Aperol
1 part de soda
1 rodanxa de taronja
4 glaçons
*** Servir ben fred!
Ingredients (versió sui generis):
4 parts de cava rosat brut nature
1 part d'Aperol
1 part de gasosa
1 rodanxa de taronja
4 glaçons
*** Servir ben fred!
Vam acompanyar l'Spritz Aperol amb un dinar vermell-taronja: gaspatxo, gambes, musclos al vapor amb verdures. Servit tot plegat en unes tovalles amb colors taronges. Aquí en teniu el resum!
Si que és veritat que ha sigut en els últims dies que estan fent molta campanya d'aquesta veguda, totalment desconeguda fins ara... i què vols que et digui, em sembla que la teva versió amb cava rosat i gasosa em crida més l'atenció, jeje!
ResponEliminaPetons!
He vist els anuncis, però no la beguda, tampoc la he tastat, però anb el cava rosat ha de quedar molt bo.
ResponEliminaUn bon menú, ves fen-me un lloc a la taula que vinc!
Petons.
he vist l'anunci i tenia curiositat per aquesta beguda, aixi que haurem d'ajudar-te a trobar-la i de pas probar-la! el dinar molt indicat per degustar aquesta beguda!
ResponEliminaDoncs jo no he vist ni l'anunci, Marina. Però ara que ho sé estaré atenta i jo també el voldré tastar. I un dinar com aquest, a mi em bé molt de gust!!! Ptnts.
ResponEliminaDoncs no ho he provat mai però si porta cava segur que m'agrada!! jejej Em sembla que te que estar la mar de bo! petons
ResponEliminaHa de ser boníssim! Gràcies, guapa!
ResponEliminaMira si se'n fa campanya que la meva filla m'ho diu casa vegada. A mi l'Spritz me'l van presentar fa una mica més d'un any i la veritat és que m'agrada força, però només l'he tastat amb Campari. Algun dia en faré amb Aperol
ResponEliminaGràcies per penjar-ne la recepta!
He tingut l'oportunitat de tastar-ho i la veritat és que és un aperitiu molt bo! Petonàs
ResponEliminaMmmm mai l'havia vist aquest aperitiu, pero ha d'estar bonissim!!! Segur que entra super bé! Petons,
ResponEliminaUn dinar de luxe, Marina. I no hi ha cap beguda que es pugui comprar aquí i que se li assembli? Així podríem fer-nos-en una idea. Petons.
ResponEliminafantastic!! jo el vaig probar un dia fent un aperitiu, aquí, i em va agradar tant que em vaig comprar l'aperol i ens en hem fet durant tot l'estiu!! es bonissim!!!! petons
ResponEliminaI on l'has comprat, Roser!?? No en trobo enlloc!
EliminaHas inventat la cuina cromàtica, o be "cromocuina" :D (Hauré de probar aixó de l'Aperol....
ResponEliminammm que bò es l'Sptritz.... precisament conec un bar al costat de la catedral d'un noi italià que en tè i ven l'ampolla...si t'interessa et paso l'adreça.
ResponEliminaEl dinar..... de campeonat!!!!!! així m'agrada cromàtic!!!!
Salutacions!!!!
Sí, sí, passa-me-la! Gràcies, Mon!
EliminaMarina esa bebida se ve deliciosa, a mí es que todo lo que lleve cava me gusta y esto debe ser una maravilla, espero probarla en Italia!
ResponEliminaSaludos1!
http://losantojosdeclara.blogspot.com.es/2013/09/pesto-de-albahaca.html
Ummmm...segur que m'agrada....avui he vist el anunci a la tele....y he pensat....que es això??
ResponEliminaPetonets.
Uff, pero qué maravilla, seguro que está más que deliciosa!
ResponEliminaMe encanta Marina!
Un besito
Quin dinar més bo Marina! Aquest any s'ha començat a conèixer més l'Spritz, potser també gràcies a la televisió i cada vegada més bars en tenen. I és cert que és boníssim!
ResponEliminaEl dinar fabulós, i combinar els colors és genial, no hi ha res com un dinar preparat amb tanta il·lusió! Petons
Mira que tinc ganes de provar-lo !!!
ResponEliminaNoia, quin aperitiu i quin dinar!!! Qui hagués pogut degustar aquest àpat!!! Ja em fixaré a veure si en veig per Girona!
ResponEliminaAquest aperitiu el vaig veure ahir repassant un capítol italià del Karakia. Diuen que és per obrir la gana. No l'he begut mai, però ha de ser deliciós!
ResponEliminaAls Mercadona de Badalona i de Blanes, hi ha Aperol. És tot just al cantó del Campari. Per si pot interessar.
ResponElimina