dimarts, 8 d’agost del 2017

Calamarsets amb ceba

 Els calamarsets poden ser, sovint, una bona entrada d'àpat, o bé un segon lleuger per aquests sopars d'estiu a la fresca. A casa, ens agrada fer-ne, de tan en tan. Són entretinguts de preparar, no us enganyaré, però no pas difícils de preparar. Cal vigilar que siguin ben frescos, que els comprem a un lloc de confiança, i que si tenim temps, els netegem nosaltres mateixos a casa, de manera que se'ns conservin més bé fins al moment de cuinar-los. 

Aquest cop, els he preparat amb ceba i un bon sofregit, d'aquests que s'allarguen més d'una hora, heus aquí el secret que, a poc a poc, he anat aplicant a la cuina, cada cop més, ja que el Manel n'és ben fidel, d'aquests sofregits llargs. 

Ingredients:
Calamarsets petits - mitjans
6 tomàquets de penjar
2 cebes
pebre negre
sal i pebre

Com he dit, un dels secrets d'aquest plat és el sofregit llarg. L'altre, el moment de tallar ben petita la ceba, ratllar ben ratllat el tomàquet, i netejar ben netejats els calamarsets. Aquí unes imatges - resum.





Primer, sofregim molt bé la ceba amb una mica d'oli i sal. Quan ja sigui rosseta, hi afegim el tomàquet ratllat. No abans, ja que sinó segurament la ceba se'ns bulliria per culpa del suc del tomàquet i no ens faria aquest caramelitzat que tan bé hi queda, al sofregit. Tornem a coure força estona el tomàquet amb la ceba, fins que agafin un color daurat fosquet.


Hi piquem una mica de pebre negre, i hi afegim els calamarsets ja nets i trossejats. Abaixem el foc i tapem la cassola, i coem ben bé mitja hora fins que tots els gustos s'hagin barrejat. Apaguem el foc i ja tenim els calamarsets a punt per menjar. Els podem acompanyar d'un arròs blanc, ja que podrem barrejar-hi la salsa del sofregit perquè agafi gust. O bé menjar els calamars sols, al costat d'una bona llesca de pa per sucar sense parar! Bon profit.



 


 

4 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb els secrets del plat. Els calamars frescos i ben nets (fora de casa i en indrets d'una certa categoria no és estrany que els serveixin sense netejar) i el sofregit fet a poc a poc, sense presses. Amb aquestes premisses el plat surt bo segur!
    Al final una mica d'all i julivert ben trinxats també li va molt bé.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Molt bons. A casa els fem sovint i el secret com ben dius és el sofregit ben fet. Quan afegeixes els calamars deixan la seva aigueta i fa la salseta... ummmm!!!!

    ResponElimina
  3. Hola... He vist que has entrat al meu blog i m'he passat pel teu. Molt xulo. I quines fotos més aclaridores...
    Jo fa tant temps que no penjava receptes que ja ni recordo com feia les coses... M'agradaria agregar-te però és que no recordo ni com ho vaig fer amb els blogs que tinc posats. Tinc que remenar una mica més pel blog i quan me'n surti, 'hi poso.
    A reveure !!

    ResponElimina
  4. Aquests calamarsets són tota delícia!
    Una abraçada,
    Olga

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...