dissabte, 2 de gener del 2016

Polvorons

Aquests són els meus primers polvorons. Després de dies i dies amb ganes de fer-ne, la setmana passada vaig decidir preparar-ne uns quants per a la nit de cap d'any. Abans d'entrar de ple a la recepta, us he d'explicar que per inspirar-m'hi he fet servir diverses propostes temptadores de fer polvorons. I, finalment, han sortit els meus que segurament no seran els millors del món però que són els que més m'han agradat, perquè per fi n'he trobat uns que no tenen res a veure amb els que es compren normalment envasats. Els casolans, i amb això crec que em donarieu la raó, són encara més bons! Doncs com us deixa, la recepta és una barreja d'ingredients, dels que em va explicar l'amiga Cristina, dels que fa servir la Mercè de Cuina per llaminers i els que proposa la Su de Webos fritos. Amb tres referents com elles, amants de la pastisseria, res no podia fallar! ha ha ha.

Ingredients:
350 g de farina de fer pastissos (porta llevat incorporat)
120 g d'ametlla crua mòlta
100 g de sucre llustre + sucre llustre per nevar al final
200 g de llard
1 c. de canyella


D'entrada, courem l'ametlla crua mòlta i la farina al forn, en una safata ben escampades i barrejades, durant 30 minuts a 130 ºC, posició dalt i baix. Remenarem amb una espàtula a mitja cocció.


Un cop tenim l'ametlla i la farina un xic torrades (veureu que han canviat una mica de color), les deixarem refredar. És ideal fer-ho d'un dia per l'altre, però jo ho vaig fer durant 3 hores i també es va refredar ben bé. 

A continuació, agafarem una amassadora, o bé ho farem amb les mans. Primer, hi posarem la farina i ametlla i formarem un volcà. Al mig, hi incorporarem el sucre llustre, la canyella i el llard. I començarem a pastar. 


Quan ho comencem a tenir tot ben barrejat, continuarem amb les mans. Amassarem fins que la massa quedi homogènia, fina i esponjosa. Aleshores, la deixarem reposar 30 minuts a la nevera. Passat aquest temps, l'estirarem per porcions amb un corró i, amb l'ajut d'un got de vi, farem la forma del polvoró. Com veieu a la fotografia.


Un cop tenim la safata del forn plena de polvorons (poden anar força junts perquè no augmenten), els courem durant 15 minuts a 200 ºC, només en posició grill. Quan surtin del forn els deixarem refredar bé. Un cop freds, els espolsarem sucre llustre pel damunt i els embolicarem amb paper de seda perquè quedin ben protegits.


I ja els tindrem a punt! Jo els he embolicat amb paper de seda marró i vermell perquè quedessin més divertits, però ho podem fer amb seda blanc, si els voleu amb el color més tradicional. Bon profit!






 
 
 

10 comentaris:

  1. Et desitgu molta felicitat en aquet any nou, que segueixis fennus gaudir de tantas bones receptes ...petonets !!!!

    ResponElimina
  2. Seguríssim que són molt més bons que els de compra. I l'aspecte és impecable. M'agrada. Bon any!!

    ResponElimina
  3. Per ser els primers t'han quedat genials! i com tu dius, casolans són sempre molt més bons que no pas els de compra, a mi m'encanten. Un petó i feliç 2016!

    ResponElimina
  4. Marina t'han quedat uns polvorons de luxe !!! Jo aquest any ens volia fer, però al final he desistit, a veure si un dia amb calma m'hi poso. I com dius com els casolans sempre seran molt millor que es comercials.
    Bon Any !!!
    Petons

    ResponElimina
  5. Boníssims... i què millor que fer-los a casa... mare meva!
    Feliços reis y molt bon any!

    ResponElimina
  6. Deliciosos Marina, jo també vaig seguir la recepta de webos fritos i em van quedar molt bons, ara si.. millor no pensar en el greix que duen eh!!

    ResponElimina
  7. Feien molt bona fila. Veig que tho vas passar molt bé elaborant-los.

    ResponElimina
  8. És tard per fer-los passat festes? xD Dels dolços nadalencs potser el que m'agrada, després de les neules, són els polvorons. I encara no he provat mai de fer-los a casa! Al veure la teva recepta me n'han entrat ganes. Bon any guapos!

    ResponElimina
  9. M'imagino que no t'haurà sobrat cap....oi? No em faria res poder menjar un polvoró d'aquests teus! Tenen una pinta espectacular!
    Jo no m'he atrevit encara a fer-los....
    Petonets i molt bon any, Marina!
    Olga

    ResponElimina
  10. que buenos!! ya estoy en fase de cuidarme pero si tengo delante uno de estos polvorones no podría resistime!! se ven deliciosos, bicos

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...