dimecres, 24 de setembre del 2014

Calamarsets farcits de sobrassada i espinacs amb cremós de coliflor

Presentació amb suc

Presentació dels calamars sobre un llit de coliflor

Aquesta és una de les receptes que vaig veure al darrer número de la revista Cuina, que principalment dedica les pàgines als bolets però que també s'estén força en un article sobre la sobrassada. A mi, aquest aliment, m'encanta. I quan vaig veure que podia fer-ne un plat gustós amb calamars i verdures no vaig dubtar a guardar-me la fitxa per a fer-la un dia. I aquest dia ja ha arribat... us l'explico, tot i que ja us aviso que no anotaré les quantitats, ja que jo la vaig adaptar, a ull, als comensals que ens havíem de menjar els calamars, això és, dues persones.

Ingredients:
5 calamarsets
espinacs frescos
1 ceba de figueres
3-4 c. de sobrassada
panses i pinyons
brou de peix Aneto
Coliflor
sal, pebre i oli


Tallem la ceba fina i netegem els calamars, traient les entranyes i tallant les potes i cap ben petits. El cos, el mantenim sencer.


Ara, saltegem la ceba. Quan ja sigui una mica daurada, hi afegim les potes i cos dels calamars, ja talladets fins. Ho salem. Seguim remenant i hi afegim els espinacs. Finalment, i ja amb el foc apagat, també incorporem part de la sobrassada que tenim a punt per a utilitzar. Tornem a remenar fins que la sobrassada es desfaci bé i quedi integrada amb la barreja, que serà la farsa. 



Mentrestant, preparem la coliflor que ens servirà de llit dels calamars. La trossegem, la saltem en una olla amb una mica d'oli i sal, acompanyada de ceba sofregida. A continuació, ho salpebrem, hi afegim una mica d'aigua i ho seguim coent, fins que la coliflor ja sigui cuita. Apaguem el foc i triturem la barreja, que reservarem per a l'emplatat final.


Quan ja tinguem la farsa atemperada, farcirem els calamars.


Amb un escuradents els subjectem. Mentrestant, posem a escalfar el brou de peix (que en aquest cas és l'Aneto, un dels bricks que l'empresa em va enviar fa uns mesos a casa i que m'ha sorprès gratament perquè és deliciós), i també hi incorporem una cullerada més de sobrassada, que es desfaci a dins. 


Seguidament, incorporem els calamars, que deixarem coure a foc mig fins que la seva carn ja sigui tova i ben blanca, que canviï de color. 


Finalment, apagarem el foc i ho servirem. Podem fer dues presentacions. La primera, és la que ens permet menjar-nos els calamars amb el brou de peix i sobrassada (ja que és bo, val la pena aprofitar-ho!). La segona, és retirant els calamars del brou, i presentar-los en sec, sobre el llit de coliflor (així és com es presentava la recepta de la revista CUINA). Com més us agradi!



Aquí, la foto de la recepta original de la revista Cuina.


I recordeu que teniu una súper promoció de la Revista Cuina per a fer-vos subscriptors! Amb regal i tot! Podeu clicar la imatge a la part superior dreta d'aquest blog. :-)




20 comentaris:

  1. wow quina pinta Marina!! la veritat que sembla que et mirin i et diguin "menja'm!! bona combinació d'ingredients, el toc de sobrassada és brutal! petons

    ResponElimina
  2. que rico! y con esa salsita para mojar mucho, mucho pan bicos

    ResponElimina
  3. M'agrada de les dues maneres!!! amb el teu permís m'emporto la recepta!
    Petonets

    ResponElimina
  4. Molt bona recepta! I l'enhorabona per la promoció, jo també la tinc al meu bloc i està genial! Petons

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  5. Els calamars farcits m'encanten i amb sobrassada qué originals!
    Apa a cuinar!
    Una abraçada!
    Palmira

    ResponElimina
  6. Ostres Marina quines ganes de provar-ho i de sucar-hi un bon tros de pa!! les fotos m'estant cridant a crits que m'ho mengi!!! hehehe

    Fa molt bona fila! ;)

    Un petó bonica!

    ResponElimina
  7. La sobrassada els dona molt bon gustet i si tinc que escollir amb la salsa que has fet, encara que de ambdues maneres estaràn bons.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Ens acaben de portar una sobrasada de Mallorca, així que només falten els calamars. Repassaré l'article de la revista, que la peça és molt gran. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  9. Tremenda esta version y que bueno todo el conjunto y tu ves haciendo estas delicatesen que luego el Manel lo aprovecha todo y se marca un arroz en 15 minutos.
    peto

    ResponElimina
  10. Quina recepta tant gustosa!! I molts anims que dos setmanes no son res, ja et queda molt poquet per coneixer la teva petita. Molta sort, molts anims I molta força!! Petons

    ResponElimina
  11. Hem de probarlos amb aquesta teva recepta...la sobrasada li deu donar un bon toc ben diferent....a posarmi !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  12. Jo com que hi posaria sobrassada a tots..aquests calamars...enllitats de la manera que sigui...em semblarien celestiasl! Petons!!!

    ResponElimina
  13. No sabria amb quina de les dues presentacions quedar-me si només pogués escollir-ne una... el que si que sé és que aquest farcit ha d'estar boníssim, no se m'hagués acudit ficar-hi sobrassada! m'ho anoto, un petó!

    ResponElimina
  14. Els calamars farcits son una de les meves debilitats... m'encanten!! I aquests tenen una pinta deliciosa!!! Totes dues versions han de ser bonísimes. Petons!!

    ResponElimina
  15. Jo no sóc gaire de sobrassada, però en canvi amb els calamarsets me la menjaria molt de gust!

    ResponElimina
  16. Aquests calamars farcits tenen molt bona pint ai amb el toc de la sobrassada molt originals.
    Petons

    ResponElimina
  17. Farcits de sobrassada!!!!!!!! Quin farcit més original pels calamarsets!! BONÍSSIM!!! :)

    ResponElimina
  18. Doncs em quedo amb la primera, trobo molt encertats tots els ingredients
    Muas

    ResponElimina
  19. Quin pecat faria... no pararia de sucar-hi pa!!! petonets!

    ResponElimina
  20. I jo, que m´havia perdut el post! La propera vegada posa-li formatge...tremendo!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...