divendres, 3 d’octubre del 2014

Ploma ibèrica farcida amb camagrocs i acompanyada de salsa de mel i romaní



Avui us proposo un plat de temporada, pel fet que porta bolets. Els camagrocs són uns bolets molt aromàtics, molt versàtils a la cuina, i dels que podrem gaudir pràcticament durant tot l'any perquè s'assequen molt bé i els podem conservar en pots. Fa pocs dies vam anar a buscar bolets i en vam trobar una bona estesa, de camagrocs. Vam decidir menjar-nos-en uns quants i, la resta, assecar-los.


Com que tenia ganes de menjar-ne altre cop i, casualment, el Manel havia comprat feia poc una ploma ibèrica, la idea em va venir al cap pràcticament sense esforç. Em faria un estofadet ben bo. Que avui us explico.

Ingredients
Ploma ibèrica
Camagrocs rehidratats
1 ceba
2 grans d'all
1 grapat de pinyons
1 branca de romaní
1 got de vi blanc
2 c. de mel
sal i pebre


Comencem a preparar el tall, obrint-lo per la meitat, sense arribar al final, i el premsem amb l'eina de fusta, per estovar-ne les parts més dures.


A continuació, tallem a dauets la ceba i també l'all. Fregim primer la ceba, amb una mica d'oli i sal, i després hi afegim l'all. Remenem i deixem que es dorin.



Seguidament, hi afegim els camagrocs, que ja haurem rehidratat. Remenem, rectifiquem de sal, i incrorporem també els pinyons. 


Tornem a remenar i deixem que s'acabi de coure. Ara, recuperem la carn d'ibèric que havíem reservat, i la farcim amb aquesta farsa. 


Un cop farcit, enrotllem la carn i la lliguem amb cordill, perquè a l'hora de coure no ens perdi la forma.


 Un cop lligada, la posem al foc, en una cassola amb oli. Fem volta i volta per segellar-la. 


Després, incorporem la branca de romaní i el vi blanc.


I banyem la carn amb una mica de mel. Tapem la cassola i deixem coure la carn, a foc mig, durant uns 20 minuts, girant-la de tan en tan perquè no se'n enganxi.


Un cop cuita, retirem la carn i la filategem a talls d'un gruix de mig centímetre, aproximadament. 


Mentrestant, hem deixat reduir la salsa de romaní i mel al foc, perquè espesseixi una mica. I quan la tinguem a punt, la farem servir per emplatar i donar gust a la carn.


També preparem un acompanyament, el que volguem. En aquest cas, un purè de coliflor i patata que tenia a la nevera d'una altra recepta, i que ens havia sobrat.


Ja quasi ho tindrem llest. Emplatem el purè amb motlle i col·loquem els talls de ploma ibèrica amb camagrocs al costat. Salsem amb el suc de romaní, mel i carn i... a gaudir!




Altres receptes amb bolets:









11 comentaris:

  1. Plat en conjunt però també carn farcida, salsa i acompanyament per separat, són esplèndids!!! Petons Marina!

    ResponElimina
  2. Un plato de temporada riquísimo!! Me gusta hasta el puré de coliflor!! Bss.

    ResponElimina
  3. Quina meravella per la tardor! Els bolets assecats a casa tenen un sabor incomparable!!!
    I ara mateix m 'apunto els calamars farcits de camagrocs!!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. M'ha encantat Marina!! Molt ben pensada! Jo també tinc una bona estesa de camagrocs i trompetes de la mort esteses assecant-se, així que potser et copiaré la recepta, perquè fa molt bona fila. I amb el toc del romaní i la mel, ha de quedar boníssim, quin contrast de gustos més bo :)

    Una abraçada bonica!

    ResponElimina
  5. Impressionant!!¨Això ja és cuina d'alt nivell!!! Quina passada! segur que és tot boníssim!!!
    Petons

    ResponElimina
  6. el saborazo que da los camagrocs ehhh, a mí me encanta y bueno me imagino el relleno de esta carne y seguro que deliciosa. Me gustó mucho. un besote y buen finde.

    ResponElimina
  7. Fins i tot cru té molt bona pinta. Un farciment exquisit.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Un plat de luxe, si senyor!!
    petonets Marina!

    ResponElimina
  9. Em sembla un plat molt complet que ha d'estar molt ric, m'encanta tot tipus de bolets, petons !!

    ResponElimina
  10. mmm... tant com m'agraden els bolets i en aquesta recepta tenen una pinta molt bona. T'ha quedat molt bé, Aquí a Mallorca em costa trobar bolets assecats però quan n'hi ha de temporada aprofit per cuinar-los de diferents maneres, provaré aquesta recepta.
    No sé per què deu ser però crec que faig malament els comentaris i no t'arriben. Enhorabona per la teva pròxima maternitat, Et desig el millor. Fins a la propera recepta!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...