dijous, 17 d’octubre del 2013

Bulgur i quinoa a la italiana


Aquesta és la recepta que avui us proposo, i que incorpora dos productes no massa habituals a la cuina que fem a casa: el bulgur i la quinoa. De vegades, fins que no tastes una cosa nova no ets capaç de saber si serà mediocre, bona o boníssima. El cas és que bulgur i quinoa ens han resultat boníssims, així que segur que en tornarem a fer.

L'altre dia el Manel va portar un paquet de bulgur i quinoa barrejats, que havia comprat al Lidl. De vegades, en aquests supermercats hi ha productes ben interessants. No sabia pas com ho cuinaria, tot plegat, tot i que la cocció del producte en sí era ben fàcil, perquè al paquet hi havia les instruccions: bullir 10 minuts i escórrer. 

Bulgur: es un aliment fet de diverses espècies de blat. Té moltes propietats nutricionals perquè conté totes les propietats beneficioses del blat, a més de moltes proteïnes (14%). És molt ric en minerals, vitamines, i hidrats de carboni de fàcil digestió. 

Quinoa: Es considera que és un pseudocereal, perquè no pertany a la família de les gramínies, però degut al seu alt contingut en midó el seu ús és el d'un cereal. La quinoa en realitat és una nou petita, d'uns 2 mil·límetres, i, per tant, en sentit estricte, és un fruit sec. Té una veritable munió de nutrients, en especial, hidrats de carboni d’assimilació lenta, aminoàcids, vitamines i minerals. El millor de tot, però, és la seva versatilitat a la cuina el seu gust delicat i ple de matisos.

No sé si vosaltres ja coneixeu el bulgur i la quinoa. Jo només havia tastat el bulgur, i ara que l'hem tornat a cuinar amb la quinoa us hem de dir que ens ha agradat molt! Fins i tot més que el cuscús, i això que tenen una preparació ben semblant... 

Ingredients:
bulgur i quinoa
daus formatge cremós macerat amb herbes
tomàquet sec
alfàbrega fresca
oli d'oliva verge extra
sal


D'entrada, bullim el bulgur i quinoa durant 10 minuts en aigua i un pessic de sal, i els escorrem.


Mentrestant, tallem l'alfàbrega i els tomàquets secs, prèviament hidratats amb una mica d'oli d'oliva.


I muntem el plat. Barregem el bulgur, la quinoa, l'alfàbrega fresca, els tomàquets secs i el formatge cremós amb herbes. I ho reguem tot amb oli d'oliva verge extra. Aquest plat es pot consumir fresc de nevera o a temperatura ambient. Però no calent.








19 comentaris:

  1. jo tampoc faig servir aquests ingredients i amb aquesta recepta m'has despertat la curiositat!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. No he fet ni tastat mai ni el bulgur ni la quinoa i portser ja va sent hora... veient aquest plat me n'entren ganes!! es veu boníssim!petó

    ResponElimina
  3. M'encanta!!!! Fa estona que vaig descubrir la quinoa, el formatge és una de les meves altres debilitats, i la teva proposta me fa molta menjera!!!!

    ResponElimina
  4. muy saludable la receta y bien combinada asi es un placer poder saborearla¡
    Bss

    ResponElimina
  5. Te molt bona pinta!!! Nosaltres fa poc que hem introduït aquests alimets a la nostra dieta habitual i també ens encanten. Pero sempre ho hem fet per separat. El Carlos fa un burglur amb verdures i gambes que esta per xupar-ne elsdits!! :)

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta Marina, una recepta molt equilibrada, i una presentació exquisida!

    Petons!

    ResponElimina
  7. Jo també conec el bulgur però mi he tastat la quinoa. Aquest plat que presentes no pot fallar, l'alfàbrega li ha de donar una aroma molt mediterrània I les tomates seques l'acaben de brodar. I a més, amb molts nutrients de qualitat. Del tot recomanable. Petons.

    ResponElimina
  8. oleee!! m'encanta el bulgur i la quinoa!! m'encantenn!! i tot el que es italia ni t'explico, aixi que es un plat ideal pel meu dia a dia Marina!! m'he de fer un receptari amb les teves idees de taper! petons

    ResponElimina
  9. Justament aquesta setmana ha fel la quinoa, que a la feina una companya sempre en porta i m'ha agradat molt. M'apuno la teva recepta per tastar el bulgur!! super saludable!

    ResponElimina
  10. Demà mateix vaig al super a veure si en trobo. El cuscús ens encanta o sigui que això segur que també ens agrada molt! Una abraçada, i gràcies al Manel pel descobriment!

    ResponElimina
  11. He tastat els productes per separat i m'agraden, ja miraré si veig el paquet on va tot barrejar, imagino que ja ve prrecuit.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Un plat preciós -10 -
    Fins que no he provat la quinoa no he sabut el bona que és

    ResponElimina
  13. Brrejats??? Que estrany, és ben bé que al Lidl trobes coses ben estranyes! Imagino que la quinoa deu portar una precocció...
    Uau, m'encanta la recepta, és de cuina fusió total.

    ResponElimina
  14. Ups, no sé què ha passat amb el meu comentari...
    Res, deia que m'ha soprès que estiguessin barrejats, realment al Ldl es troben coses ben estranyes :)
    Amb aquesta recepta has demostrat què és la cuina fusió ;)

    ResponElimina
  15. que original!! me gusta tu propuesta tiene que estar deliciosa! bicos

    ResponElimina
  16. Quantes receptes delicioses m'havia perdut aquesta setmana! El bulgur no l'he provat mai, però la quinoa m'encanta! T'ha quedat un plat deliciós, quina pinta! petons

    ResponElimina
  17. Jo tinc un paquet de quinoa fa temps al rebost però encara no li he donat ús! Aquesta recepta és ben original i segur que boníssima ! M'encata la combinació de gustos! El bulgur no l'hem tastat però ens agrada molt tastar coses noves així que.....

    ResponElimina
  18. Me encanta. ¡Muy buena receta! Un honor aparecer junto a ella en el artículo de gastrosfera. :) He visto muchas cositas ricas por tu blog que me han gustado... esa lasaña de espinacas y calabaza....ÑAM, ÑAM!!! Es genial!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...