Continuo fent de formigueta, que a la tardor guarda llavors i fruits per a tenir provisions per a l'hivern. Aquest estiu, un cop més, ha estat fructífer, i per no passar pistonada, he anat fent conserves de tots aquells productes que, quan arriba l'hivern, escassegen o bé desapareixen. Avui us en presento una mostra, afegint una recepta que ja he fet amb el tomàquet confitat amb oli d'alfàbrega.
Melmelada de carbassó:
2 carbassons mitjans
la meitat del pes de sucre
el suc d'una llimona
Melmelada de prunes i poma
1/2 kg de prunes
1 poma golden
1/4 del pes de sucre
el suc de 1/2 llimona
Melmelada de móres
1/2 kg de móres
la meitat del pes de sucre
el suc d'una llimona
Tomàquet confitat amb oli d'alfàbrega
1/2 kg de tomàquets
250 ml d'oli d'oliva verge extra
unes fulles d'alfàbrega fresca
Melmelada de llimona i vainilla
4 llimones
2 c. de vainilla en pols
la meitat del pes de sucre
Per a preparar aquesta conserva de tomàquet el que fem primer és escaldar i pelar els tomàquets. Després, els partim per la meitat i traiem les llavors. A continuació, els tallem en forma de pètals. Els introduïm amb l'oli, que prèviament haurem posat a escalfar al foc. També hi afegim les fulles d'alfàbrega i ho deixem coure fins que l'oli comenci a fer bombolles. Després, ho retirem del foc i ho deixem infusionar perquè el tomàquet es confiti. A continuació, l'introduïm dins uns pots esterilitzats i ho coem, amb la tapa oberta, novament durant 15 minuts. Després tapem i ho bulllim 10 minuts més. I ja tindrem els tomàquets conservats durant un any! Si voleu consumir-los al moment, us proposo aquesta recepta:
BACALLÀ ESQUEIXAT AMB TOMÀQUET CONFITAT EN OLI I ALFÀBREGA
Ostres!! Tens el rebost ple per passar tot l'hivenr amb aquestes delicies! Petons
ResponEliminaSí, ja ho veus, malgrat la crisi, de gana no en passarem.... he he. Petonets!
EliminaQuines confitures i melmelades!, quina bona pinta!!!.
ResponEliminaNosaltres també en tenim costum de tenir el rebost ple de conserves i confitures caseres!!!!
Petonets
Queden ben bones, oi? I fa com il·lusió, fetes per un mateix...
EliminaJuas avui he comprat tomàquets per fer-ne melmelada...però em sembla que en faré la teva recepta, que m'ha agradat molt !!!
ResponEliminaPetonets.
Qué razón tienes, las hechas en casa parece que están más ricas. Me apunto la de limón y vainilla, la probaré. Petons
ResponEliminabien Marina por estas ricas mermeladas y luego ves con un simple bacalao haces una creación divina con la confitura de tomate y albahaca
ResponEliminapeto
Ooooh, m'encanta fer melmelades! La de llimona i vainilla va directa a pendents!
ResponEliminaPetons
Sandra
Jo també les vull provar, això és aprofitar el temps!
ResponEliminaQuina varietat !!! en farè alguna....sens dubte !!!
ResponEliminaPetonets.
tens un rebost ben ple!!!!!
ResponEliminaPerò aquest bacallà aquesta per llepar-se els dits.
Quantes mermelades! La de pruna i poma m'ha cridat molt l'atenció.
ResponEliminaUna abraçada
què hem de dir de les melmelades? està molt bé que tothom s'animi a fer melmelades, no és difícil ni complicat, a vegades només és una mica llarg, però el resultat sempre val la pena. I endavant amb les proves!!
ResponEliminaBona idea, fer de formigueta. Després s'agraeix tant tenir cosetes bones en reserva al rebost... M'ha cridat especialment l'atenció el tomàquet confitat en oli i alfàbrega.
ResponEliminaFa molta il.lusió fer les propies melmelades i conserves.
ResponEliminaEs veuen totes molt bones i el bacallà amb els tomàquets té molt bona pinta.
Petons.
tens un bon rebost!! ets una de les formigues més treballadores del clan segur!! jeje i quin plat de bacallà noia!....que vols posar-me les dents llargues? perquè ho has aconseguit!! petons
ResponEliminaOh, quina recepta de tomàquets i alfàbrega.... La faré aquest finde, sense cap mena de dubte. Tinc un excès de tomàquets i d'alfàbrega de l'hort, i per sort, una munió de potets de vidre, buits....
ResponElimina100% amb gust!!!
La tomaca confitada te una pinta espectacular!! L´acabare provant segur!
ResponElimina;) petons
Mira, mira, mira... Melmelada de llimona i vainilla, dius?? ?:O Mare meva!!!! Quina delícia!! Jo en vull! I ho dic seriosament... Ha de ser deliciós... A veure si un dia (proper) m'animo i en preparo... :P
ResponEliminaQue bones aquestes receptes de tres o quatre ingredients!...antigament es feiem moltísimes conserves, però cada cop en quema menys gent. Bona entrada, Marina !
ResponEliminaOstres Marina quin rebost tan ben surtit que tens. .......... Aquest tomaquets confitats amb oli alfabrega m'han agradat molt:
ResponEliminaPetons
Marina! Un rebost de primera ja tinc ganes de fer-ne
ResponEliminaHola Marina guapa tu
ResponEliminaA mi també m´encanta de fer conserves
mil petonets Susanna
Aquest tomàquet confitat m'ha robat el cor!!! :) boníssimes totes!
ResponElimina