divendres, 18 de setembre del 2015

Mossegada de coco, xocolata i galeta amb gerd deshidratat


Avui us porto unes postres ben i ben dolces. Si us agrada el coco, de ben segur que triomfareu si les tasteu amb algú que també en sigui un bon amant. Jo vaig aprofitar fer-les l'altre dia, que van venir a dinar l'àvia Dolors i l'Aleix, el germà de l'Arlet. Sé que a ambdós els agrada molt, el coco, i em consta que també la xocolata. Tenia tots dos ingredients al rebost esperant l'oportunitat, i aquesta havia arribat. D'altra banda, encara m'havien sobrat uns quants gerds dels que també vaig fer servir en aquesta recepta de bombons. 

La idea, la vaig buscar per Internet i vaig trobar aquesta magnífica recepta en el blog Gastronomía & Cia, que segueixo sovint perquè està molt ben explicat, trobo. Adaptant-les al meu gust, així han sortit les mossegades que us explico:

Ingredients pel coco:
150 g de coco ratllat
150 de sucre blanc
100 g d'aigua
50 g de nata líquida - 35% m.g.

Ingredients per la base de galeta:
140 g de farina de mitja força
70 g de mantega pomada
90 g de sucre morè

Ingredients per la cobertura xocolata:
130 g de xocolata negra fondant
50 g de mantega pomada
gerds deshidratats (o fruita similar)

Comencem amb la primera preparació, la del coco. Agafem l'aigua i el sucre, els posarem en un cassó  i els posem a bullir perquè volem fer un almíbar. Quan aquest ja tingui el punt de fil, afegim el coco i seguim remenant fins que aquest hagi absorvit l'almíbar. Finalment, afegirem la nata líquida, remanarem un parell de vegades perquè s'integri bé, i apagarem el foc. 


Mentre esperem que el coco es refredi a temperatura ambient, prepararem la base de galeta. Ficarem tots els ingredients en una batedora - amassadora i ho barrejarem. Veureu que us queda una massa granulada, no homogènia, i ja és normal. Quan ho tingueu així, ho disposeu en un motlle per anar al forn, sobre un paper sulfuritzar perquè us sigui més fàcil de desemotllar, un cop el pastís sigui cuit. Aboquem la barreja de galeta i premem fort amb els dits.


A sobre la massa de galeta, hi aboquem el coco i el repartim per sobre, sense prémer gaire. Ho posem a coure al forn, durant uns 15 minuts, a 170 ºC. Veureu que el coco ja comença a agafar un color torradet.


Un cop ho tenim fora del forn, farem un bany maria amb la xocolata i la mantega. Després, abocarem la xocolata desfeta per sobre el coco i la repartirem bé. Finalment, disposarem les groselles deshidratades per sobre.


Deixarem que el pastís reposi, anant bé, d'un dia per l'altre a la nevera. 


L'endemà, el desemotllem i el dividim en quadrats, tan grans com ens càpiguen a la boca i tan grans com vulguem que quedin bé en un platet.


Ja ho tenim, doncs! Ho servim amb gràcia i ho podem acompanyar d'una copa de cava ben fresquet. Bon profit!











7 comentaris:

  1. Recepta dolça, dolça, però bona, boníssima! apuntada! bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. T'han quedat molt bé, semblen de pastissería. I es que el coco i la xocolata son una bona parella.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Caram, quina bona pinta!!! Delicios. Petons

    ResponElimina
  4. Estarien molt contents els teus convidats amb aquest postre tant bo.
    petons

    ResponElimina
  5. Te l'has currada la recepta, eh? coco i xoco no falla mai! M'agrada el toc de deshidratats que hi has posat.

    ResponElimina
  6. Quina pinta...me n'hagués fet un bon tip!!! Petonarros!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...