divendres, 22 de gener del 2016

Carn magre amb salsa de prunes

 Avui us explico una salsa que és ben fàcil de fer, que acompanya molt bé les carns vermelles i que permet el contrast dolç - salat que a casa tan ens agrada. Si voleu evitar la crema de llet, que ja sabeu que a la nostra cuina no hi entra gaire, tasteu aquesta salsa i ja me'n direu el què. La carn que he escollit és la carn magre, que a mi m'agrada perquè té os per escurar i perquè a la planxa o a la brasa és molt ràpida de coure i ben bona.

Ingredients:
Carn magre
Prunes seques
Tahine
Un rajolí de conyac


Per fer la salsa, caldrà que hidratem les prunes amb aigua, o amb una mica de conyac si la recepta només és per als adults... i, un cop passades un parell d'hores, les posem a coure amb el líquid i una cullerada de tahine, que és la pasta de sèsam molt coneguda perquè s'incorpora a l'hummus. Un cop ha cuit un parell de minuts, apaguem el foc i la triturem. I ja la tindrem a punt. 


Coem la carn magre a la paella amb una mica d'oli i salpebrada. Mentrstant, amb l'ajut d'un pinzell, pintem el plat amb salsa on servirem la carn.


pintem de llarg i d'ample i disposem la carn a sobre. Al costat, també hi servim un bol petit amb més salsa, perquè cadascú es pugui anar sucant la carn a mesura que menja. Bon profit!



 
 

 

5 comentaris:

  1. Es molt original la salsa amb el tahini. A mí també m'agraden molt els contrastos de dolç i salat.
    Petons.

    ResponElimina
  2. M'encanta la salsa però, sobretot, sobretot, la superpresentació que has fet del plat!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Doncs sí que és fàcil i segur que molt bona. Fas bé de posar-hi un bol al costat, amb les pinzellades al plat jo no en tindria prou. I la presentació m'encanta. Petons.

    ResponElimina
  4. Aixo Marina te molt bona pinta, la salsa m'encanta!!
    Petons.

    ResponElimina
  5. Tengo tahini en la nevera y sólo lo uso en el hummus y el baba ganoush, ya tengo otra receta para aprovechar la pasta de sésamo. La salsa debe ser una delicia y la presentación es de restaurante, me encanta!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...