dilluns, 1 de setembre del 2014

Galetes de mantega


Quines vacances, aquest any..!. Sempre va bé fer una parada i oblidar la rutina. Aprofitar-ho per a conèixer llocs, tastar plats, gaudir dels teus i tornar, com una rosa, a punt per afrontar el nou curs. La feina pesa, sí, perquè sempre costa tornar-se a posar les piles. Però també té una bona recompensa, retrobar-se amb els companys de feina, fer-la petar, compartir les aventures viscudes... i endolcir-ho amb unes bones galetes, què us sembla? 

Avui us proposo una recepta clàssica, la de galetes de mantega, que tot i que aquest blog ja té 587 entrades aquesta encara no l'havia publicat. Sí que trobareu una altra recepta de galetes de mantega similar si cliqueu aquí. I és que la de galetes de mantega, és una recepta que va molt bé tenir a mà perquè la podreu fer sols o amb criatures, galetes que permeten formes i colors diferents i que gairebé sempre, sempre, agraden a tothom. Bon dilluns!

Ingredients:
250 g de mantega pomada
125 g de sucre
1 c. de vainilla líquida o 1/2 beina
1 ou i 1 rovell
375 g de farina
Sucre amb colorant per a decorar** (opcional)


Us he indicat els ingredients pel mateix ordre en què comencem a barrejar la massa. És a dir, primer barregem la mantega pomada amb el sucre. Després, hi afegim la vainilla. Seguim amb el rovell d'ou i l'ou sencer. Finalment, incorporem la farina. Amassem progressivament fins que la massa ens quedi compacte i poguem formar fàcilment una bola. Passats uns minuts d'amassat, la guardarem a la nevera, perquè s'endureixi una mica i en sigui més fàcil de manipular. 


Ara, farem la forma de les galetes. Primer, estirem part de la massa. 


Seguidament, agafarem els motlles que tinguem a casa. En aquest cas, en forma de bolet, de cor i d'esfera.
Començarem a tallar les galetes. 


Quan en tinguem fetes unes quantes, les col·loquem a sobre d'un silpat o paper sulfuritzat. Les courem al forn 5-7 minuts a 180 ºC. Si cal, farem diverses fornades perquè, probablement, no ens hi cabran totes les galetes en una sola cocció.


Quan les tinguem cuites, les col·locarem en una safata i deixarem que es refredin.


Prepararem els colorants. Jo faig servir el sucre amb colorant que ja ve preparat, però si teniu temps i paciència, podeu preparar la glaça vosaltres mateixos, aquí teniu la RECEPTA que ja us vaig explicar en una ocasió. 

Començarem la decoració, al vostre gust. 


Quan les tinguem decorades, deixarem que la glaça prengui, esperant mitja hora, i ja les tindrem a punt. En aquest cas, si les voleu regalar, us recomano ficar-les dins una capsa ben bonica, sempre faran més goig! Aquestes, en concret, van anar a parar a Munébrega, per a compartir amb una bon amic cuiner i també bloguer i la seva família, en Xesco Bueno.













15 comentaris:

  1. Són taaaant bones les galetes de mantega, jo també n'he publicat fa poquet una al blog i és que com dius, agraden a tothom i són ben senzilles de fer :)

    Aquestes, per la retrobada amb els companys de feina, em semblen genials! Segur que no en quedarà ni una! hehehe

    Petons bonica!

    ResponElimina
  2. Una receta estupenda. Las galletas te han quedado muy bien y me imagino que buenísimas.
    Petons

    ResponElimina
  3. Ja ho pots ben dir! quines vacances que us heu muntat!...jo deia aquests sortiran del mapa, je, je ,je....Bentornada...M´agrada la recepta segur que aquestes galetes són més suaus que les daneses. Me les apunto.

    ResponElimina
  4. Un clàssic deliciós! les galetes de mantega són les meves preferides, tot i que sense abusar-ne, eh?! m'alegro que hagis passat un bon estiu, un petó!

    ResponElimina
  5. Les clàssiques galetes de mantega que tant agraden a tothom, segur que no va quedar ni una.
    Petons.

    ResponElimina
  6. Que puntual Marina, el primer de setembre abans de les 9 del matí ja ens obsequies amb aquestes dolçaines!
    Ja he vist que l'estiu ha anat força bé... millor dit moooolt bé! Ara ànims per a la "recta final" i començar una etapa que t'omplirà d'una manera totalment diferent.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Ostres...que bé retrobar-te!!! I amb quines galetes vas sorprendre a l'amic cuiner...fan una pinta deliciosa...per mi, les de mantega són de les millors galetes!!! Petons!

    ResponElimina
  8. HOla Marina............ quin obsequi tant bo que ens fa per a la tornada a la normaliat. Tenen molt bona pinta:
    Petons

    ResponElimina
  9. ohh que bones!! m'encanten aquestes galetes, son una bomba però!! jeje petons

    ResponElimina
  10. Marina t'han quedat de luxe aquestes galetes! requetemonísimes, i a més segur que delicioses! un petó maca!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  11. Unas galetes ideals per retornar a la vida rutinaria...aixi tot es fa mes dolcet i divertit ....petonets.

    ResponElimina
  12. Hola Marina de nuevo,ya he visto por las redes que has tenido unas buenas y variadas vacaciones,me alegro mucho y mas que vengas preparara para el nuevo curso.Unas galletas asi son siempre bien recibidas donde las lleves y en este caso con la familia del Xesco seguro que les gustaron y triunfastes.
    petons

    ResponElimina
  13. Hola Marina, que de pressa han passat les vacances !!
    Molt bones aquestes galetes per al cafè de mitja tarda.

    ResponElimina
  14. Tot un clàssic que sempre ve de gust!
    Ja he vist pel FB que has gaudit d'unes grans vacances! :)

    ResponElimina
  15. Amb això de les galetes de mantega, sempre em recordo de les galetes daneses que de petita em semblaven molt exòtiques, i mai em vaig posar a fer-les. Molt apetecibles. Un petonàs.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...