Com ja us vaig explicar aquí, fa un parell de mesos vaig fer (com alumna) un taller de pans amb el Joan Muntada, pastisser castellarenc. Era un dels tallers organitzats per l'Alfonso Fernández de Cuina de Safareig. Tot i que ja ho vaig apuntar en el seu moment, he de tornar a dir que va ser un taller molt profitós, en el que vam elaborar focaccia, pa de ceba, panet de viena i bastonets, que són els que avui us presento. Afegeixo que són molt fàcils de fer amb nens, així que aquesta és una bona proposta per compartir la cuina amb els petits de casa.
Ingredients:
250 g de farina de força
250 g de farina de mitja força
10 g de llevat
12 g de sal
275 g d'aigua
75 g de llavors (pipes de girasol, pipes de carbassa, sèsam, etc.)
Comencem pastant tots els ingredients, excepte les llavors, que les afegirem al final.
Primer, el llevat esmicolat a la farina
La sal
L'aigua
Pastem bé sobre el marbre o taula de treball
Sempre pastem de fora cap a dins
Afegim les llavors de sèsam, girasol i carbassa
Tornem a pastar
Ho deixem reposar una hora.
Al cap d'una hora...
Dividim la massa en petites porcions
Les estirem en forma de xurro i les deixem reposar sobre una safata de forn. Ho deixem fermentar 30 minuts, tapat amb un drap. Abans de posar dins el forn, hi escampem per sobre unes escates de sal, hi queden molt bé i afegeixen aquell gust saladet que ens agrada tant trobar als bastonets. Jo n'hi vaig posar en alguns, en d'altres no, però queda ten bona que el proper cop ho faré amb tots.
Coem els bastonets al forn, durant 6-8 minuts, a màxima potència. Al meu forn, 220 ºC o més.
I ja els tenim a punt!
Uns quants bastonets van servir, enguany, d'aliment de camells i Reis d'Orient... La resta, ens els vam menjar amb la família, per començar a obrir la gana, pel dinar de Reis.
Espectaculares Marina y lo has explicado de una forma impresionante, qué maravilla!
ResponEliminaUn besito y feliz semana
M'encanten. I com amb l'Ariadna estem fent cosetes, me'ls apunto.
ResponEliminaAquests bastons són una perdició, un no parar. Petons!
ResponEliminaAna
Quina cosa més bona! Segur que els reis es van portar molt bé desprès de provar-los!
ResponEliminaBona setmana,
palmira
Que bons aquests bastonets... amb llavors irresistibles!!!! Petons i molt bona setmana.
ResponEliminaQue buenos! Me los como todos con cualquier aperitivo! Me ha encnatado el paso a paso... buenas fotos! Felicidades!
ResponEliminaM'encanten aquests bastons!!
ResponEliminaUn petó.
Uns bastonets de vici!!! ja veuràs com els Reis tornaran...!bona setmana! petó
ResponEliminaM'encanten els bastonets amb llavors, amb formatge, etc. Però tenen un defecte, no pots parar de menjar quan comences.
ResponEliminaPetons.
bien buenos y sanos es un empezar y no dejar ni uno
ResponEliminapeto
Noia..m'hauràs de donar unes classes d' amassar...estàs feta tota una experta...Aquest bastonets me´ls menjava jo sense gana.
ResponEliminaMolt ben cuidats aquests Reis, amb aquests bastonets. Amb les llavors i la sal pel damunt, una delícia. I semblen força fàcils de fer. Petons.
ResponEliminaQue bonics, una preciositat!
ResponEliminaMe'ls apunto, que els meus fills són devoradors de bastonets!!!!
ResponEliminaPetons, Marina!!!
Olga
Si són del dia de Reis vol dir que ja no te'n queden... llàstima perquè pujava a buscar-ne uns quants!!!! Te'ls copiaré ;-)
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Quin gustet... mmm! Em recorda als bastonets que ens donaven quan anava al forn de petita...
ResponEliminaohhh que bons!!! jo vull saber fer-los que guais!!! per "dipear", m´han agradat molt. Queda guardada la recepta. Petonets i gràcies!!!
ResponEliminaQuina bona pinta Marina!
ResponEliminaLa veritat és que ja fa temps que tinc ganes de fer-ne, i aquesta proposta teva m'agrada molt! Prenc bona nota!
Petons!
Ostres començaria a menjar-ne i no pararia...quin vici aquestes bastonets! Els reis i els camells devien quedar encantats de trobar preparades tan delicioses menges!
ResponEliminaMolt bona pinta!
ResponElimina