dimecres, 3 d’octubre del 2012

Les conserves del rebost del Tapa't... de tapes


Continuo fent de formigueta, que a la tardor guarda llavors i fruits per a tenir provisions per a l'hivern. Aquest estiu, un cop més, ha estat fructífer, i per no passar pistonada, he anat fent conserves de tots aquells productes que, quan arriba l'hivern, escassegen o bé desapareixen. Avui us en presento una mostra, afegint una recepta que ja he fet amb el tomàquet confitat amb oli d'alfàbrega.

Melmelada de carbassó:
2 carbassons mitjans
la meitat del pes de sucre
el suc d'una llimona

Melmelada de prunes i poma
1/2 kg de prunes
1 poma golden
1/4 del pes de sucre
el suc de 1/2 llimona

Melmelada de móres
1/2 kg de móres
la meitat del pes de sucre
el suc d'una llimona

Tomàquet confitat amb oli d'alfàbrega
1/2 kg de tomàquets
250 ml d'oli d'oliva verge extra
unes fulles d'alfàbrega fresca

Melmelada de llimona i vainilla
4 llimones
2 c. de vainilla en pols
la meitat del pes de sucre


Per a preparar aquesta conserva de tomàquet el que fem primer és escaldar i pelar els tomàquets. Després, els partim per la meitat i traiem les llavors. A continuació, els tallem en forma de pètals. Els introduïm amb l'oli, que prèviament haurem posat a escalfar al foc. També hi afegim les fulles d'alfàbrega i ho deixem coure fins que l'oli comenci a fer bombolles. Després, ho retirem del foc i ho deixem infusionar perquè el tomàquet es confiti. A continuació, l'introduïm dins uns pots esterilitzats i ho coem, amb la tapa oberta, novament durant 15 minuts. Després tapem i ho bulllim 10 minuts més. I ja tindrem els tomàquets conservats durant un any! Si voleu consumir-los al moment, us proposo aquesta recepta:

BACALLÀ ESQUEIXAT AMB TOMÀQUET CONFITAT EN OLI I ALFÀBREGA





24 comentaris:

  1. Ostres!! Tens el rebost ple per passar tot l'hivenr amb aquestes delicies! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, ja ho veus, malgrat la crisi, de gana no en passarem.... he he. Petonets!

      Elimina
  2. Quines confitures i melmelades!, quina bona pinta!!!.
    Nosaltres també en tenim costum de tenir el rebost ple de conserves i confitures caseres!!!!

    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queden ben bones, oi? I fa com il·lusió, fetes per un mateix...

      Elimina
  3. Juas avui he comprat tomàquets per fer-ne melmelada...però em sembla que en faré la teva recepta, que m'ha agradat molt !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Qué razón tienes, las hechas en casa parece que están más ricas. Me apunto la de limón y vainilla, la probaré. Petons

    ResponElimina
  5. bien Marina por estas ricas mermeladas y luego ves con un simple bacalao haces una creación divina con la confitura de tomate y albahaca
    peto

    ResponElimina
  6. Ooooh, m'encanta fer melmelades! La de llimona i vainilla va directa a pendents!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  7. Jo també les vull provar, això és aprofitar el temps!

    ResponElimina
  8. Quina varietat !!! en farè alguna....sens dubte !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. tens un rebost ben ple!!!!!
    Però aquest bacallà aquesta per llepar-se els dits.

    ResponElimina
  10. Quantes mermelades! La de pruna i poma m'ha cridat molt l'atenció.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. què hem de dir de les melmelades? està molt bé que tothom s'animi a fer melmelades, no és difícil ni complicat, a vegades només és una mica llarg, però el resultat sempre val la pena. I endavant amb les proves!!

    ResponElimina
  12. Bona idea, fer de formigueta. Després s'agraeix tant tenir cosetes bones en reserva al rebost... M'ha cridat especialment l'atenció el tomàquet confitat en oli i alfàbrega.

    ResponElimina
  13. Fa molta il.lusió fer les propies melmelades i conserves.
    Es veuen totes molt bones i el bacallà amb els tomàquets té molt bona pinta.
    Petons.

    ResponElimina
  14. tens un bon rebost!! ets una de les formigues més treballadores del clan segur!! jeje i quin plat de bacallà noia!....que vols posar-me les dents llargues? perquè ho has aconseguit!! petons

    ResponElimina
  15. Oh, quina recepta de tomàquets i alfàbrega.... La faré aquest finde, sense cap mena de dubte. Tinc un excès de tomàquets i d'alfàbrega de l'hort, i per sort, una munió de potets de vidre, buits....

    100% amb gust!!!

    ResponElimina
  16. La tomaca confitada te una pinta espectacular!! L´acabare provant segur!

    ;) petons

    ResponElimina
  17. Mira, mira, mira... Melmelada de llimona i vainilla, dius?? ?:O Mare meva!!!! Quina delícia!! Jo en vull! I ho dic seriosament... Ha de ser deliciós... A veure si un dia (proper) m'animo i en preparo... :P

    ResponElimina
  18. Que bones aquestes receptes de tres o quatre ingredients!...antigament es feiem moltísimes conserves, però cada cop en quema menys gent. Bona entrada, Marina !

    ResponElimina
  19. Ostres Marina quin rebost tan ben surtit que tens. .......... Aquest tomaquets confitats amb oli alfabrega m'han agradat molt:
    Petons

    ResponElimina
  20. Marina! Un rebost de primera ja tinc ganes de fer-ne

    ResponElimina
  21. Hola Marina guapa tu

    A mi també m´encanta de fer conserves

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  22. Aquest tomàquet confitat m'ha robat el cor!!! :) boníssimes totes!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...