dilluns, 25 de gener del 2016

Faves estofades amb pollastre

 Aquest dilluns m'he emportat al tàper un dels ingredients d'hivern que més m'agraden, les faves. Ja en teníem desgranades de l'any passat, que vam congelar amb bosses separant-les per mides, la petita i la grossa. Aquesta vegada, he preparat un platet ben bo amb les faves que us dic i també amb unes cuixes de pollastre, perquè a l'Arlet també li agrada molt el pollastre, i així ja ens serviran també pel seu dinar. Us explico com he fet aquest estofat, totalment inventat i amb ingredients que teníem a casa.

Ingredients
Faves desgranades
4 cuixes de pollastre
1 ceba
2-3 grans d'all
2 c. de salsa de romesco
1 rajet de brandy
1 bol de brou de pollastre
tomàquet de penjar
sal i pebre 
unes fulles de menta fresca


Comencem tallant la ceba a la brunoise, i també laminem l'all i tallem els tomàquets per la meitat i en quatre trossos. En una cassola, enrossim les cuixes de pollastre amb una mica d'oli. Prèviament, les hem salpebrat. Les retirem. Ara, a la mateixa cassola, hi sofregim la ceba, afegint una mica més d'oli i salant-la.


A continuació, afegim l'all i el tomàquet. Ho reguem amb un raig de brandy i seguim sofregint. Afegim també un parell de cullerades de romesco. Remenem i sofregim fins que la ceba i el tomàquet quedin reduits i daurats.


Agafem una branqueta de menta del jardi. Menta fresca. És el moment d'afegir les faves al sofregit i també les fulles de menta. Seguim daurant i també incorporem el pollastre que havíem enrossit primer.


Ho coem una mica més i hi afegim el brou de pollastre. Ho rectifiquem de sal, si cal. Deixem el foc a foc mig i tapem l'olla. Ho deixem coure ben bé uns 35 o 40 minuts.


I ja ho tindrem a punt! Ho servim en un plat i ho acompanyem amb un bon troç de pa per a sucar els suquet tan bo que queda, amb el gust de les faves cuites. 



 
 


11 comentaris:

  1. Que bo oi quan el taper que t'endús a la feina està bonissim!!! sembla que el dia sigui més amé! i genial per un dilluns! petons

    ResponElimina
  2. Que bones són les faves i com em fan pensar en el meu pare. Una recepta boníssima, Marina.

    ResponElimina
  3. Jo també congelo les faves per mides. Un bon tàper amb les faves estofades i el pollastre, es veu ben bo.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Quin plat més deliciós Marina! A casa les faves no les congelem perquè en tenim molt poquetes. Amb els anys he aconseguit plantar-les a Suïssa i que no es morin però en plantem poques mates (tampoc tenim gaire espai, la veritat). Quan creixen i estan a punt de menjar... desapareixen de seguida! :)
    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  5. Doncs ja m'agradaria a mi trobar-me el tupper ple d'invents com aquest...sembla que sento l'olor des de casa! Petonarros!

    ResponElimina
  6. Jo també m'apunto a unes bones faves, m'encanten!

    ResponElimina
  7. MMmmm no sóc gaire fan de les faves... però el suquet i el pollastre deuen estar per sucar-hi pa!

    http://aficionatsalacuina.wordpress.com

    ResponElimina
  8. Un bon guisat!! què bones són les faves!!!petó

    ResponElimina
  9. m'encanten les fevetas son uns de els plats que solec fer no gaires vegades , molr bo . baseades marina . ancare que no et digui gaires coses et xurollu de tant en tant .. petonás

    ResponElimina
  10. Esta receta me la copio, el estofado te salido espectacular!!!

    Saludos!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...