dijous, 6 de febrer del 2014

Lasagna de pasta fresca amb carbassa, espinacs i formatge blau


La d'avui és una lasanya que gairebé podria dir que és apte per a vegetarians sinó fos perquè la pasta mateixa porta ou. I és que la pasta que veureu també està feta a casa, i que us explicava aquí. No us calen gaire ingredients, per fer aquesta lasanya, i la combinació de gustos resulta molt i molt bona. En aquest cas, jo vaig fer servir ingredients que vaig topar-me de morros a la nevera quan la vaig obrir. El formatge blau, si l'hi poseu, m'hi va agradar força, ja que amb els espinacs hi combina molt bé. 

Ingredients:
Plaques de pasta fresca
carbassa
espinacs
panses i pinyons
llet, farina i oli (per la beixamel)
formatge blau
1 pessic de sal
Formatge ratllat (mozzarela)


Comencem a preparar la recepta bullint la lasagna amb aigua bullint, i a foc fort. Hi afegim un pessic de sal, a l'aigua. Quan ja sigui cuita, al cap de 6-8 minuts, apaguem el foc i escorrem la pasta. Deixarem que es refredi sobre el marbre.

Mentrestant, preparem la beixamel, escalfant una mica d'oli en una paella, hi afegim la farina, remenem un xic, i hi incorporem la llet. No parem de remenar. Un cop tenim la crema de beixamel integrada i sense grumolls, hi afegim el formatge blau, tallat a daus. Finalment, també hi posem les panses i els pinyons.


Després, tallem la carbassa a làmines i la coem al microones, dins un plat fondo, empolsinada amb sal i afegint un mig got d'aigua, i tapada amb paper film, que punxarem una mica amb un punxó. Si la deixem uns 5 minuts a màxima potència ja la tindrem cuita!


En canvi, els espinacs no els fem al forn, sinó saltejats, també afegint una mica de sal.


Ara que ja tenim els farcits a punt, recuperem les plaques de lasagna que ja teníem cuites i les comencem a farcir. Posem una placa en una safata de forn. A sobre, hi posem la carbassa, procurant que quedi ben repartida. A sobre, els espinacs i encara a sobre de tot, una mica de barreja de la beixamel lleugera de formatge blau que hem preparat abans. 


Tapem amb una altra placa de lasagna i repetim el procés: carbassa, espinacs i la beixamel de formatge blau amb panses i pinyons.


Finalment, col·loquem l'última placa de lasagna a sobre, la cobrim amb la resta de beixamel de formatge que tenim, i l'acabem amb el formatge ratllat per sobre. Passem a gratinar, uns 7 minuts a 180 ºC.


Passta aquest temps, la ja podrem servir!




I si voleu tastar una altra lasagna també molt bona i amb la pasta feta a casa aquí us deixo una 

13 comentaris:

  1. se me hace la boca agua viendo esta lasagna. me encanta!!!

    ResponElimina
  2. Quina safata tan estupenda has preparat Marina! No se m'hagués acudit mai fer una lassanya amb carbassa, però veient el resultat, no veig perquè no, quina pinta!

    Petons!

    ResponElimina
  3. buena idea esta lasaña y con pasta fresca mas buena aun.te ha quedado genial¡¡
    peto

    ResponElimina
  4. M'encanten les lassanyes vegetals!
    I amb pasta fresca casolana, molt més bona segur ;)

    ResponElimina
  5. Les lasanyes vegetals són les meves preferides!! y m'apunto el truc de coure la carabassa al microones, rapídissim i net!! Continua donant receptes aquesta pasta casolana, m'encanta!

    ResponElimina
  6. T'ho compro tot! tot! tot! I el truc de coure la carbassa al microones, a mi també m'ha agradat!

    ResponElimina
  7. com et superes noia!! m'encanten aquest tipus de lasanyes per vegetarians!! amb el toc de formatge que dir...petons

    ResponElimina
  8. Si que le has sacado partido a la máquina!! Yo intentaré volver a practicar este fin de semana, ya te contar´r. Bss.

    ResponElimina
  9. Noia....quina lassanya!!! Amb carabassa......mmmmmm......què bona!!! Prenc nota!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  10. Quin profit estàs treient de la pasta cassolana. Els espinacs amb la carbassa combinen molt bé.
    Petons.

    ResponElimina
  11. Els plats de pasta d'aquesta setmana són d'allò més saborós. No tindríeu lloc per a una amant de la pasta a mitja pensió? Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  12. Aquesta lasagna és espectacular...m'agrada fins i tot la combinació de colors de les capes! Aquesta màquina teva de pasta em sembla que és una pecat capital! Quina producció més deliciosa! Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  13. Òstres, se'm fa la boca aigua... Deu quedar molt gustosa...

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...