divendres, 22 de novembre del 2013

Flam de caramel i pinyons


'El bon riure fa de bon viure'. D'aquesta manera se'ns presentava el darrer repte de Memòries d'una cuinera, un repte que aquest mes té com a protagonista el FLAM. Jo en sóc molt fan, d'aquestes postres, sobretot, dels casolans d'ou. Els flams són molt fàcils de fer, només necessiten d'una mica de paciència. I imaginació, perquè els podem tunejar amb moltíssimes aromes bones i dolces: vainilla, cacau, coco, ratafia, etc. I també en podem fer de salats!  Fent volar la imaginació el flam ens pot donar molt de joc a la cuina.

La meva proposta va en aquest sentit, essent un flam d'ou però un xic transformat, adornat amb una mica de caramel a la crema i amb pinyons, que trobo que sempre hi queden la mar de bé perquè són molt gustosos. Som-hi:

Ingredients:
4 ous
1/2 litre de llet
50 g de sucre 
20 g de caramel líquid
pinyons frescos


Comencem a preparar aquest flam torrant els pinyons, ja que d'aquesta manera, quan els haguem d'incoporar a la crema, ja s'hauran refredat. 


A continuació, batem la resta d'ingredients: els ous, la llet, el sucre, el caramel.



A continuació, agafem unes flameres. En el meu cas, són uns motlles de magdalenes de silicona, que també van molt bé i donen una forma diferent als flams, com una forma de flor. Untem aquests motlles amb una mica més de caramel a la base, i hi fiquem els pinyons.


Un cop posats pinyons i caramel, anem omplint amb la crema de flam crua fins a tenir tots els motlles plens. A continuació, agafeu una safata per anar al forn i ompliu-la amb una mica d'aigua. Hi poseu els motlles de flams a dins, que quedin coberts d'aigua fins la meitat. 


Introduïm els flams al forn durant 20 minuts a uns 170 - 180 ºC. Passat aquest temps, segurament ja estaran cuits, tot i que no els farà nosa que els deixeu una mica més dins el forn, ja apagat, perquè acabin de quallar. El resultat dels flams de pinyons és aquest:


Els deixeu refredar, ja fora de l'aigua, i els serviu del revés, al plat, o bé acompanyats amb nata o xocolata desfeta, o bé amb un gotet de licor, o amb galetes... en fi, pràcticament ho acompanyen tot! 





















24 comentaris:

  1. Ja veus que no me'ls perdo. Els de pinyons i caramel eren dels meus preferits, sempre els demanava al bar... Una abraçada i bon cap de setmana! Petons!

    ResponElimina
  2. UN flam és perfecte sempre i sempre vé de gust, que bons han de quedar els pinyons !
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Què xulos! Jo vaig preparar flams per primer cop ahir (a veure si arribo a temps de fer la foto i el post pel "Memòries") i encara no he copsat les moltíssimes possibilitats que ofereix. Amb receptes com la teva m'h aficionaré segur ;)
    Marta

    ResponElimina
  4. Els flams cassolans d'ou són els millors, amb els seus foradets, el caramel, i amb pinyons festa major! Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  5. Quines ganes de menjar flam Marina! I la primera foto m'ha encantat, la trobo molt maca (les altres també, que consti, jeje!)!!

    Petons!

    ResponElimina
  6. Que bo deu quedar amb el toc dels pinyons! Com m'agraden els flans! petons

    ResponElimina

  7. Tapat de tapas
    El flam amb els pinyons deu d’estar boníssim
    Petons

    ResponElimina
  8. Caram Marina, quin bon punt afegir-hi els pinyons!!! Molt bo. Petons

    ResponElimina
  9. Els pinyons amb el caramel són deliciosos, quin flam tan bo i què bonics queden amb aquests motlles, Marina. Petons.

    ResponElimina
  10. OOOOOhhh!!! Quin flam més bo!!! Amb pinyonets!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  11. Quines postres més bones!!! Fantàstic!!!

    ResponElimina
  12. que boooo!!!! m'encanta el flam d'ou, i el toc de pinyons que li has donat es la guinda!! petons

    ResponElimina
  13. UN flan es perfecto siempre y siempre apetece, que buenos deben quedar los piñones!
    Besitos y buen fin de semana, maria

    ResponElimina
  14. Això de barrejar el caramel a la massa no ho he provat mai....en el pròxim flam ho faré! Gràcies per ser tan genials propostes! Petons! I bon cap de setmana!

    ResponElimina
  15. S'haurà de provar te una pinta molt bona, i la frase del començament la trobo molt maca i un bon consell.
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Amb els anys m'han anat agradant els flams, i aquests amb pinyons són espectaculars!

    ResponElimina
  17. Amb els pinyons m'has encertat molt el gust, ho trobo una aportació sensacional, ha de quedar un flam de vici total!!!

    ResponElimina
  18. Boníssim Marina! el pinyons li queden molt bé! Marta

    ResponElimina
  19. quina bona pinta Marina! El toc dels pinyons tot un encert! Moltíssimes gràcies per participar reina! petonets

    ResponElimina
  20. M’agrada’n molt el flams casolans! Aquest de pinyons segur que esta boníssim! Un altre recepta pendent de fer!
    Una abraçada
    Josep Maria

    ResponElimina
  21. Així amb els pinyons queden més vestits, m'agrada.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...