dijous, 2 de gener del 2014

Galets frescos amb verdures, salsa i olives negres


La primera recepta del 2014 del blog és d'aprofitament. I ha sortit boníssima! Molt nutritiva i poc greixosa, ideal per a començar un any ple d'energia i controlant els excessos. La meva tia és l'encarregada de fer-nos l'escudella de galets el dia de Nadal. Aquest cop, i per primera vegada, va encarregar els galets a una botiga de pasta fresca italiana que té a prop de casa. El resultat va ser fantàstic! Poder menjar una escudella de galets amb uns galets fets al dente! I que a més no es beguin el brou...! Què més volem? Aquests galets només necessiten tres minuts de cocció, això cal afegir-ho com a cosa bona. Com que n'hi van sobrar, me'n va fer un tàper. I al cap d'uns 4 dies els vaig fer servir per al plat que avui us explico. 

Ingredients:
Galets (frescos, si podeu)
Bròquil
ceba
tomàquet
olives negres
espècies
Formatge ratllat (opcional)
oli i sal



El que fem primer és tallar la ceba ben petita i ratllar el tomàquet. Farem un sofregit. Primer enrossirem la ceba amb oli i una mica de sal i després hi afegirem el tomàquet ratllat, amb una mica de sucre i sal. Ho deixarem coure fins que es begui l'aigua.




A continuació, també hi afegirem les olives negres amb pinyol. Ho remenarem una mica i ho deixarem a part, amb el foc apagat.


Ara, el que fem és bullir el bròquil durant uns 8-10 minuts amb aigua i un pessic de sal. Després, el retirem amb l'escumadora. L'afegirem a la paella on hem sofregit el tomàquet i la ceba. A la mateixa aigua, que ara ja és un brou, hi courem els galets perquè s'amarin una mica del suc que ens ha deixat el bròquil. Com que són frescos només els courem 3 minuts!




Un cop bullits i escorreguts, arribem a la part final, la de barrejar tots els ingredients que hem cuit abans amb els galets. A la mateixa olla, afegim el bròquil, el tomàquet, la ceba, les olives... i totes les espècies que ens vinguin de gust. En aquest cas, hi vaig posar orenga i una mica de comí. 



Ho servim en un plat i llestos. I podem acomapnyar-ho d'una mica de formatge ratllat, si ens ho mengem calent. També ho podem servir com a dinar de tàper! Que és el que vam fer nosaltres. 








17 comentaris:

  1. Una manera molt diferent de menjar la nostra pasta més tradicional!!! I amb galets frescos encara millor!!! Ja m'imagino la boníssima escudella nadalenca de la vostra tieta! Petons i Bon Any!

    ResponElimina
  2. No m'imaginava que els galets es podian comprar frescos! T'ha quedat una recepta d'aprofitament de 10!!!!
    Molt bon any, Marina! Petonets

    ResponElimina
  3. una manera muy diferente a como estoy acostumbrado a comer la pasta!!! se ve la mar de rica

    ResponElimina
  4. Buenisima y sana receta, me encanta, besos

    ResponElimina
  5. un aprofitament, bonissim i molt sa,

    ResponElimina
  6. Un plat molt adequat després de tants menjars de festa, m'agrada la combinació dels galets amb les verdures, quina sort trobar-ne de frescos. Petons.

    ResponElimina
  7. Bon any Marina! Aquest any a casa també els vam comprar frescos, quina cosa més bona! Repetirem segur!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. quina pasta mes bona amb tantes verdures!! petons i bon any guapa!!

    ResponElimina
  9. T'ha quedat un súper plat!! això del reaprofitament a vegades dóna uns resultats boníssims i sorprenents eh?? Feliç 2014 guapa!

    ResponElimina
  10. Tenen una pinta fantàstica Marina i a més a més és un plat super complet i d'aprofitament, què més volem!! A Sabadell hi ha una botiga on fan la pasta fresca boníssima, però la veritat és que no sé si hi fan galets, ho hauré de preguntar! Una proposta extraordinària!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs potser és la mateixa botiga, Neus! Aquests que us dic són de Sabadell! Del carrer de Gràcia. Di Mario es diu...? Petons!

      Elimina
  11. Que bé que ja comencem a posar seny amb el menjar ;-)

    per aquí a casa nostra això dels galets frescos no es troba, però han de ser boníssims!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Un plat q menjat fred és boníssim!!!

    ResponElimina
  13. Què bons els galets frescos!! la propera vegada que vaja a Sabadell m'acostaré! Marta

    ResponElimina
  14. Xica, quina combinació més original!!! Me la quedo!!!!! MMMMmmm....què bona!!!!
    Feliç 2014!!! Petons,
    Olga

    ResponElimina
  15. Que bons aquests galets amb verdures,per mi un plat ideal,m'encanta la pasta combinada amb verdures!!
    Me la quedo amb el teu permís.
    Petons!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...