Aquest dilluns m'he emportat al tàper un dels ingredients d'hivern que més m'agraden, les faves. Ja en teníem desgranades de l'any passat, que vam congelar amb bosses separant-les per mides, la petita i la grossa. Aquesta vegada, he preparat un platet ben bo amb les faves que us dic i també amb unes cuixes de pollastre, perquè a l'Arlet també li agrada molt el pollastre, i així ja ens serviran també pel seu dinar. Us explico com he fet aquest estofat, totalment inventat i amb ingredients que teníem a casa.
Ingredients:
Faves desgranades
4 cuixes de pollastre
1 ceba
2-3 grans d'all
2 c. de salsa de romesco
1 rajet de brandy
1 bol de brou de pollastre
tomàquet de penjar
sal i pebre
unes fulles de menta fresca
Comencem tallant la ceba a la brunoise, i també laminem l'all i tallem els tomàquets per la meitat i en quatre trossos. En una cassola, enrossim les cuixes de pollastre amb una mica d'oli. Prèviament, les hem salpebrat. Les retirem. Ara, a la mateixa cassola, hi sofregim la ceba, afegint una mica més d'oli i salant-la.
A continuació, afegim l'all i el tomàquet. Ho reguem amb un raig de brandy i seguim sofregint. Afegim també un parell de cullerades de romesco. Remenem i sofregim fins que la ceba i el tomàquet quedin reduits i daurats.
Agafem una branqueta de menta del jardi. Menta fresca. És el moment d'afegir les faves al sofregit i també les fulles de menta. Seguim daurant i també incorporem el pollastre que havíem enrossit primer.
Ho coem una mica més i hi afegim el brou de pollastre. Ho rectifiquem de sal, si cal. Deixem el foc a foc mig i tapem l'olla. Ho deixem coure ben bé uns 35 o 40 minuts.
I ja ho tindrem a punt! Ho servim en un plat i ho acompanyem amb un bon troç de pa per a sucar els suquet tan bo que queda, amb el gust de les faves cuites.
Que bo oi quan el taper que t'endús a la feina està bonissim!!! sembla que el dia sigui més amé! i genial per un dilluns! petons
ResponEliminaQue bones són les faves i com em fan pensar en el meu pare. Una recepta boníssima, Marina.
ResponEliminaJo també congelo les faves per mides. Un bon tàper amb les faves estofades i el pollastre, es veu ben bo.
ResponEliminaPetons.
Quin plat més deliciós Marina! A casa les faves no les congelem perquè en tenim molt poquetes. Amb els anys he aconseguit plantar-les a Suïssa i que no es morin però en plantem poques mates (tampoc tenim gaire espai, la veritat). Quan creixen i estan a punt de menjar... desapareixen de seguida! :)
ResponEliminaUna abraçada guapa!
Quin plat més suculent!!!
ResponEliminaDoncs ja m'agradaria a mi trobar-me el tupper ple d'invents com aquest...sembla que sento l'olor des de casa! Petonarros!
ResponEliminaJo també m'apunto a unes bones faves, m'encanten!
ResponEliminaMMmmm no sóc gaire fan de les faves... però el suquet i el pollastre deuen estar per sucar-hi pa!
ResponEliminahttp://aficionatsalacuina.wordpress.com
Un bon guisat!! què bones són les faves!!!petó
ResponEliminam'encanten les fevetas son uns de els plats que solec fer no gaires vegades , molr bo . baseades marina . ancare que no et digui gaires coses et xurollu de tant en tant .. petonás
ResponEliminaEsta receta me la copio, el estofado te salido espectacular!!!
ResponEliminaSaludos!