Tot i que encara em queden algunes receptes de pasta fresca per publicar de la que vaig preparar l'altre dia, avui faig un parèntesi per parlar-vos d'aquestes postres que ens vam menjar l'altre dia que va venir l'Aleix a sopar. Aquests dies estem intentant fer bondat amb els àpats, intentant rebaixar aquells quilos que darrerament s'havien acumulat... i per això vaig pensar que estaria bé fer unes postres lleugeres, i més encara si aquestes havien de ser per sopar. Ara que és temps de taronges, que en trobem de molt bones al mercat, i de vegades ecològiques, vaig recordar com va quedar de bo el Crumble de cacau amb taronja que havia fet un dia, i vaig decidir fer una nova versió, comprant un parell de quilos de taronges per tenir-ne també per fer suc. Aquest cop, vaig preparar les postres amb un crumble de pols d'ametlla i afegint-hi iogurt. Aquí en teniu al resultat.
Ingredients:
Pols d'ametlla
cacau en pols
mantega freda
Iogurt natural o semi
taronges fresques i ecològiques
mel
tires de taronja i llimona confitades
El que fem primer és tallar la taronja a sang, així:
A contiunació, laminem la taronja i la posem en una safata de forn. Hi reguem la mel per sobre. I l'enfornem, durant uns 15 minuts, a 180 ºC.
Quan l'haguem tret del forn, deixarem que es refredi. Mentrestant, prepararem el crumble d'ametlla amb cacau. Farem una barreja de l'ametlla en pols, el cacau pur i la mantega, que sobretot ha de ser ben freda perquè la barreja ens agafi la textura del crumble.
També posarem la barreja en una safata de forn i la courem durant uns 10 minuts a 200 ºC, perquè se'ns faci cruixent. Amb l'ametlla no ens hi queda tant com si féssim el crumble amb farina, però va ser un experiment que vaig provar i que va quedar molt bé, perquè també hi queda força, de cruixent!
Finament, quan el crumble també sigui fred, començarem a muntar els gots.A la base, hi posarem la taronja amb mel, tanta com n'hi volguem. Després, batrem el iogurt amb unes barilles i en posarem una mica a sobre de la taronja. Finalment, al capdamunt, també hi posarem el crumble d'ametlla amb cacau.
Podeu deixar els gots tal i com els tenim ara o podeu decorar-los. Jo vaig aprofitar per posar-hi les restes de la taronja i llimona confitades que havia fet pel tortell de Reis i que encara tenia a la nevera. I hi va quedar molt bo, em fa l'efecte, a més d'afegir color a les postres, que van volar.
Ohhhhh Marina, m'encanta aquest gotet, sóc una fan dels crumbles i aquesta combinació amb la taronja és boníssima!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Boníssims!!!!
ResponEliminaPetonets
Mira que no he menjat mai crumble, i cada vegada que el veig penso que l'haig de fer! Aquests gotets deuen ser boníssims, m'ha agradat molt això de ficar la taronja al forn amb la mel, ja per si sola me la cruspiria, però la combinació és de vici!
ResponEliminaPetons, i bon cap de setmana!
Pues un postre bastante elegante así servido. Y la naranja con el chocolate es una combinación tremenda. Un besote.
ResponEliminaUnes postres magnífiques, m'agrada aquest crumble de cacao. Petons!
ResponEliminaAna
Un postre d'aquells pels que sempre hi queda lloc!
ResponEliminaPetonets
Sandra
quina pasada de combinacio bonisima
ResponEliminatremenda combinacion Marina,te ha quedado un super gotet tentador¡¡
ResponEliminaBon cap de setmana
peto
aah els crumbles qué bons que son! i així combinats amb el iogurt i la fruita ha de quedar molt bo! Ho probarem a la fàbrica. :D
ResponEliminaOOOohhh!! Quines postres!!!! Amb taronja......mmmmm......
ResponEliminaPetons,
Olga
Aquesta combinació m'encanta, tant per ingredients com per textures!!! T'han quedat fantàstics! :P
ResponEliminaPetons bonica i bon cap de setmana!
Quina presentació!, venen ganes de posar-hi cullerada!, molt apropiat per l'època!
ResponElimina(oi que participaràs al "joc" de cuinar en Vermell?...mira't el bloc!, ) una abraçada!
Unes postres delicioses. El fons de taronja al forn amb mel ja és ben temptador i, si a sobre hi afegeixes iogurt i un crumble com aquest, es converteix en irresistible. I queda realment bonica la presentació. Petons i bon cap de setmana.
ResponEliminaquina bona presentació te aqeust postre! i que complet, té de tot! petons
ResponEliminaUns gotets deliciosos! Me'ls haurien de treure del davant! Petons!
ResponEliminaUnes postres bonissimes .M'agradat això de coure la taronja al forn al mel. Ho probaré.
ResponEliminaPetons
Uyyy que rico !!!! que pinta !!!! con gusto saborearía uno ya.... besos
ResponEliminasiii, té molt bona pinta ¡¡¡, apuntat a la llista ¡¡¡ petons. leo
ResponEliminaQue bo! un postre molt complert i lleuger a la vegada, boníssim.
ResponEliminaUna abraçada
Uns gotets fantàstics! lleugers i originals, i a més el crumble m'encanta!
ResponEliminales propostes en petit format m'agraden totes... i aquesta es vistosa sugestiva i segur que deliciosa.... i ara amb lo bona que esta la taronja....!!! molt bona
ResponEliminaAquesta recepta la trobo fàcil i super bona.
ResponEliminaAmb el teu permís, la copio
Molt bona presentació.
Una abraçada
M'agrada molt la idea d'utilitzar l'ametlla en comptes de la farina: més sa! :) I això de caramel·litzar la taronja al forn també és un bon punt! Una recepta bona, senzilla i vistosa: ho té tot!!
ResponElimina:)
Quins gotets, quines postres tan xul·les! I molt sanes, oi?
ResponEliminaummmmmmm, com m'agraden aquest tipus de postres Marina!!! I la crumble t'ha quedat de luxe. Molts petonets guapa
ResponEliminaM'agrada, m'agrada!
ResponEliminaQuin postre més bó i ben senzill, aquest crumble l'he de tastar!
Bona setmana,
palmira