dilluns, 1 de febrer del 2016

Bacallà amb estofat especiat de carbassa i carxofes

A casa ens agrada fer servir les espècies i, segurament per això, en tenim un prestatge ple, complementat també amb herbes aromàtiques assecades, i un parell de testos a l'ampit de la finestra amb herbes fressques com la menta, la farigola o el romaní. De totes les expècies que tenim, les que més utilitzo són, és clar, les que més m'agraden. Entre elles incloc la cúrcuma, el curri i el comí. Sobretot aquesta última, acompanya sempre la carbassa quan en cuino. M'encanta la carbassa, també. I sortosament a casa, també agrada molt, fins i tot, a la més petita de la família. De tan en tan, si és per sopar, en faig per a tots, perquè trobo que és una hortalissa de fàcil digestió i que es posa bé, amb aquest gust dolcet que té. La carbassa és una mica insípida, hi estic d'acord, però amb el condiment especiat que us explico, amb un punt fumat afegit al curri, es torna d'allò més gustosa. Ja em direu el què, si ho proveu de fer. Als bons mercats no us hauria de ser difícil trobar aquestes espècies, o bé en una botiga de dietètica, a granel.

I aprofitant que estem en època de carxofes i que a casa també ens agraden molt, les he barrejat amb l'estofadet i, tot junt, ha acompanyat una bona penca de bacallà ja dessalat, que he passat per la paella. 

Ingredients:
Bacallà dessalat (llom o no)
1/2 carbassa tipus violí
2-3 carxofes tendres
comí, cúrcuma i curri fumat 
Sal
brou vegetal
Salsa opcional (oli, all i julivert)

El que fem primer és tallar la carbassa a tires, de la mida d'un dit. També pelem i laminem les carxofes. Ho posem a coure tot en un cassó, on prèviament hi hem escalfat un raig d'oli d'oliva. Ho tirem i remenem.

Ho rectifiquem de sal i seguim coent. Quan la carbassa comença a agafar un color dauradet, hi afegim les espècies. El comí, el curri, la cúrcuma...


Seguim remenant i sofregint fins que veiem que les verdures s'enrosseixen. I aleshores, hi afegim un brou vegetal calent, o bé de pollastre, que ja haurem escalfat prèviament. Així, les verdures no perdran temperatura. Deixem el foc a foc mig i tapem el cassó, que vagi coent. Mentrestant, coem el bacallà en una paella, amb un rajolí d'oli. Volta i volta. Si el bacallà és bo i està ben dessalat no deixarà anar gaire aigua i, en canvi, ens oferirà unes làmines de peix que es desfaran a la boca, un cop cuit. 


Ja ho tenim tot llest per emplatar. Al fons, hi disposem les verdures i una mica del suc de la cocció. A sobre, el bacallà. I per a finalitzar el plat, sempre podeu triturar una mica d'oli d'oliva amb all i julivert, un polsim de sal, i ho fiqueu en un biberó. Podreu fer un cordonet als ingredients ja al plat que hi quedarà vistós. 
Bon profit!



 
 


7 comentaris:

  1. Què és el bacallà! combinat amb carbassa no l'he provat però ha de ser molt bona!! petons

    ResponElimina
  2. M'encanta el bacallà! estigui fet com estigui fet, sempre és una delícia!!! m'agrada la combinació de verdures que has fet! petons

    ResponElimina
  3. Doncs a mí també m'agrada la carabassa, però no hi acostumo a posar les espècies que tu utilitzes, a mí em dona pel pebre. Ara ho provaré amb el comí i el curri, segur que serà molt saborós. Petons.

    ResponElimina
  4. Deu estar boníssim!. Aquesta combinació amb estofat passa a pendents. A mi m´agrada molt el bacallà...i si és brandada ni te cuento!.

    PD: Per fí em surts amb la resta de blogs!

    ResponElimina
  5. Comí, cúrcuma i curri...uns grans condiments per un gran plat!!! Petonarros!

    ResponElimina
  6. La carbassa ben preparada dóna resultats extraordinaris. Amb les espècies i les carxofes segur que combina a la perfecció.
    He agafat salivera només veient el plat acabat.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Amb les espècies no m'atreveixo gaire, em fa por passar-me i espatllar el plat. Sempre faig curt! Així que prenc nota d'aquesta combinació de comí, cúrcuma i curry per practicar amb la carbassa, que sempre faig més aviat en dolç que en salat, ja que trobo que aquest acompanyament és fantàstic i saborós per acompanyar qualsevol tipus de peix blanc. Una abraçada!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...