dijous, 18 de setembre del 2014

Móres en tres textures


No fa gaire dies vam anar a collir móres. Ara, estan en el seu millor moment i val la pena aprofitar-se'n, perquè d'aquí a pocs dies ja es començaran a pansir. Quan és temps de móres, m'agrada fer-ne melmelada, perquè queda molt bona i va molt bé per acompanyar moltes carns, sobretot, carns vermelles. Aquí teniu la recepta de la MELMELADA DE MÓRES, per si teniu ganes de fer-ne. Una altra recepta que m'agrada molt de preparar amb les móres és el batut, molt fàcil de fer i que us vaig explicar AQUÍ. El batut només té un inconvenient, i és que de seguida es fa malvé, si no el consumim el mateix dia o l'endemà, comença a fermentar inevitablement. 


Per evitar aquesta fermentació i poder treure profit del batut, hi ha un truc que ha funcionat molt bé. Aquesta vegada us proposo una recepta de móres que també incorpora la melmelada que us deia, i la móra natural, per coronar. No és difícil de fer i aconseguireu presentar unes postres originals, lleugeres i de móres, móres i móres! Què més volem?

Ingredients (per dos vasos de postres):
1 grapat de móres per a triturar
2 gots de llet
3 c. de sucre blanc
3 c. d'agar - agar
50 g de melmelada de móres
1 grapat de móres senceres


Comencem a preparar el batut, triturant amb la batedora la móres, la llet i el sucre. Ho colem i llançem les llavors i pells que ens hagin quedat. 




Un cop tenim el batut a punt, el posem al foc dins un cassó i hi afegim tres cullerades de mida cafè d'agar-agar, que es dissolgui. L'agar - agar ens farà espessir el batut quan es refredi i ens permetrà que el batut sigui cremós i no es faci malvé l'endemà, com ja us deia abans que passa si no hi ha l'espessnt ni cap conservant, perquè el suc de la móra fermentaria. 



Quan ho tinguem ben remenat, ho traiem del foc i ho reservem. Mentrestant, agafem els gots, i els omplim de la melmelada de móres (que ja hem fet prèviament segons la recepta, aquí). L'omplim amb un dit de melmelada, aproximadament.



A continuació, i un cop ja estigui atemperat, hi afegim el batut i ho deixarem reposar a la nevera durant una hora, aproximadament, perquè el batut amb l'agar-agar qualli i ens sigui, aleshores, més fàcil col·locar-hi les móres a sobre sense que se'ns enfonsin.



Finalment, doncs, i un cop ja ho tenim fred, hi afegim les móres per sobre. I ja ho tindrem a punt per menjar! Ho tastarem amb una cullera, ja que la llet ara ja no és líquida, sinó cremosa. I us recomano agafar la cullerada de sota cap amunt, perquè tindreu en boca totes tres textures...!











23 comentaris:

  1. Quina manera més deliciosa d'aprofitar les móres tant bones que tenim! M'agrada molt la manera en com les has preparat, per després combinar-les amb el gotet, fa molt bona pinta Marina :) Un postre fresquet i lleuger, dels que no es fan gens pesats.

    Un petonet!

    ResponElimina
  2. Quina bona recepta Marina, i sana! M'encantes aquestes postres en vasets ,queden moníssimes, jo tinc una pendent de publicar, però no amb mores. M'apunto aquestes mores en textures per quan les anem a buscar, un petó!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  3. Fantastica propuesta ,colorida y buena Marina¡¡
    Peto

    ResponElimina
  4. Unes postres cent per cent mores, m'agrada que sigui en tres textures diferents.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Es un dels meus plaers...anar a recullir mores...no ha sigut un gran any pero per fer una mica de mermelada a anat prou bè.....aquet vasets tan xulos quedan apuntatssss !!!

    ResponElimina
  6. Ohh quins vasets més deliciosos, i amb tres textures!! jo aquesta setmana n'he recollit però les he hagut de congelar... així que en faré melmelades i iogurts, queden boníssims també! un petó!

    ResponElimina
  7. Mmmm un postre ben deliciós!! Eis, crec que ens coneixerem a Manlleu! Serà divertit :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Qué postre más rico Marina, yo este año lo tengo mal con las moras, no hay... Bss.

    ResponElimina
  9. Aquests jocs de textures amb molta fruita fan els postres preferits a casa.
    Encara no hem anat a collir mores aquest any però encara estem a temps!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  10. Molt bona idea aquesta mousse amb l'agar-agar, semblen unes postres delicioses. Com va tot Marina? Petons.

    ResponElimina
  11. Esto me lo comia con los ojos cerrados, que buena!!!
    Bss

    ResponElimina
  12. Quin coloret tan preciós!, m'agrada molt la presentació!

    ResponElimina
  13. mmm... una recepta de móres deliciosa! I amb una textura perfecta.

    ResponElimina
  14. Quines postres més delicioses amb lo que m'agraden a mi les móres. Aquest any ja he fet la melmelada de rigor i ja ha volat el primer pot. Per cert enhorabona per l'embaràs, el pastís de salmó va ser el primer cop que vaig menjar salmo fumat després del meu embaràs, jijiji. Gaudeix del moment

    ResponElimina
  15. Oh, móres! M'encanten! Aquesta recepta té mooolt bona pinta. A casa ja és tradició anar a collir móres cada estiu i fer-ne melmelada i alguna recepta extra :)

    ResponElimina
  16. Aquest estiu, a Portugal, també en vam recollir i ens les vam menjar amb iogurt...aquesta proposta teva és genial!!! Quin ventall de possibilitats de menjar una fruita tan deliciosa!!! Petons!

    ResponElimina
  17. Anar a recollir mores sempre en recorda a casa dels meus pares a Galícia perquè aquí no he anat mai... I mira que m'agradaria!
    Petons!

    ResponElimina
  18. Marina, una preciositat de gotets que sens dubte estan boníssims.

    ResponElimina
  19. Qué chulada de postre Marina, menudo colofón final a cualquier comida, es que las moras están tan ricas. Bss.

    ResponElimina
  20. Una meravella de plat. Cada pis o textura sembla més bona que l'anterior. Molt original
    Marta

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...